Selçuk Haber

Selçuk Kent İçindeki Çalışmalar Devam Ediyor

cumhuriyet_yol

Selçuk Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü ekipleri, kent içindeki çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Kent içerisindeki sokak ve cadde düzenlemelerine giden Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şimdi de Cumhuriyet Mahallesi 5103 ve 5106 numaralı sokaklarda parke taş döşeme işlemlerini gerçekleştiriyor. Mahalle sakinlerinin sorununu çözmek için kolları sıvayan belediye ekipleri  işlerini hiç aksatmadan bir an önce  mahalle sakinleri için çalışmalarını tamamlamak için çabalıyor.

Aşevi yenileniyor

Hergün 550 ihtiyaç sahibi aileye 2 öğün sıcak yemek veren, ayrıca kreş, huzurevi, öğrenci konukevleri gibi belediye hizmet noktalarındaki ortalama 1500 kişiye kahvaltı ve iki öğün yemek çıkartan Selçuk Belediyesi Aşevi, hizmet kalitesini arttırmak için şartlarını sürekli iyileştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Aşevinin  mutfağının genişletilmesi ve erzakların uygun koşullarda depolanması  için bodrum katta depolar oluşturan Fen İşleri Müdürlüğü daha önce de et ve sebze-meyve gibi malzemelerin muhafaza edilmesi  amaçlı iki adet soğuk hava odaları yapmıştı. Banyo tuvalet yenileme gibi işlerinden sonra Aşevi yeni hali ile 1500 kişiye hizmet vermeye devam edecek.

Balık halinde çalışmalar sürüyor

Kentin farklı yerlerinde balık satışlarını gerçekleştiren esnaf için 9 balıkçı tezgahı kapasiteli balık halini hizmete sunmaya hazırlanan Selçuk Belediyesi  Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Binanın doğrama ve yer döşeme sökümlerini tamamlayan ekip geçtiğimiz günlerde atık su ve tesisat işlerini de bitirdi. Ekipler hazırlanan elektrik projelerine göre binanın elektrik tesisatına başlayarak hafta sonu içerisin de de havalandırma tesisatlarını tamamlayacak. Bütün bu işlerin tamamlanmasının ardından balıkçı esnafı  halde yer alacak özel tezgahları ve tesisatlar ile balık satışlarına başlayabilecek.

Köfteci yıkıldı

Selçuk Belediyesi’nin Şahabettin Dede Caddesi’nde yaptığı düzenleme çalışmalarının önemli aşamalarından biri olan yeni belediye restoranının yapımının tamamlanması ve Selçuk Köftecisi adıyla markalaşan yerel işletmenin taşınmasıyla belediye ekipleri eski restoran binasının yıkımına başladı. Bu sayede bir yandan hem Selçuk’un yerel bir markası yerli ve yabancı misafirlerini daha iyi bir mekânda ağırlama imkânına sahip oldu hem de Şahabettin Dede Caddesi ekonomik ömrünü tamamlamış bir yapıdan kurtuldu. Yıkım tamamlandıktan sonra Selçuk Belediyesi Fen İşleri ekipleri bu alanın ve büfelerin önünün çevre düzenlemesi işine başlayacak. Büfelerin önüne restoranın önü gibi granit taş kaplama yapılacak ağaçların çevresinde oturma alanları oluşturulacak. Ayrıca büfelerin cephesi düzenlenerek hepsinin aynı görünümde olması sağlanacak ve boya ve tamiratları yapılacak.  Tüm bunlar bittiğinde ise Şahabettin Dede Caddesi hem sosyal hem de ekonomik anlamda daha canlı bir merkez olacak.

Kentin her bölgesine hiçbir ayrım yapmadan  hizmet götürdüklerini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ Hizmetlerin devam edeceğini, yapılan çalışmaların son derece nitelikli ve düzgün olduğunu vurgulayarak. Yaptığımız işler bizim aynamızdır” dedi.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version