site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk İstasyon Meydanı Beğeniye Doymuyor

Selçuk İstasyon Meydanı Beğeniye Doymuyor
04.08.2013
A+
A-

istasyon meydani

Selçuk Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü restorasyon ve düzenleme çalışmaları ile dünya standartlarında bir meydana dönüşen İstasyon Meydanı, Şehir Plancıları Odası’nın İyi Uygulama Ödülü’ne aday gösterilecek.

Pamucak Kampı’na konuk olan ve Selçuk merkezine düzenledikleri gezide Selçuk Belediyesi tarafından İstasyon Meydanı’na yeni kazandırılan etkinlik ve sergi alanını gören şehir plancıları, Selçuk Belediyesi’nin yıllardır çeşitli restorasyonlar ve düzenlemeler yaptığı İstasyon Meydanı’nın Raci Badem İyi Uygulama ödülüne aday gösterme kararı aldı. Şehir Plancıları Odası tarafından, kent planlama/şehircilik konularında uygulamaya girmiş, sorun çözmeye yönelik başarılı plan ve projelere ilişkin değerlendirme ve ödüllendirme amacıyla gerçekleştirilen “Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü” yarışması aynı zamanda bir prestij ödülü. Göreve geldiği ilk günden bu yana Carpouza Kafe, Kent Belleği Merkezi, Tarihi Bizans Su Kemerleri restorasyonu gibi İstasyon Meydanı için önemli düzenlemeler yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Ayrıca İş Bankası binası ve Efes Mandırası gibi görüntü kirliliği yaratan yapıları da kamulaştırarak yıktık. Meydanın ve kentin nefes almasını sağladık. Öte yandan meydana kazandırdığımız yeni etkinlik ve sergi alanı da büyük beğeni kazandı. Şehir Plancıları Odası İstasyon Meydanı’ndaki çalışmalarımızı bu önemli ödüle aday görüyor. Diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı ödülleri için de güçlü bir adayız. Hızlı tren projesi tamamlandığında İzmir’in güney kapısı olacak bu önemli meydan için yıllardır yürüttüğümüz bu uzun soluklu çalışmaların hem halkımız hem de yetkili makamlarca takdir edilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. APASASLI 35920 dedi ki:

    TEBRİKLER…

  2. Hüsnü Alanbey dedi ki:

    Hala motorları su kemerlerine dayıyoruz. Araçlar park edecek yer bulamayınca meydanın ortasına bırakıyorlar. Yürüyecek kaldırım yok meydandan Kırıtaklara dogru – 15 seneden beri çözülecek bekliyoruz. İstasyon köprüsü yakında yıkılır gibi duruyor. Daha yazayımmı? Eski otelin yıkılması 15 sene sürdü. Ucmayalım cok havalarda..

  3. eski selçuklu dedi ki:

    azına sağlık hüsnü bey:) leylekler havadan bakar bisler böle guseliğe boş bakarıs tşk..

  4. Anonim dedi ki:

    Çok övündükleri meydanın doğru durus bir yolu yok araçlarla geçen insanlara zülümden başka birşey deyıl angi akılı planını çızdıysa yazık…eski yol duzenı bundan çok daha ıyıdı

  5. Anonim dedi ki:

    görüntü kirliliği yaratan binaların yanında yıkılan diğer binalara ne oldu. kamulaştırılıp yıkıldı? kamulaştırılan alanlarda kamu yararına önerilen kullanımlara da eyvallah da kamuya ait bir yol kapatılıyor. hemde imar yolu. karpoza kafenin hizmetine sunuluyor. bakınız fotoğrafa. orada yol olarak gözüken yerde hangi masalar var. kalabalık bir grup halinde kahvaltıya gittiğinizde masada enaz on kişiyi doyuracak kadar kahvaltılık varken yeni servis açılmıyor. neden talimat öyle. ama çık sen heryere koy masanı. esnaf isyan etsin işgaliyeden. karpozaya çifte standart. haksız rekabet. hem neden bunca çimento. burda da kesildi ağaç. burda da iş makinesini dayadılar. kimsenin sesi çıkmadı. ses çıkaranlar onlardan olmadı. fikir güzel. ancak uygulama ve içerik tamamıyla yanlış. Hiç övünmesin kimse. Daha iyi olabilir herşey. BEYİNLERİ DE KAMULAŞTIRIYORLAR ama kamu yararına değil malesef?

  6. Anonim dedi ki:

    bu haber metinlerinin de kimler tarafaından yazıldığını görebilsek…