site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk İMKB Turizm Otelcilik Lisesinden Büyük Başarı

Selçuk İMKB Turizm Otelcilik Lisesinden Büyük Başarı
10.11.2012
A+
A-

Tüm Aşçılar Fedarasyonu (TAF) tarafından 4 Kasım 2012 tarihinde Antalya’nın Alanya ilçesinde 2. Si düzenlenen (World Association Of Cheefs Societies) Altın Kepçe Ulusal  Yemek Yarışması’nda Türkiye Geneli Üniversiteler ve Liseler arası müsabakalarda İlçemizi temsil eden Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ekibi birçok madalyalar alarak ilçemizi en iyi şekilde temsil etti.

Dünya Aşçılar Birliği üyesi ülkelerinin  Jürilerinin oluşturduğu yarışmada,  Yöresel yemekler dalında İlçemiz İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğrencilerinden Oktay Battal Bronz madalya,Kuzu yemekleri dalında Ersin Güner Jüri Merit Ödülü, Yılın Genç Altın Şefi dalında Süleyman Karabüber Jüri Merit Ödülü, Modern Türk Mutfağı dalındaSemih Öksüzoğlu Gümüş madalya, Makarna dalında Jüri Merit Ödülü ve Jüri özel Altın madalyası, ayrıca Okullar arası ekip yarışmasında Dilek Durmuş, Mert Posta, Semih Öksüzoğlu 3 Altın madalya alarak Liseler arası Türkiye Şampiyonu olmuşlardır.

Üniversiteler ve Liseler Karma okul ekip yarışmesında ise Dilek Durmuş, Mert Postan ve Semih Öksüzoğlu Altın Kepçe Kupası alarak Türkiye ikincisi olmuşlardır. Bu münasebetle Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Ali Serkan Atlan, Okul Öğretmenleri,Okul Aile Birliği Başkanı ve Öğrenciler Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’yı Makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Boyacı bu başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek onları kutladı ve Aşçılık dünyanın en eski mesleklerindendir, önemini hiçbir zaman kaybetmedi ve kaybetmeyecektir de, ileride ünlü bir Aşçı veya Gurme olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız, öğretmenlerinizi iyi dinleyin, yabancı bir dil muhakkak iyi derecede öğrenin Turizm sektörünün en önemli şartıdır. En az bir dili anadiliniz gibi konuşabilmelisiniz, dedi. Kaymakam Boyacı Sizlerin bu başarısı tesadüf değildir bundan sonrada birçok başarılarla adınızı duyuracağınıza eminim başta Aileleriniz olmak üzere bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerinizi tekrar kutluyorum dedi ve Öğrencilere günün hatırası çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.