site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk İle Hennef Kardeş Okul İçin Adımını Attı

Selçuk İle Hennef Kardeş Okul İçin Adımını Attı
07.09.2012
A+
A-

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Hennef Lisesi ile Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi arasında öğrenci değişimi projesi kapsamında ön protokol imzalandı.

Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Hennef Lisesi arasında öğrenci değişimi projesi için Selçuk Belediyesi’nin büyük destekleri sonucunda iki okul arasında ön protokol imzalandı. Öğrenci değişimi projesi kapsamında iki okul arasında her yıl birkaç haftalık süre boyunca öğrenci değişimi yapılacak. Proje sayesinde öğrenciler birbirlerinin kültürlerini tanıyarak mesleki anlamda da staj görecekler.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Hennef Belediyesi Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı JochenHerchenbach, Hennef Lisesi Okul İdarecileri, Selçuk Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Ali Serkan Atlan ve Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Veysel Badem Türkiye ve Almanya arasındaki kardeşlik bağını güçlendirmek ve öğrenci değişimi için ön protokolü imzalamak adına Selçuk Kaymakamlık makamında bir araya geldi.

Selçuk’ta olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Hennef Belediyesi Başkan Yardımcısı Jochen Herchenbach“7 yıldan beri Selçuk’u ziyaret ediyoruz. Selçuk Belediye Başkanımız sayesinde iki şehir arasında güzel bir dostluk oluştu.Öğrenci değişimi projesini Sayın Başkan Ülgür’e ilettik.Kendisi bize bu konuda çok destek oldu. Bu durumdan çok memnunuz. Umarım bu dostluk ilişkilerimiz sonsuza kadar devam eder” dedi.

İki okul arasında imzalanan bu önemli protokolün kağıt üzerinde kalmayacağını öğrenci değişim projesinin aktif bir şekilde devam etmesini temenni ettiklerini dile getiren Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okul Müdürü Ali Serkan Atlan“Bugünkü buluşmamızda karşılıklı olarak neler yapabileceğimizi ve taraflara neler kazandırabileceğimizi görüştük. İki ülke arasındaki dostluktan dolayı çok memnunuz. İki okulun tanışmasına vesile olan Belediye Başkanımız Hüseyin Vefa Ülgür’e ve bu projeyi destekleyen Sayın Kaymakamımız Ayhan Boyacı’ya çok teşekkür ederiz” dedi.

Ziegburg ve Hennef ile yıllardır güzel dostluklar kurduklarını dile getiren Başkan Ülgür ise “Bu dost topluluklarının devam etmesini,  alman vatandaşlarınTürkleri tanımasını, bizim öğrencilerimiz ile kendileri arasında kültür alışverişlerinin olmasını istiyoruz. Bizim adımını attığımızve Sayın Kaymakamımızın heyecanla desteklediği öğrenci değişim projesi için bugün önemli bir hamle yapıldı. Bu konuda irade koyan her iki tarafı kutluyorum ve çok teşekkür ediyorum”dedi.

Protokolde son konuşmayı yapan Ayhan Boyacı ise “Şu an Selçuk’ta çok kültürlülük adı altında güzel bir festival havası yaşıyoruz. Festival’in en önemli, en anlamlı adımlarından biri ise bugünkü yaşadığımız kardeş öğrenci projesi oldu. Eğitim adına atılan bu önemli faaliyetin büyük destekçisi olan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ü ve Hennef Belediyesi Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jochen Herchenbach’i kutluyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.