Selçuk Haber

Selçuk İlçesinde Mahmut Esat Bozkurt Konferansı

mahmut_esat_bozkurtMahmut Esat Bozkurt ölümünün 69. yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi (ADD) tarafından düzenlenen, Nail Topal’ın konuşmacı olacağı konferans ile anılacak.

Selçuk ilçesinin değerli tarihçisi Ali Can ve ADD Selçuk Şube Yöneticisi Özgür Aydoğan’ın girişimleri ile hayata geçecek olan konferansın ev sahipliğini Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi üstlenecek. 28 Aralık 2012 Cuma günü saat 19.30’da ADD Ahmet Ferahlı Parkında (Selçuk Otogarı Karşısı) gerçekleşecek olan konferans da Mahmut Esat Bozkurt’un Selçuk ilçesi ile olan bağları ve hayatı konu edilecek. Konferansın konuşmacısı eğitimci ve yazar Nail Topal, Mahmut Esat Bozkurt’u anlattığı ve üç yıllık emeğin ürünü olan “Ateşten Adam Yada Bozkurt” adlı kitabını da katılanlar için imzalayacak.

ADD Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç, bölgenin Kuvayi Milliye reisi, Atatürk’ün İktisat ve Adalet Bakanı, hukuk devrimlerinin yapımcı ve uygulayıcısı, Atatürkçü düşünce sisteminin düzenleyicisi, ülkemizin yetiştirdiği büyük devlet adamlarından da birisi olan Mahmut Esat Bozkurt’u ölümünün 69. yılında anmak ve Selçuk ilçesinde daha fazla tanınmasına katkıda bulunmak için düzenledikleri konferansa başta tarih öğretmenleri olmak üzere bütün Selçuk’lu yurttaşları beklediklerini söyledi.

Exit mobile version