site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk İlçesinde Mahmut Esat Bozkurt Konferansı

Selçuk İlçesinde Mahmut Esat Bozkurt Konferansı
21.12.2012
A+
A-

mahmut_esat_bozkurtMahmut Esat Bozkurt ölümünün 69. yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi (ADD) tarafından düzenlenen, Nail Topal’ın konuşmacı olacağı konferans ile anılacak.

Selçuk ilçesinin değerli tarihçisi Ali Can ve ADD Selçuk Şube Yöneticisi Özgür Aydoğan’ın girişimleri ile hayata geçecek olan konferansın ev sahipliğini Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi üstlenecek. 28 Aralık 2012 Cuma günü saat 19.30’da ADD Ahmet Ferahlı Parkında (Selçuk Otogarı Karşısı) gerçekleşecek olan konferans da Mahmut Esat Bozkurt’un Selçuk ilçesi ile olan bağları ve hayatı konu edilecek. Konferansın konuşmacısı eğitimci ve yazar Nail Topal, Mahmut Esat Bozkurt’u anlattığı ve üç yıllık emeğin ürünü olan “Ateşten Adam Yada Bozkurt” adlı kitabını da katılanlar için imzalayacak.

ADD Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç, bölgenin Kuvayi Milliye reisi, Atatürk’ün İktisat ve Adalet Bakanı, hukuk devrimlerinin yapımcı ve uygulayıcısı, Atatürkçü düşünce sisteminin düzenleyicisi, ülkemizin yetiştirdiği büyük devlet adamlarından da birisi olan Mahmut Esat Bozkurt’u ölümünün 69. yılında anmak ve Selçuk ilçesinde daha fazla tanınmasına katkıda bulunmak için düzenledikleri konferansa başta tarih öğretmenleri olmak üzere bütün Selçuk’lu yurttaşları beklediklerini söyledi.

YORUMLAR
  1. ATA dedi ki:

    MAHMUT ESAT BOZKURT DİYOR Kİ BİR SÖZÜNDE;
    Ülkeyi Rumlar’ın, Ermeniler’in, Yahudi ve dönmelerin, bölücülerin idare ettiği ve Hıristiyan Emperyalist Batı ülkelerine peşkeş çektiği bir duruma sokmak, ve bunun adına “demokrasi, insan hakları” demek, İHANET’ten başka bir şey değildir!
    GÜNÜMÜZE NE KADAR DA GÜZEL IŞIK TUTUYOR DEĞİL Mİ

  2. Mahmut Esat Bozkurt'un Sözleri dedi ki:

    Mahmut Esat Bozkurt’un bazı sözleri:
    – Biz TÜRKİYE denen, dünyanın en hür ülkesinde yaşıyoruz.
    – TÜRK, bu ülkenin yegâne efendisi, yegâne sahibidir!. Dost ve düşman, hatta dağlar, bu hakikati böyle bilsinler!
    – TÜRK’ün en kötüsü, TÜRK olmayanın en iyisinden iyidir!.
    – TÜRK DEVLETİ’nin işlerini TÜRKLER’den başkalarına vermeyelim! TÜRK DEVLETİ işlerinin başına ÖZ TÜRKLER’den başkası geçmemelidir. Yeni TÜRK CUMHURİYETİ’nin DEVLET işlerinin başında mutlaka TÜRKLER bulunacaktır!(19.9.1930 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yer alan konuşmasından)
    -Mahmut Esat Bozkurt, MUSTAFA KEMAL’in onayını almadan böyle bir konuşma yapamaz!.. Peki, MUSTAFA KEMAL ve o dönemin yöneticileri neden bu konuda bu kadar kesin bir tavır içindedirler?..
    Çünkü son 400 yılda, bilhassa son 100 yılda TÜRK DEVLETİ kendi himayesinde yaşayan, hatta baştâcı ettiği azınlıkların ihanetine uğrayarak yıkılıp gitmiştir. Gerek OSMANLI döneminde, gerekse MİLLÎ MÜCADELE sırasında, hatta sonrasında hiç bir devlet kendi ülkesinde yaşayan azınlıkların, hatta dindaşlarının ihanetine TÜRK DEVLETİ kadar uğramamıştır!.. Yeni kurulan devletin aynı duruma düşmemesi için meseleye böyle bakması kaçınılmazdır.