site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk İlçe Müftüsünden Ramazan Ayı Mesajı

Selçuk İlçe Müftüsünden Ramazan Ayı Mesajı
08.07.2013
A+
A-

ismailsatu-selcuk-muftusu

Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu, Ramazan ayının bütün vatandaşlara hayırlar getirmesi dileklerinde bulundu. Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu, yayımladığı mesajla tüm İslam Alemi’nin Ramazan ayını kutladı.

Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu, mesajında; “Manevi derecesi çok yüksek ve kazancı pek büyük olan Ramazan ayına 8 Temmuz Pazartesi günü akşamı itibariyle teravih namazını kılarak girmiş olacağız ve 9 Temmuz Salı günü de, Ramazanın birinci günü orucuna başlamış olacağız. Hepimize mübarek olsun!

İslam’ın şartlarından birisi olan oruç, Ramazan ayında tutulmaktadır. Orucun farz oluşu ayet ve hadislerle sabittir. Allah (c. c.) Kur’an-ı Kerim’de mealen şöyle buyurmaktadır.

“Ey iman edenler, günahlardan korunmanız için sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de sayılı günlerde oruç, farz kılındı.”(Bakara: 183)

Ramazan ayının faziletini Yüce Allah, şöyle beyan etmiştir: “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak kendisinde Kur’an ın indirildiği aydır. Sizden her kim bu ayda bulunursa oruç tutsun.” (Bakara 185)

Ramazan ayının fazileti hakkında, Peygamber Efendimiz (s.a.s.), bir hutbesinde şöyle buyurmuşlardır: “Kim iman ederek ve mükafatını Allah’tan bekleyerek Ramazan ayını değerlendirirse o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. (Tirmizi Savm-1, Darimi Savm- 54 )

Camileri saf saf doldurduğumuz, salat-ı ümmiyelerle kubbeleri titrettiğimiz, kendimizi hesaba çekip hatalarımızdan tövbe ettiğimiz, Kur’ân-ı Kerim’i okuyarak derin manalarını tefekkür ettiğimiz, sadaka, fitre ve zekatla arındığımız, orucu azaba karşı bir kalkan gibi kuşandığımız bu kutlu zaman dilimi, ihmal ettiğimiz bir takım değerleri hatırlamak ve onları yaşatmak için önemli bir fırsattır.

Değerli kardeşlerimiz, Ramazan ayı rahmet ve bereketi bol olan bir aydır. Bu ayın feyzinden ve bereketinden yararlanmak için elimizden geldiğince ibadetimizi eksiksiz yapmaya çalışmalı; orucun, kötülüklere karşı koruyucu bir kalkan olduğunu dikkate alarak kötü söz ve davranışlardan sakınmalıyız. Kimseyi incitmemeye ve Kur’an okuyup anlamı üzerinde düşünerek değerlendirmeye, zamanın boşa geçmemesine çaba harcamalıyız.

Anne-baba ve büyüklerimizin hayır dualarını almaya, akraba ve komşularımızla olan ilişkilerimizi güçlendirmeye çalışmalıyız. Dini bilgilerimizi artırmak için kitap okumalı, dinin esaslarına ters düşen bid’at ve hurafelerden sakınmalıyız. Çocuklarımıza da zaman ayırmalı, duygu ve düşüncelerinin olumlu yönde gelişmesine katkılarımızı artırmalıyız.

Malınızın zekâtını da vererek bu mali ibadetimizi de yerine getirmeli, yoksulları sevindirmeli, toplum fertlerinin birbirleriyle sevişip kaynaşmalarına vesile olmalıyız.

Ramazan, çoraklaşmaya yüz tutan gönüllere sahuruyla, iftarıyla, sadaka ve yardımlaşmalarıyla rahmet sunan bir bahar yağmuru, birbirimizle muhabbet ve ülfetimizi güçlendiren bir kardeşlik iksiri, hayatımızı zenginleştiren nice güzelliklerin kazanıldığı önemli bir zaman dilimidir. “On bir ayın sultanı” nitelemesiyle hasret ve özlemle beklenen bu ay, bize aç ve açıkta olanın, yetimin, kimsesizin yürek yakan sessiz feryadını duyurur. İnsanî ve ahlâkî değerlerimizi, Allah’a olan ahdimizi yeniden hatırlatır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Selçukluların Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice mübarek Ramazan aylarına kavuşmayı diliyor, bu ayın bütün müminlerin affına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

[poll id=”2″]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.