site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu’nun Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu’nun Kutlu Doğum Haftası Mesajı
14.04.2013
A+
A-

ismailsatu-selcuk-muftusu

Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu Kutlu Doğum Haftası ile ilgili olarak bir Kutlama Mesajı yayınladı. İlçe Müftüsü İsmail Satu mesajında şunları söyledi;

Sevgili peygamberimiz (s.a.s)’in biz insanlığa getirdiği mesajda insan, varlık olarak yaratılmışların en şereflisi, en saygını, âlemin özü ve yaratılışı itibariyle onurlu bir varlık olması değeri en temel unsur olmuştur. Bunun yanında gelişen ve değişen dünyada teknolojideki hızlı yükseliş,  ne yazık ki insan onurunun korunması, yüceltilmesi hususunda ayını oranda olmadığı da bir gerçektir.

Geçtiğimiz yüzyılda insanlık, insanın değeri açısından birçok talihsizlik yaşamıştır. Ayırımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, terör, savaş,  gelir adaletsizliği ve bunun gibi daha nice insanlık onuruna zarar veren sorunlarla büyük bir imtihandan geçmektedir.

Manevi hayattan uzaklaşan insanoğlu, yapay sorunların açılmak bilmeyen kapılarında yorgun ve bitkin bir halde bekler olmuştur. İlerleyen bilim ve teknik bu kapıları açmada, sorunları çözmede aciz kalmakta olan insan, bu durumdan çıkış yolları aramaktadır. Bu sebepledir ki Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından çıkış arayan insana yardımcı olmak için, bu yıl Kutlu Doğum Haftası teması  “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” olarak seçilmiştir.

Dinimizin, insan onurunu merkez alarak tesis ettiği insan anlayışının esaslarını, Peygamberimiz (s.a.s)’ sünnetinde, sözlerinde ve davranışlarında kısaca hayatının her alanında görmek mümkündür.

Sevgili Peygamberimiz veda hutbesinde, insanların canlarının, ırzlarının, kişisel haklarının, onurlarının dokunulmaz olduğunu beyan ederek söyle buyurmuştur.

“Bu Kurban Bayramı gününüz, bu Zilhicce ayınız, bu Mekke şehriniz nasıl saygın ise kanlarınız, mallarınız, şeref ve haysiyetiniz de aynı şekilde saygındır, dokunulmazdır… Dikkat edin! Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Müslüman’a, gönül rızası olmadan kardeşinin malı helâl olmaz…”1

Rahmet peygamberi, insanın değerini ve haysiyetini bu sözleriyle beyan ederken, beşerin hasretini çektiği hak ve değerleri ihya etmek üzere Alemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir elçi idi. Yüce Allah’ın  “Biz, gerçekten insanı en güzel bir biçimde yarattık.”2 Andolsun, biz insanoğlunu şerefli kıldık.”3 buyurarak taltif ettiği insan, O kutlu elçi ile bir kere daha müjdelendi.

Kıymetli Kardeşlerim!

Onun sözleri ve hayatı bizler için en güzel örnektir.  Rahmet peygamberi  “Küçüklerimize sevgi ile muamele etmeyen bizden değildir.” buyurarak çocukları onurlandırdı. “Sizin en hayırlınız kadınlarına iyi davrandır.” Buyurdu ve kadını onurlandırdı. “büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.” Buyurarak yaşlıları onurlandırdı. 

Peygamberimiz bir gün ashaptan bir grupla otururlarken yanlarından geçen bir cenaze için ayağa katlılar. Yanındakiler onun bir Müslüman olmadığını söyleyince peygamberimiz: “Olsun, o da bir insan değil mi?” diyerek karşılık verdi ve insanı onurlandı.

Bu doğrultuda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle başkanlığımızca hafta boyunca tüm Türkiye’de işlenecek olan “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” teması ilçemizde de bir dizi etkinliklerle gündemde olacaktır. Önemli olan Dinimizin ve Peygamberimizin evrensel mesajlarını hatırlamak değil anlamak ve anlamlandırmaktır. Kutlu Doğum haftasının Kutlanma sebebi de budur. Programlarımıza destek veren herkese aracılığınız ile bir defa daha teşekkür ediyorum. Ayrıca hafta boyunca ilçemizde düzenlenecek olan etkinlilere halkımızın teşriflerinin bizi Onur’landıracağını bildirmek isterim.  Bu duygu ve düşüncelerle Selçuklu hemşehrilerimin ve tüm İslâm âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor; haftanın insanlık onurunun korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

afis

programafis

programafis1

YORUMLAR
  1. OĞUZ dedi ki:

    sağolun sayın müftüm insallah güzelliklere vesile olur kutlu doğum haftası