site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk hak ettiği hizmetlere kavuşacak

Selçuk hak ettiği hizmetlere kavuşacak
05.02.2018
A+
A-

Selçuk kamuoyunun uzun yıllardır beklediği doğal gaz kullanımı başladı. 8 Temmuz 2017’de doğal gaz için ilk kaynak çalışmasının yapılmasının ardından sadece 6 ay içerisinde Selçuk’ta doğal gaz kullanımı başladı.

Selçuk’ta doğal gaz kullanan 143 aileden biri olan Ozan ailesini İzmir AK Parti Milletvekili Atilla Kaya, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ziyaret etti. Doğal gaz kullanımından oldukça memnun olan ailenin sevincine ortak olan Başkan Bakıcı; “143 ailemiz şu an doğal gaz kullanıyor. 1095 hanenin de istediği doğrultusunda doğal gaz arzı hemen sağlanabilecek durumda. Ben bu projeyi başından beri takip eden, üzerinde titizlikle çalışan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Vekilimiz Sayın Atilla Kaya’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuk’ta yaklaşık bir ay önce doğal gaz kullanımı başladı. Doğal gaz kullanan ailelerden biri olan Ozan ailesini İzmir AK Parti Milletvekili Atilla Kaya, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ziyaret etti. Uzun yıllardır Selçuk’a doğal gaz gelmesini beklediklerini belirten Belma Ozan; “ Bir aydır doğal gaz kullanıyoruz. İlk faturamız da geldi. Geçmişte kullandığımız ısınma yönetmeleriyle kıyasladığımızda çok ekonomik. Doğal gaz yıllardır beklediğimiz bir hizmetti. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Sayın Vekilimiz Atilla Kaya’ya ve Belediye Başkanımız Sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Selçuklular’a da tavsiye ediyorum” dedi. Ozan ailesinin evinde bulunan bir diğer doğal gaz kullanıcısı ise doğal gaz kullanmaya başlamasıyla ilgili helva adağı olduğunu; evlerinde doğal gaz kullanılmasıyla birlikte sevincini komşularına helva dağıtarak paylaştığını ifade etti.

Selçuklular bunu hak ediyordu

Selçuk’ta doğal gaz kullanan ilk evlerden birini ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya; Sayın Başkanımız Ödemiş’te doğal gaz kullanımına ilişkin törende gerekli talimatı İZMİR GAZ yetkililerine vermişti. Bunun arkasından hızlı bir çalışma başladı. Fakat biz Selçuk halkını doğal gazın Selçuk’a gelmesi konusunda ikna etmek adına sıkıntı yaşadık. Bugün çok mutlu bir şekilde Selçuk’ta doğal gaz kullanan Belma Ozan’ın evine misafir olduk. Doğal gaz çok önemli bir hadise ve Selçuklular bunu hak ediyordu” dedi.

Selçuk’un 2014 yılına kadar hak ettiği hizmetlere kavuşamadığını belirten Kaya; “Bugün artık İZBAN Hattıyla Selçuk İzmir’in kolay ulaşılabilir noktalarından biri haline geldi. Doğal gaz işte Selçuk’ta kullanılmaya başlandı. Doğal gaz pratik olduğu kadar temiz bir yakıt. İzmir’in en güzel noktalarından biri olan Selçuk’un havası artık daha temiz olacak. Şu anda 143 hanede doğal gaz kullanılıyor. 1095 hanede kullanmaya hazır. Eylül ayına kadar Selçuk’un merkezinde dileyen her vatandaşımız doğal gaz kullanabilecek. Selçuklular’a ve Selçuk’a hayırlı olsun” dedi.

Siyaset değil, hizmet üretiyoruz

Selçuk’a birçok hizmetin daha gelmeye devam edeceğini belirten Kaya; “2014’ten bu yana Selçuk’ta yaşanan değişimi Selçuklu vatandaşlarımız görüyor. Biz yerel kalkınmaya yönelik de çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Antik limanın girişi, sit alanlarının yeniden belirlenmesiyle birlikte Selçuk turizm noktasında çok ciddi bir çıkış yapacak. Bu hizmetlerin devam etmesi için Selçuklu hemşehrilerim bir karar verecek. Selçuk geçmiş yıllarda dışarıya nüfus veriyordu. Selçuklu gençler iş sahibi olmak için dışarıya gidiyordu. Bu yıl Selçuk’ta nüfus artışı sağlandı. Bu Selçuk’un önemli bir ekonomik kalkınma içerisinde olduğunu gösteriyor. Biz Selçuk’un genel iktidarla yakaladığı bu uyumun, bu gelişme ivmesinin devam etmesini arzu ediyoruz. Bizim Sayın Başkanımızın da ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda tek derdimiz eser siyaseti. Biz Selçuk’a daha birçok önemli proje kazandırma arzusu içerisindeyiz. Biz Selçuklu hemşehrilerimize siyaset yapmıyoruz, Selçuklu hemşehrilerimizin de bize aynı şekilde bakmasını temenni ediyoruz.

İdeolojik algı pompalamalarıyla Selçuk’u dışa kapatan, Selçuk’un gelişimini ciddi manada engelleyen yapıdan kurtulmuş olduk. Bunun devamını getirmemiz lazım. Biz belediyemizle vatandaşlarımızla ve teşkilatımızla Selçuk’un yakaladığı gelişmenin devamı için yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Abone sayısı giderek artacak

Ozan ailesine yapılan ziyarette Selçuklular adına büyük mutluluk yaşadığını belirten Başkan Bakıcı; “ Şu anda 143 hanede doğal gaz kullanılıyor. 1094 haneye de bağlantı yapılması için gerekli alt yapı hazır. Selçuk doğal gaz konusunda gerçekten şanslı. Çünkü Vekilimiz Atilla Kaya bu projeyi yakından takip ediyor. Ben bu konuda Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a da teşekkür ediyorum. Böylesine bir nimeti, Selçuk’a gelmez denilen doğal gazı Selçuk halkı kullanabilecek. Şu anda 143 hanede kullanılıyor ama bu sayı giderek artacak” dedi.

Doğal gazın çevre dostu bir yakıt olduğunu da belirten Başkan Bakıcı; Özellikle kadınlarımız için ev hayatında kullanım rahatlığı sağlayan doğal gaz ile ısınmak sağlık açısından da oldukça önemli bir ısınma türüdür. Doğal gaz bir nimettir. Bu nimete Selçuk halkının ulaşmasına sundukları katkıdan dolayı Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve Sayın Milletvekilimiz Atilla Kaya’ya çok teşekkür ediyorum. Selçuk’umuza da hayırlı olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.