Selçuk Haber

Selçuk Esnafı Bitmeyen Kermeslerden Şikâyetçi

selcukta-kermes (3)

Selçuk Eğitim Gönüllüleri Derneği yardıma muhtaç öğrenciler yararına bir ay sürecek kermes düzenliyor. Kermes vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Ancak açılan kermese de bazı esnaf ve vatandaşlarda tepkili.

Selçuk’ta Eğitime Destek Amaçlı Kermes

Selçuk Eğitim gönüllüleri derneği yardıma muhtaç öğrencilere burs vermek için yardım kermesi düzenledi. Kermesten elde edilen gelir ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak. Selçuk İlçe Müftülük binasının karşısında açılan kermesin açılışını Selçuk İlçe Kaymakamı’nın eşi Havva Boyacı yaptı. Okul müdürleri ve öğretmenlerinde katıldığı açılışa ilçenin eğitim gönüllüleri de katıldı.

Kermese dernek üyeleri haricinde yardımseverlerin de katkıları olduğunu belirten dernek başkanı Mustafa Demiray hepsine teşekkür ediyoruz. Kermesimizde tekstil ürünleri, çeyiz, zücaciye, çiçek çeşitleri, el emeği göz nuru ürünler sergileniyor. Ayrıca ev yapımı yöresel yiyecekler, tatlı, pasta ve börek çeşitleri uygun fiyatlarla vatandaşların beğenisine sunuluyor. Mayıs ayı sonuna kadar açık kalacak kermesten alışveriş yapanlar, aynı zamanda eğitime de katkı sağlamış olacaklar. Kermeste bulunan tüm eşyaların satılmasını temenni ediyoruz. Tekrar dernek çalışanlarına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan kermesin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum ” dedi.

Esnaf Açılan Kermeslerden Şikâyetçi

Öte yandan bazı esnaflar ise son günlerde yaygınlaşan kermeslerden şikâyetçi oldukları gazetemize bildirdiler. İsimlerinin verilmesini istemeyen esnaflar kermeslerin normal şartlarda 2 – 3 gün devam ettiğini ancak yeni açılan bu kermesin ise bir ay boyunca süreceği için işlerinin etkileneceğini söylediler. Günümüzdeki kermesler tamamıyla amacının dışına çıktığını söyleyen bazı vatandaşlar ise; bu kermesler resmen lokantalar gibi hizmet vermeye başlamıştır. Kermeslerde masalara servis yapılmaz, ama burada kapı önüne masalar açılmıştır. Bu da bizim esnaflarımızı rahatsız etmektedir denildi.

Gıda ve giyim satışı yapan küçük esnafların gazetemize şikâyetleri ise şu şekilde; “Açılan kermeslerden dolayı illallah ettik. Tamam, bir tarafta hayır işi yapılıyor. Biz hayır işlerine karşı değiliz. Ama bir kermes bir ay sürmez ki, bizler de evlerimize çoluk çocuklarımıza ekmek götürüyoruz. Devlete vergimizi aksatmadan ödüyoruz. Sık sık gıda denetimlerinden geçiyoruz. Fakat kermeslerde ne vergi var, ne de denetim var. İlgililere sesleniyoruz. Bizim derdimize çare bulun. Bu şehir, bu kadar sahipsiz mi? Bu işlere bir düzen getirilmeli” diye dert yandılar.

Selçuk Eğitim Gönüllüleri Derneğinden Konuya İlişkin Cevap Geldi:

Gazetemize gelen şikâyetler üzerine kendileri ile görüştüğümüz Selçuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Yetkilileri ise konu ile ilgili şunları söylediler;

Bizler şuanda yasal hakkımızı kullanıyoruz. Dernekler yasasına göre yıl içerisinde 30 gün kermes açma hakkımız var. Ayrıca bu açılan kermeslerde elde edilen gelirler yardıma muhtaç öğrenciler için kullanılıyor. Şuanda Selçuk’ta 7 öğrenciye burs veriyoruz. Ayrıca Belevi Beldesinde yer alan okuma evimizde 50 öğrencimiz var. Bizlerde bu ülkenin, bu ilçenin gerçekleriyiz. Yaptığımız faaliyetlerde elde edilen gelirleri bu tür işlerde kullanıyoruz. Kermeste sergilenen ürünlerin esnafımıza zarar vereceğini düşünmüyoruz ama esnaf arkadaşlarımıza açtığımız kermesten dolayı herhangi bir zarar veriyorsak özür diliyoruz. Bu bir hayır işidir. Onun için tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sonuçta bu ilçe hepimizin, bu çocuklar hepimizin hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Kermesimizde görev yapan arkadaşlarımızın hepsi kendi isteği ve arzusu ile fedakârlıklar yaparak hizmet veriyorlar. Gazeteniz vasıtası ile kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz denildi.

Exit mobile version