site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Esnafı Bitmeyen Kermeslerden Şikâyetçi

Selçuk Esnafı Bitmeyen Kermeslerden Şikâyetçi
03.05.2013
A+
A-

selcukta-kermes (3)

Selçuk Eğitim Gönüllüleri Derneği yardıma muhtaç öğrenciler yararına bir ay sürecek kermes düzenliyor. Kermes vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Ancak açılan kermese de bazı esnaf ve vatandaşlarda tepkili.

Selçuk’ta Eğitime Destek Amaçlı Kermes

Selçuk Eğitim gönüllüleri derneği yardıma muhtaç öğrencilere burs vermek için yardım kermesi düzenledi. Kermesten elde edilen gelir ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak. Selçuk İlçe Müftülük binasının karşısında açılan kermesin açılışını Selçuk İlçe Kaymakamı’nın eşi Havva Boyacı yaptı. Okul müdürleri ve öğretmenlerinde katıldığı açılışa ilçenin eğitim gönüllüleri de katıldı.

Kermese dernek üyeleri haricinde yardımseverlerin de katkıları olduğunu belirten dernek başkanı Mustafa Demiray hepsine teşekkür ediyoruz. Kermesimizde tekstil ürünleri, çeyiz, zücaciye, çiçek çeşitleri, el emeği göz nuru ürünler sergileniyor. Ayrıca ev yapımı yöresel yiyecekler, tatlı, pasta ve börek çeşitleri uygun fiyatlarla vatandaşların beğenisine sunuluyor. Mayıs ayı sonuna kadar açık kalacak kermesten alışveriş yapanlar, aynı zamanda eğitime de katkı sağlamış olacaklar. Kermeste bulunan tüm eşyaların satılmasını temenni ediyoruz. Tekrar dernek çalışanlarına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yapılan kermesin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum ” dedi.

Esnaf Açılan Kermeslerden Şikâyetçi

Öte yandan bazı esnaflar ise son günlerde yaygınlaşan kermeslerden şikâyetçi oldukları gazetemize bildirdiler. İsimlerinin verilmesini istemeyen esnaflar kermeslerin normal şartlarda 2 – 3 gün devam ettiğini ancak yeni açılan bu kermesin ise bir ay boyunca süreceği için işlerinin etkileneceğini söylediler. Günümüzdeki kermesler tamamıyla amacının dışına çıktığını söyleyen bazı vatandaşlar ise; bu kermesler resmen lokantalar gibi hizmet vermeye başlamıştır. Kermeslerde masalara servis yapılmaz, ama burada kapı önüne masalar açılmıştır. Bu da bizim esnaflarımızı rahatsız etmektedir denildi.

Gıda ve giyim satışı yapan küçük esnafların gazetemize şikâyetleri ise şu şekilde; “Açılan kermeslerden dolayı illallah ettik. Tamam, bir tarafta hayır işi yapılıyor. Biz hayır işlerine karşı değiliz. Ama bir kermes bir ay sürmez ki, bizler de evlerimize çoluk çocuklarımıza ekmek götürüyoruz. Devlete vergimizi aksatmadan ödüyoruz. Sık sık gıda denetimlerinden geçiyoruz. Fakat kermeslerde ne vergi var, ne de denetim var. İlgililere sesleniyoruz. Bizim derdimize çare bulun. Bu şehir, bu kadar sahipsiz mi? Bu işlere bir düzen getirilmeli” diye dert yandılar.

Selçuk Eğitim Gönüllüleri Derneğinden Konuya İlişkin Cevap Geldi:

Gazetemize gelen şikâyetler üzerine kendileri ile görüştüğümüz Selçuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Yetkilileri ise konu ile ilgili şunları söylediler;

Bizler şuanda yasal hakkımızı kullanıyoruz. Dernekler yasasına göre yıl içerisinde 30 gün kermes açma hakkımız var. Ayrıca bu açılan kermeslerde elde edilen gelirler yardıma muhtaç öğrenciler için kullanılıyor. Şuanda Selçuk’ta 7 öğrenciye burs veriyoruz. Ayrıca Belevi Beldesinde yer alan okuma evimizde 50 öğrencimiz var. Bizlerde bu ülkenin, bu ilçenin gerçekleriyiz. Yaptığımız faaliyetlerde elde edilen gelirleri bu tür işlerde kullanıyoruz. Kermeste sergilenen ürünlerin esnafımıza zarar vereceğini düşünmüyoruz ama esnaf arkadaşlarımıza açtığımız kermesten dolayı herhangi bir zarar veriyorsak özür diliyoruz. Bu bir hayır işidir. Onun için tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sonuçta bu ilçe hepimizin, bu çocuklar hepimizin hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Kermesimizde görev yapan arkadaşlarımızın hepsi kendi isteği ve arzusu ile fedakârlıklar yaparak hizmet veriyorlar. Gazeteniz vasıtası ile kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz denildi.

selcukta-kermes (1)

selcukta-kermes (2)

selcukta-kermes (4)

selcukta-kermes (5)

selcukta-kermes (6)

selcukta-kermes (7)

YORUMLAR
  1. hakkı direkt dedi ki:

    Resmen mağaza acmislar hemde gross undan bu nedir ya holding Mi. …..? Karar veremedim

  2. Anonim dedi ki:

    Adı kermes. Ne ararsan var. Pasta, börek, çörek, dolma, tatlı, meyve gibi yiyeceklerin yanında giyecekler de satışa sunuluyor. Elbiseler, masa örtüleri, dantelli işlemeler, pantolonlar, gömlekler bir sürü şey. Oysa kermeslerde öncelikli olarak “kamu yararı ve hayırseverlik” ön planda olması gerekir. İşi ticarete döktüler artık. Bizim esnafımız kirasını ödeyemeyecek durumda ama sürekli kermesler açılıyor. Kendi dernek binalarında neden yapmıyorlar? Çarşı Meydanda kermes açılır mı? Karşısında onlarca esnaf var. Bu durum onları mağdur ediyor. Kermeste satılan gıda ürünlerinin denetlemesi neden yapılmıyor? Esnaf tıkır tıkır vergisini öderken, onlar bu işin ticaretini yapıyorlar. Esnaf Odaları nerede, Ticaret Odası nerede.
    Bu dernekler sadece yardıma muhtaç öğrencilere mi hizmet eder yoksa başka cemaatlere hizmette var mıdır işin arkasında. Bunların açıklanması lazımdı bu haberde. Eksik yazmışsınız.

  3. okuma evi dedi ki:

    Belevi okuma evinde ne okuyorsunuz merak ettim?

  4. bozo dedi ki:

    SELÇUKLU GENÇLERE YARDIM AMAÇLI TAHSİNAĞA CAMİNİN ÖNÜNE KERMES AÇIYORUZ BUNDAN SONRA BÜTÜN SELÇUKLU ESNAFLAR TABELALARINA KERMES YAZSINLAR KERMESE VERGİ YOK KİMSE SANA NE SATIYON DİYE HESAP SORMAZ MEMLEKETİN LAÇKASI ÇIKTI

  5. Efesli dedi ki:

    Nedense kermesler i hep türbanlılar düzenliyor acaba amaçları gerçekten yardımmı yoksa reklammı

  6. ESNAF dedi ki:

    ALGI YOK VERGİ YOK GÜZEL İŞ VERGİLENDİRİLMİŞ KAZANÇ KUTSALDIR ARKADAŞA UYUYORUM TABELAYA KERMES YAZIYORUM YAPÇAK BİRŞEY KALMADI

  7. vatandaş dedi ki:

    Yeter bukadar kermes yav………….

  8. tezat ve tezat dedi ki:

    karmakarışık bir olay…yetkili muhterem demişki öğrenci okutuyoruz kazanılan parayla….eyvAllah ..tamamda muhterem oy deposu olduğunuz muhhterem başbakanımız öğrencilere sahip çıkmamışmıydı devlet parasız eğitimi başlatmamışmıydı…bu ülkede garibanmı var..bu ülkede yoksulmu var..herşey güllük gülüstanlık degilmi canım türkiyeli kardeşim…bak muhterem sayın başşbakanımızla ters düşüyorsun..benden söylemesi ..

  9. Anonim dedi ki:

    kermessçi kardeş..hiç düşündünmü acaba haksız rekabet yapıyormuyum diye..mesela vergisini ödeyip börek çörek satan veya diğer esnaflara yanlış olmuyormu..diyelimki oluyor bu sence kul hakkı yemeye girmezmi?

  10. Anonim dedi ki:

    ESNAF GELİNCE ; GİT RUHSAT AL , DENETİMLER GELSİN , TÜRÜNE GÖRE GSM RUHSATI AL , HER BİR GIDA İÇİN GIDA MÜDENDİSİ İLE MUHATAP OL , VERGİ , KİRA , SSK PRİMİ , MUHTELİF GİDERLER , DIŞARI MASA ATMA GEÇİŞİ ELGELLİYORSUN ,V.S. V.S – KERMESE GELİNCE ; KERMESİMİZE HOŞGELDİNİZ .

  11. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    bende bir kermes yeri açcam…!!!!

  12. hasan dedi ki:

    kermes’e evet ama bu kermes’mi ?

    esnafa ayıp değilmi,o esnaf zor şartlar altında nafakasının peşindeyken,vergisiz algısız ve bu kadar uzun süreli kermes olurmu.?
    hayır işleyelim derken VEBAL alıyorsunuz .bilmem farkındamısınız.

  13. Anonim dedi ki:

    Aldatmaca düzanbazlık dini sömürgecilik. yapılan işin aslında bir kermesle alakası bile yok. üç beş türbanlı bayan orda sadece reklam yapma ve kişilere ulaşma seferberliği içerisindedirler. siz kimsiniz kimi okutuyorsunuz. tarikat yurtlarında militan yetiştirip cumhuriyeti yıkma çabası sarfediyorsunuz. bu ülkede bir devlet var. kimin çocugu garibanda okuldan attılar. bırakın bu aldatmacalar ile insanları dinden kitaptan sogutmayın. VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ nerdesiniz, BELEDİYE BAŞKANI nerdesiniz. ZABITALAR nerdesiniz. YETKİLİLER nerdesiniz. haksız kazanç elde ediliyor. kira veren vergi veren esnaf bu kadarmı küçümsenir. yasaların verdiği yetki varmış 30 gün. ha 5 ay olsa duracaksınız demek orda. bide fotograflarda boy gösteren efendiler çıkıpta seçimde oy isteyecekler benden. alacaksınız hiç merak etmeyin alacaksınız. aldıgınız nefes haram be. yazıklar olsun

  14. belevili dedi ki:

    dinimiz islam,kitabımız kuransa rızkı verenin ALLAH olduğunada kalben inanıyorsak,kimse kimsenin rızkına mani olamaz. belevi okuma salonunda ne yaptımımızı merak eden kardeşim bizim herkese kapımız açık buyur sende gel,çayımızı kahvemizi iç cocuğun varsa gönder farkı gör bence.herkese sevği ve saygılar.

    1. Anonim dedi ki:

      rızkı veren Allah onu bizde biliyoruz..ne yazıyordu vergi haftasında hukümetin çok değerli medya gruplarının haber spotlarında..işine gelmedi hatırlıyamadın demi…VERGİLENDİRİLMİŞ KAZANÇ KUTSALDIR..kafanı biraz yokla bakalım bu söz kime ait..haksız rekabet için ne dersin acaba

  15. Selçuklu dedi ki:

    sorun zaten kermeste değil, kermesi yapanların tesettürlü bayanlar olması.çağdaş yaşamcılar eili böcülü kadınlar yapsaydı sorun olmazdı, esnaf rahatsız oluyor örtüsü altında birkaç kendini bilmez din düşmanı başörtüsüne tahammülü olmayan varlıkların görüşü bunlar. o kermese en başta selçuk esnafı destek oluyor tabiki bir öğrenci okutmanın ne kadar önemli olduğunu kavrayabilenler.dini gereği örtünen insanlardan neden bu kadar korkuyorsunuz anlayamıyoruz, her başörtülüde akpartili değildir unutmayın…

    1. Anonim dedi ki:

      sorun tesettür değil sevgili kardeşim..benim eşimde tesettürlü ama ben bu işin uzun süreli yapılıp zaten zor durumda olan esnafın dahada zora sokulmasından rahatsızım mesela..bir yemek düzenlenip işadamlarına gidilebilir..bilet satılabilir buda kimsede rahatsızlık yaratmaz..kaş yaparken göz çıkarmıyalım..ferhat arkadaş olayı güzel özetlemiş..

  16. ANONİM dedi ki:

    Bende esnafım benim de dükkanım var.Allah razı olsun bu insanlardan.O kadar ögrenciye burs veriliyor maddi durumu iyi olmayan cocuklara yardımlar yapılıyor.Bu paralar nereden mi geliyor?İşte yapılan bu kermeslerden ve yardımlardan.Bu kermesler yapılmasa bu sefer de şu soru soruluyor: Bu öğrencilere burs nereden geliyor, bu paranın kaynağı nereden.Dediğim gibi KERMES lerden ve sırf ALLAH RIZASI için yardımcı olan insanlar tarafından.Uzaktan laf söylemek herkes için çok kolay. birde siz ziyaret edin sorun neden, niçin bu yapılanlar diye onlar size anlatırlar.Sevgi ve saygılar.

  17. Ferhat Tekol dedi ki:

    Kermes de emeği geçen tüm arkadaşları kutlarım. Kermes organizasyonları gönüllülük esasına dayalı organizasyonlar olup, zorla hiç kimse ürün satmamakta ve almamaktadır. Tabii ki kermes sürelerini uzun tutmadan, ilçe esnafını da rahatsız etmemek gerekmektedir. Bence kermesler üç günü geçmemelidir. Hatta bu organizasyonları tatil şeklinde yapıp, pazar günü ile sınırlandırmak daha doğru olacaktır. Böylelikle yukarıda yorum yapan arkadaşlarımızın da endişelerini de bir nebze de olsa rahatlatmış olursunuz.

  18. Anonim dedi ki:

    o burs verilen 7 öğrenci seçilirken hangi kriterler var. Cematten olması şartı aranıyormu. Bu 7 öğrenci hangi okullarda okuyor. Selçuk İmam Hatip lisesin okuyan varmı. ? Selçuk Lisesi bahçesinde okulla alakası olmayan çember sakallı eski devlet memurları dolaşıyor mu. Lisede bazı bayan öğretmenler türbanla ders verip öğrencilere cemaati öven kitapların isimlerini verip o kitapları okumaya teşvik ediyorlarmı.

    1. alperen dedi ki:

      aynen. yalniz aciklayip halki komple bilgilendirmek lazim sonucta izmir icin titiz davraniliyor..

  19. efesli dedi ki:

    esnaf ruhsat vergi kira vs çile çeksin sizlerde hak yiyin vergilendirilmemiş kazanç kutsal degildir haram…

  20. YALANCILARA HAYIR dedi ki:

    BU CEMAAT TÜRKİYE DE YÜZDE KAÇ…ÜLKEDE KAÇ CEMAAT…KAÇ TARİKAT…KAÇ MEZHEP…KAÇ GRUB VAR……….EĞİTİME BUNLARDAN BAŞKA YARDIM EDEN YOK MU…EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ SADECE BUNLAR MI…..KUTLU DOĞUMDAKİ KERMESDEKİ PARALARDAN
    ……….DİYANETTE BURS VERİYOR….KURAN KURSLARI AÇIYOR….HAFIZLAR YETİŞTİRİYOR…ZEKİ ÖĞRENCİLERE MİLLİ EĞİTİM BURS VERİYOR…..

  21. ALLAHIM MÜNAFIKLARDAN KORU dedi ki:

    BUNLARDAN BAŞKA EĞİTİME…DİNE HİZMET EDEN YOK MU…KÖRFEZİN LİSE KISMI NE OLDU…LİSELİ
    LERE DİĞER GRUB VE GÖRÜŞTEKİLER Mİ EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ OLACAK….

  22. BUNLAR MI GÖNÜLLÜ dedi ki:

    MÜTEVELLİDE HANGİSİNİN KIZINA 6.TANE BURS VERİLİYOR….BURS VERİLENLERİN EVİ …ARABASI VAR MI…. PİYASADAKİ ESNAFLARI NASIL….KİMLER ALACAKLI…..

  23. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Bu kadar yorumlardan sonra KERMES!!! açmaktan vaçgetim….