Selçuk Haber

Selçuk Esnaf Odasında Deprem

vedat karaman

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odasının seçimlerine sayılı haftalar kaldı. 2014 yılının ilk aylarında yapılması planlanan seçimler öncesi Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odasında deprem yaşandı. Esnaf Odası Başkanlığına aday olacağını açıklayan Başkan Vekili Vedat Karaman, yönetim kurulu üyelerinin aldığı ortak kararla görevinden düşürüldü. Alınan bu kararı doğru bulmadığını ifade eden Kararman, bu kararın tamamen siyasi olduğunu ileri sürdü.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Oda seçimlerinde adaylığını açıklayan Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Vedat Karaman, bu açıklamasının ardından Oda yönetim kurulu üyelerinin aldığı kararla görevinden düşürüldü. Karaman’ın yerine ise yönetim kurulu üyesi Nazım Değişmez getirildi. Yapılan bu haksız uygulamayı doğru bulmadığını, bu kararın mevcut Başkan Hayri Güller’in de aday olması nedeniyle alındığını ileri süren Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Vedat Karaman, bu süreçte Oda yönetim kurulu üyeliğinin devam edeceğini söyledi.

Gerekçe gösterilmeden yönetim kurlu üyelerince alınan bu kararın tamamen siyasi olduğunu ileri süren Karaman; “Ben hiç bir gerekçe göstermeksizin alınan karar doğrultusunda görevimden düşürüldüm. Bu tamamen siyasi bir karardır. Benim aday olmam ve bugüne kadar esnaf arkadaşların da bana olan destekleri mevcut Başkan Hayri Güller ve ekibini rahatsız ettiğini düşünüyorum. Demokrasiyi bilen kişilerin bu tür ayak oyunlarına girmiş olmaları içlerinde bulundukları panik havasını göstermektedir. Bu korkunun malum sona çaresi yoktur. Ben ve ekibim bu yıldırmalar karşısında esnaf kardeşlerimizden aldığımız destek ile ayakta olacağız. Esnaf Odası seçimleri sandıkta kazanılır yada kaybedilir. Biz de bunun gereği olarak bugün yapılanların hesabını sandıkta soracağız. Kin, nefret ve karalama duygularıyla esnaf odası gibi çok önemli bir kurum yönetilemez” ifadesinde bulundu.

Haber: Nilüfer Öztürk Silay

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

 

Exit mobile version