site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Esnaf Odasında Deprem

Selçuk Esnaf Odasında Deprem
09.12.2013
A+
A-

vedat karaman

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odasının seçimlerine sayılı haftalar kaldı. 2014 yılının ilk aylarında yapılması planlanan seçimler öncesi Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odasında deprem yaşandı. Esnaf Odası Başkanlığına aday olacağını açıklayan Başkan Vekili Vedat Karaman, yönetim kurulu üyelerinin aldığı ortak kararla görevinden düşürüldü. Alınan bu kararı doğru bulmadığını ifade eden Kararman, bu kararın tamamen siyasi olduğunu ileri sürdü.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Oda seçimlerinde adaylığını açıklayan Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Vedat Karaman, bu açıklamasının ardından Oda yönetim kurulu üyelerinin aldığı kararla görevinden düşürüldü. Karaman’ın yerine ise yönetim kurulu üyesi Nazım Değişmez getirildi. Yapılan bu haksız uygulamayı doğru bulmadığını, bu kararın mevcut Başkan Hayri Güller’in de aday olması nedeniyle alındığını ileri süren Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Vedat Karaman, bu süreçte Oda yönetim kurulu üyeliğinin devam edeceğini söyledi.

Gerekçe gösterilmeden yönetim kurlu üyelerince alınan bu kararın tamamen siyasi olduğunu ileri süren Karaman; “Ben hiç bir gerekçe göstermeksizin alınan karar doğrultusunda görevimden düşürüldüm. Bu tamamen siyasi bir karardır. Benim aday olmam ve bugüne kadar esnaf arkadaşların da bana olan destekleri mevcut Başkan Hayri Güller ve ekibini rahatsız ettiğini düşünüyorum. Demokrasiyi bilen kişilerin bu tür ayak oyunlarına girmiş olmaları içlerinde bulundukları panik havasını göstermektedir. Bu korkunun malum sona çaresi yoktur. Ben ve ekibim bu yıldırmalar karşısında esnaf kardeşlerimizden aldığımız destek ile ayakta olacağız. Esnaf Odası seçimleri sandıkta kazanılır yada kaybedilir. Biz de bunun gereği olarak bugün yapılanların hesabını sandıkta soracağız. Kin, nefret ve karalama duygularıyla esnaf odası gibi çok önemli bir kurum yönetilemez” ifadesinde bulundu.

Haber: Nilüfer Öztürk Silay

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

 

YORUMLAR
  1. artemıs dedi ki:

    berber hayrı guller den zaten bu hareket beklenırdı . gozunu bır koltuk sevdası sarmıs unut ma berber hayrı bu dunya ne sezara ne de kanunıye kaldı kaldıkı sana mı kalacak . ama dostluklar bır de ısımler kalır akılda …..

  2. vatandaş82 dedi ki:

    yeni başkanımız sen olacaksın vedat abi ellerinden geleni yapsınlar sen yoluna bak

  3. uçan kamikaze dedi ki:

    sizlere DUR demenin zamanı geldi artık , sizleri sandıkta DURDURACAĞIZ esnafın hangi sorununa derman oldunuz kusura bakmayın başkanlık koltuk ta oturup ben başkanım deyip kendi çapınızda ki mutlu azınlıkla olmaz çalışacaktınız ama yapmadınız yanınızdaki başkan yardımcınızı başkan oldu diye görevine son verildise , demokraside sizin görevinize son verecektir . yolun açık olsun allah utandırmasın vedat bey yanınızdayız

  4. ... dedi ki:

    nazım beyi tebrik ederim… yıların esnafı o kadar alışveriş merkezine direniyorrr….kendisinde saygın bir kişi doğru bir karar..

  5. bşk dedi ki:

    SENİ AYAK OYUNUYLA İNDİRDİLER ORDAN BİZ SENİ BAŞKAN OLARAK YİNE CIKARCAZ O KOLTUGA BERBER HAYRİ DÜŞÜNSÜN ARTIK KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK GECEN DÖNEM SENİN SAYENDE KAZANDI BU SEFER NE YAPCAK BAKALIM????

  6. Anonim dedi ki:

    Ne deprem ama !!!! Ne depremi kardeşim seni oraya taşıdıkları yetmiyor gibi başkan yardımcısı yapmışlar. sen ne yaptın kapı kapı gezip yönetimdeki arkadaşlarını kötülüyorsun. bu güne kadar niye istifa etmedin? Kurnaz!! . bizde buna hainlik derler.

    1. bskn dedi ki:

      Nediyon sen neyin kafasini yasiyon olum onlar kendi kendine trip yapiyolar halki yanlis bilgilendiriyolar aslinda onlar vedat baskani kotuluyolar halka boyle hep yalan yanlis seyler soyluyolar allah insallah onlarin kara yuzulerini sandik basinda assagi dusurur !!!!!!!!

  7. melek dedi ki:

    Yuru vedat baskan sen esnaf taraftarisin senin varlign selcuk esnafina armagan olsun.saniyednsn amaen iyi sen anlarsn bu esnafin halindn yolun acik olsun sayin abim tum selcuk halkiyla ve esnafiyla arkandayz.YOLUN ACİK OLSUN……..

  8. Anonim dedi ki:

    vedat çım seni adam ettiler bir yere getirdiler adamları sırtından vurdun. burada yorum yapanların çogu esnaf değil olayları dahi bilmiyorlar. onun için en azından yorum yapmayın bari. vedat hak ettiğini gördü

    1. lale dedi ki:

      Hak meselesine kafam takıldı arkadaşlar meşhur bir laf var ”uluslar hak edildiği şekilde yönetilirler” size soruyorum sizce biz bu şekilde yönetilmeyi hak ediyormuyuz? hangi taşın üzerine ne konuldu bu ilçede hep aynı yüzler hep aynı yönetim biçimi Koray bey ticaret odasına geldi birşeyler değişmeye başladı hiç değilse bu cümleyi kurabiliyoruz. Demekki GELİŞİM için DEĞİŞİM şartmış!!!

  9. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    en buyuk baskan bizim hayri baskan yine kazanacigina inaniyor ve basarilar diliyoruz…

  10. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    ama bizim bakkal nazim baskan olursa daha çok sevinirim… nede olsa eski bakkalimiz ve dostumuz ayriyetten dunurumuzdur heyyy millet basarilar nazim degismez!

  11. Caner dedi ki:

    Berber Hayri o makama yakışmıyorun. Esnafa hiç bir katkın yok. Varlığınla yoklugun hiç belli değil. En iyi yapacagın şey berberliktir senin. Bırakın artık Türkiyede eğitimli kişilere koltukları. Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Oda başkanları bırakın eğitim almış kişiler yönetsin bu ülkeyi yoksa aynı tas aynı hamam devam.

  12. esnaf dedi ki:

    nazım beyi tebrik ederim esnaf olarak başarılı …

  13. Anonim dedi ki:

    Vedat arkadaşımız demokratik hakkını kullanmış aday olmuş.İsteyen esnaf her kardeşimiz olabilir.Bunlar gayet normal hakları.Artık bundan sonrasını üye kayıtlı esnaf arkadaşlar sandıkta seçim de anayasal haklarını kullanarak söyleyecek.Katılan bütün adaylara başarılar dilerim.

  14. Anonim dedi ki:

    A K P Marketler yasasını ve alkollü içkilerin satışı ile ilgili yasalarını esnafı yok etmek için kullanıyor.Birkaçı hariç Türkiyedeki bütün market zincirler başbakana yakın ailelere ait. Yerel seçimlerden sonra içkili yerlerin halini seyredin. Kısacası bu büyük tezgahta kendi arkadaşlarınızı meze yapmayın. Vedat arkadaşımızın yanlış yaptığını düşünüyorum.bu yanlıştan dönmesi çok zor. Çünkü AKP lilere kullanacakları biri lazımdı ve buldular gibi.

  15. ccc dedi ki:

    Allah yolunu açık etsin

  16. Sade Vatandaş dedi ki:

    Başımdan geçen kısa bi olayı anlatmak isterim. sayın vedat beyi sanayiden tanırım diğer adı geçen kişileri ise tanımam. Vedat beyin bende yarattığı izlenim şöyle; işyerine gelen müşterisine ve yaptığı işe o kadar bağlı çalışıyoki açık konuşmak gerekirse hakettiği işin bedelini bile sonra hallederiz diyecek kadar açık kalpli. ben işim düştüğü zaman sanayiye uğruyorum ve üzülerek söylüyorum böyle esnafları zor buluyorum. neredenmi biliyorum? cebimde tek kuruş param yokken vedat bey sağolsun işimi gördü ve beni yarı yolda bırakmadı. paramın olmadığını söyledim ne demek abi olunca verirsin dedi. kendisi ise beni tanımaz. Bu olay bile bende bayağı bi iz bırakmışken o makamada yakısacağını düşünüyorum Saygılarımla (NOT:adı geçen diğer şahısları tanımadığımdan haklarında yorum yapamam , sadece böyle bi haber gördüğüm için içimden gelenleri yazmak istedim. Kusurlarım olduysa affola)

  17. SELÇUK ESNAFI...... dedi ki:

    SELÇUK ESNAFI İÇİN HAYIRLI UGURLU OLSUN. ZATEN BİR İ,NSANIN BİR MAKAMDA UZUN DÖNEM KALMASI GERÇEKTEN İYİ OLMAYAN BİŞEYDİR DEVAMLI YENİ KİŞİLERİN YENİ DÜŞÜNCELERİN YENİ KİŞİLİKLERİN GELNESİ DAHA MANTIKLIDIR BU BU HER YER İÇİN GEÇERLİDİR SADECE SELCUK ESNAF ODASI İÇİN DEĞİLDİR. VEDAT BEYE HAYIRLI OLSUN DİYORUZ VE TİÇARET ODASINDAKİ BU DEĞİŞİMİ TÜM SELÇUK FARKEDİYOR VE BUNUN DEVAMINI VEDAT BEYDEN VE SELÇUK ESNAF ODASINDAN BEKLİYORUZ……

  18. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    bende vedat bey’i biraz soyle anlatayim diyorum. her yil arabam ile izine selçugumuza gelirim bundan 7- 8 yil once yine bi yaz tatiline yine gelmistim. benim arabamin egzosu tatildeyken patladi sanayide ki bir arkadas vedat bey’e yonlendirdi beni ve vedat bey arabanin egzosu degismezi gerekir abi dedi. araba yabanci plaka ya fiatini tabii iki misli soylemis! bana neyse ben orginaline yakin bi sey olsun dedim ve taktirdim ve parasini pesin odedim. ben soyle bi yukari kapi efes yapayim dedim araba patlicak gibi bagiriyordu orda ki arkadaslara durumu anlattim yeni takilan egzos tan olabilir dediler ve ben tekrar arabanin motoru bagirir sekilde geri egzoscu vedat bey’e gittim dedim bu arabanin motoru sen taktigin egsozdan sonra çok bagiriyo ben dedim bunla nasil fransaya donerim bana ne desin vedat bey abi bu taktigim egsoz ona uygun degil idi ama sen istedin diye ben taktim! neyse hemen benim eski egsozumu tak dedim ve araba rahatladi… yani anlatmak istedigim vedat bey’in benden parasini alip taktigi parça benim arabaya uygun olmuyan bir parça idi sokturup taktirma parasinida utanmadan aldi bende sen burda fazla barinamazsin bu is karekterinle deyip ayrildim. simdi o beni selçukta gordumu hep kafasini çevirir ve beni gormemezlikten gelir!!! sanayide bu sekilde nasil geçiniyor hala çok sasiriyorum esnafta mi kabahat yoksa giden musterilerde mi anlamadim gitti. boyle biri nasil esnaf odasina baskan olur çok merak ediyorum. ama bu yaziyi yayinlarlarmi bilemem çunku mhp nin resimlerinde onu levent bey’in yaninda gordum!!!

    1. selcuklu dedi ki:

      sevgili arkadaşım yorumunu okudum ben yaklaşık 13 ile15 yıl arası kardeşimizi tanırım hiçte öyle bir esnaf degil bunu cumle alem bilir ben yorum yapan biri degilim seni rahatsız etmemişimdir umarım kardeşime şimdiden hayırlı olsun allah utandırması

    2. EGE CAN dedi ki:

      APASASLI KARDESIM BU YAPTIGIN YORUM SADECE VEDAT KARAMANI DEGIL TUM SELCUK ESNAFINI KARALAMAK DEMEKTIR BIZLERDE ESNAF OLARAK PIYASADAKI COK CESITLI ARACLARA BAZEN PARCA SIKINTISI CEKTIGIMIZ ICIN FARKLI PARCALAR KULLANMAK ZORUNDA KALIYORUZ MUSTERILERIMIZEDE BU IZAHI EDIYORUZ AYRICA HER PARCANIN BIR MONTAJ BEDELI VARDIR SENIN YORUMUNA GULMEDEN GECEMEDIM:):):):):):):):):):):):):):)

  19. ESNAF dedi ki:

    Seni tanıyan herkes nasıl biri olduğunu bilir. Başına geçtiğin kurumun vay haline. Hayri Güller’in eksiklikleri olabilir ama en azından çarpıcı ve hırsız değil. Vedat mı? Güldürmeyin adamı 🙂

  20. anonim dedi ki:

    Hayri abiyide Vedat abiyide tanır ve severim. Amma velakin bir esnaf olarak kan değişikliği olması gerektiğinin de farkındayım. Demokrasiden ve özgürlükten yana olup menfaatler söz konusu olduğunda bu unsurların görmezden gelinmesi bir birey olarak beni üzmektedir. bu seçim esnaf odası seçimi siyasi fikrimizin veya kişisel takıntılarımızın arkasına sığınıp oy vermek seçim ruhuna ve demokrasiye ne denli aykırıdır yakın geçmişimizde bunun örneklerini gördük, önemli olan birşeyler yapacağına inandığımız kişiye oy vermek. objektif bir analiz ve bakış açısıyla birbirimize olan saygıyı yitirmeden. iyi günler.

  21. ESNAF dedi ki:

    Vedat arkadaş aday olmak isteyebilir bu son derece normal ama kavga ve karşılıklı dedikodu yapmak yerine geçmişte odaya neler kattığını ve gelecekte neler yapacağını anlatırsa daha yerinde olur. Gerek Vedat arkadaş gerekse çıkmayı düşünen diğer adaylar saygı ve nezaket kurallarını unutmamalı diye düşünüyorum. SESO’nun yaptığı açıklama doğru ise yani toplantıda kendisi ile gerekçeler konuşuldu ve görevden alma kararına bütün yöneticilerin imzası attı ise bu Vedat beyin yalan söylediği anlamına gelir. Böyle bir durumda en doğrusu Vedat Karaman’ın istifa etmesi ve adaylıktan çekilmesidir.

  22. esnaf dedi ki:

    Vedat beyi çok iyi tanıyorum.yukarıda yazılanlar sadece iyi bir insana sunulan iftiralardır.herkes başkasını ağzına bakıp yorum yapmasın.Gerçekçi olmayı öğrenin artık.Uyanın diyorum SELÇUK ESNAFI’na .yalakalıktan ne gelmiş buzamana kadar selçuğumuza.Değişim şart.Hayri başkan aynaya bakmıyormusun hiç.yaş geçmiş iş bitmiş.yeni nesillerin önünü açın artık.selçuğumuz da sizler gibi yaşlı kalmasın.ilerlersin artık.ESNAFLAR senin arkanda VEDAT BAŞKANIMIZDIR.KISKANANLAR ÇATLASIN.

  23. ertosun dedi ki:

    vedat abicim camur at izi kalsın taktıgı bunlar seni bilen biliyor sen selcuk ve civarımda sevilen bir esnafsın sen işin sonuna bak şimdiden başkanlıgın hayırlı olsun.heyyyyt