site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Efes Spor (U16) Şampiyon

Selçuk Efes Spor (U16) Şampiyon
26.05.2015
A+
A-

fotoğraf 2

Selçuk Efes Spor : 2
Tire 1922 Spor : 1

Türkiye Şampiyonası Manisa/Soma merkezli 1. kademe müsabakaları final karşılaşmasında diğer İzmir temsilcisi Tire 1922 Spor u 2-1 mağlup eden Selçuk Efes Spor mutlu sona ulaştı. 

U16 Türkiye Şampiyonası 1. kademe Manisa/Soma ayağını Şampiyon olarak tamamlayan gençlerimiz 2. kademe müsabakalarına yükselerek, Türkiye’de son 20 takım arasına kalmayı başardı. 

U16 ligi serüveni İzmir de 104, Türkiye’de ise toplam 1115 takımın katılımıyla 4 ay önce start almıştı. Bu starttın ardından süre gelen bir çok karşılaşma sonrası Haziran ayı başında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası 2. kademe müsabakalarına kalan son 20 takım arasında olmayı başaran Selçuk Efes Spor, ilçemiz futbolunda eşi görülmemiş müthiş bir başarıyı yakalamış oldu.

Selçuk Efes Spor U16, yerel liginde kendi grubunda oynadığı 10 karşılaşmada 7 galibiyet 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak grubunu ikinci sırada tamamlamış, 2 mağlubiyetini de Tire 1922 Spor dan almıştı. Ardından Türkiye Şampiyonası elemeleri İzmir Play-off müsabakalarında, ilk karşılaşmasında Bergama Gençlerbiriğini 3-0, ardından yarı finalde Kuruçeşme Spor u 3-2 ve final maçında da Buca Bld. Spor u normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltılarla 5-3 yenerek adını Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakalarına yazdırmıştı. 

Yapılan kura çekimi sonrası Selçuk Efes Sporun Türkiye Şampiyonası 1. kademe grup merkezi; aynı gruptan geldiği ve İzmir Play -off larında da aynı başarıyı gösteren Tire 1922 Spor ile Manisa/Soma oldu. Soma Egerens Hotelde yapılan kura çekimi sonrası B Grubunda Ayvalık Küçükköy Spor ve Çanakkale Kepez Spor ile aynı grupta yer alan Selçuk Efes Spor ilk karşılaşmasında Ayvalık Küçükköy Sporu 1-0 ikinci karşılaşmasında da Çanakkale Kepez Spor u 4-2 mağlup ederek 6 puanla B grubunu lider bitirerek adını finale yazdırmıştı. A Grubunda ise Tire 1922 Spor, ilk karşılaşmasında Kütahya Termik Spor u 1-0, ikinci karşılaşmasında da Söke Spor u 4-1 mağlup ederek A grubu lideri olarak finalde Selçuk Efes Spor un rakibi olmuştu.

Yerel liglerinde iki kere karşılaşan ve Tire 1922 Sporun kazandığı bu iki karşılaşmanın ardından, Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakaları final karşılaşmasında tekrar birbirlerine rakip olan taraflardan bu sefer 2-1 lik skorla gülen taraf Selçuk Efes Spor oldu. Selçuk Efes Spor bu sonuçla U16 ligi Türkiye şampiyonasında son 20 takım arasına kalmayı başararak İkinci kademe müsabakalarını oynamaya hak kazandı. 

Önümüzdeki hafta yapılacak kura çekimi ile Selçuk Efes Spor un mücadele edeceği şehir ve rakipleri belirlenecek.

Şampiyonluğun ardından Soma Atatürk Stadında Selçuk Efes Sporlu oyuncular, teknik heyet, yöneticiler ve karşılaşmayı izlemeye gelen sporcu velilerinin sevinci görülmeye değerdi. Stadı ve soyunma odasını “Selçuk efes Spor” marşlarıyla inleten temsilcimiz Selçuk dönüş yolunda Selçuk a kadar otobüste eğlenerek geldi.

Karşılaşma sonrası Görüşlerini aldığımız Selçuk Efes Spor Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan MELER ” Şuan ki duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum. Çok büyük mutluluk yaşıyoruz. Sporcularıma “size söz veriyorum Şampiyon olacağız ” demiştim, sözümü tutmamı sağladıkları için, bizi bu kadar mutlu ettikleri için, kulübümüze,ilçemize bu büyük gururu yaşattıkları için sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu başarının tümü bu genç kararlı adamlarındır. Türkiyede son 20 takımın arasına kalmak çok büyük bir durum, ancak bunca olanaksızlıklarda bu başarıyı göstermek çok ama çok ayrı bir başarı. O yüzdendir ki güzel ilçem, bu çocukların kıymetini bilin, onlara hak ettikleri değeri verin ve onlar için elinizden gelen her şeyi yapın. Ayrıca hep yanımızda olan sporcu velilerimize ve yönetimimize yeni gelen Başkan Timur OKUMUŞ ve tüm yönetim kurulu üyelerine bize verdikleri emek ve destek için çok ediyor ve Manisa/Soma da elde edilen bu başarıyı soma şehitlerimize ithaf ediyoruz” dedi.

fotoğraf 1

fotoğraf 3

fotoğraf 4

fotoğraf 5

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    tarihi selcugumuzun efes sporun A takimi nin gelecegi bu gençlerimizi cani gonulden kutluyoruz… selçugumuzun is adamlari ve kurumlar bu çocuklarimiza bu konuda yardimci olsun lar ki selçugumuzun ismi yine turkiyenin her yerinde duyulsun…!!!