site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Efes Festivalinden Fotoğraflar

Selçuk Efes Festivalinden Fotoğraflar
05.09.2013
A+
A-

selcukefes-festivali (21)

45. Selçuk Efes Festivali başladı.  Festivalden bir birinden renkli görüntüler sizlerle.

45. Selçuk-Efes Festivali Fotoğrafları…

 

selcukefes-festivali (2)

selcukefes-festivali (3)

selcukefes-festivali (4)

selcukefes-festivali (5)

selcukefes-festivali (6)

selcukefes-festivali (7)

selcukefes-festivali (8)

selcukefes-festivali (9)

selcukefes-festivali (10) selcukefes-festivali (11)

selcukefes-festivali (12)

selcukefes-festivali (1)

selcukefes-festivali (16)

selcukefes-festivali (15)

selcukefes-festivali (14)

selcukefes-festivali (13)

selcukefes-festivali (18)

selcukefes-festivali (17)

selcukefes-festivali (20)

selcukefes-festivali (19)

selcukefes-festivali (21)

selcukefes-festivali (22)

selcukefes-festivali (23)

FOTOĞRAFLAR: NAFİ TURAN (www.selcukhaber.com)

 

YORUMLAR
  1. Uzman görüşü dedi ki:

    Eksikleri ,fazlası mutlak olacaktır.Şunu söylemeye çalışlıyorum gerçektem çok emek verilmiz ,paralar harcanmış ve harcanmayada devam ediliyor profesyonelce bir organizsyon hazırlanıyor ama amatörce yönetiliyor.Ben herşeyden anlamam,ancak anladıklarım konusundada hep birşeyler söylemişimdir. örneğin kent belleği için çok zamn ve mesai harcanmış çalışmalar gerçekten güzel ve değerli eksikleri var ancak zamn içinde onlarda ortadan kalkacaktır inanıyorum.Daha çok çalışmalar vardır ama dediğim gibi herşeyin uzmanı ve bileni değilim.Örneğin biraz müzikten anlarım,birazda halkoyunları konusunda bilgi sahibiyim.Misafir olarak gelen müzik guruplarına bakın ,birde bizim ortaya koyduğumuz müzik gurubuna.Belediyenin üsküp diye çıkardığı ekibe bakın ,daha sonra oynayan üsküp ekibine bakın .Bu işten anlamayan her göz ,her kulak aradaki farkı mutlaka görmüştür.Bunları algılayabilmek için uzman olmaya gerek yok.Dün belediyenin müzük gurubu zülfü livanelinin “LEYLİM LEY” Parçasını seslendirdi.Bu gün aynı parçayı yunanlı gurup bize jest olsun diye seslendirdi aradaki farkı görmüşsünüzdür,duymuşsunuzdur.Biz, bize ait olan parçanın içine ettik çalmasını icrasını beceremedik.Onlarda bize ders verir gibi o parça öyle seslendirilmez, böyle seslendirilir dediler.Demekki biryerde bir eksiklik var.Bana şimdi hemen başkan falan filan demeyin başkan her işi takib edemez.Sizler birşeyler taleb ediyorsunuz başkanda iyi niyetle birşeyler yapılsın diye destek variyor.Bizzat her yapılan çalışmanın başında bulunmasıda beklenemez. Demek ki o işle görevlendirilenler gereği gibi bu işe eğilmiyorlar yaptık oldu ,kim anlayacak mantığıyla bakıyorlar.Ama işin öyle olmadığıda ortada.Bence profesyonelce düşünülen şeyler mutlaka bu işten anlayan profesyoneller tarafından ortaya konmalıdır.Bunlardan ilçemizde varmı var hemde fazlasıyla.Sonra böyle emeğede zamanada yazık oluyor maalesef.

    1. Anonim dedi ki:

      Söylediklerinizda haklılık payı çok. Ancak başkan konusunda size katılmıyorum maalesef. çünkü bizzat biliyorum ki geçen yılki festivalde de bu yılkinde de farklı öneriler oldu. ancak önerilenlerin üzeri çizilerek geri geldi. Fikir olarak gayet iyi. Ancak bu sürecin yönetilmesi de gerekiyor. ve son sözü başkan söylüyor maalesef ve onayı o veriyor. belki yanlış insanlara güvenmesi ile alakalı. art niyet aramayın lütfen bu söylediklerimde. ancak süreci yönetenler yanlış ve beceriksiz insanlar.

  2. APASASLI 35920 dedi ki:

    gayet çok iyi bir organizasyon emeği geçenlere çok tşkler. bu gidişle türkiyenin kültür başkenti olucak işler yapılıyor halk ilgi gördüğüne göre bi şeyler oluyor demektir. gerisi teferuattır beyler.. selanik ve bölgesinden gelen tüm misafirlere hoş geldiniz diyoruz…

  3. Cem Yalcindag dedi ki:

    Eleştirmek kolay.Halkoyunlarindan ve müzikten anladigini soyluyorsun ya.Bence senin hicbirseyden haberin yok.Laf olsun sadece muhalefet olsun.Beğenmediginiz herşey de bir emek ve özveri var.Gel daha iyisini sen SOYLE yada oyna.Yazıklar olsun.Bu yapılanlar sadece Selçuk içindi.Teşekkür edeceğinize NELER soyluyorsunuz.

    1. Anonim dedi ki:

      kendinizi kandırıyorsunuz.

  4. Ayşe Kalan dedi ki:

    Selçukta binlerce Kürt vatandaş yaşamasına rağmen ve ilçedeki tüm kültürlere yer verilirken neden Kürt kültürü ,müziği yemekleri vb ne yer verilmez ve görmemezlikten gelinir anlayabilmiş değilim.Ali yılma z beyde benzeri şekilde bu konuya değinmişti ,bunu şiddetle kınıyor ve bu ayrımcılığa son verilmesini istiyorum.

  5. Anonim dedi ki:

    İşten anlamayan insanlar,sırf yakınım diye bir takım mevkilere getirilirse,olacağı budur.

  6. sefer dedi ki:

    Sayın Ayşe Kalan geçen yıl festivaldeki yöresel mutfakta 7 tane kürt yemeği yapıldı. Bu yıl da festival mutfağının yarısını doğu yemekleri oluşturdu. Dikkatli izleseydiniz görürdünüz.

  7. ayasuluğ dedi ki:

    Ayşe Kalan ezbere konuştuğun her halınden bellı geçen sene mardın beledıyesı geldı stand açtı tanıtım yaptı.hemen ayrımcılık yapıyorsun gıdıp beledıyeye başvursan sana yer verırler unutma bu BELEDIYE KÜRT KARDEŞLERIMIZE AYRIMCILIK YAPMADAN SABAH ÖĞLE AKŞAM AŞ EVINDEN YEMEK VERIYOR…

  8. uzman görüşü dedi ki:

    cem yalçındağ kardeşim.istrsen gel seninle müzik ve oyun hakkında biraz söyleşelim.neyi nekadar bildiğimi ozamn sende görürüsün.ben alf olsun diyeeleştirmiyorum .muhabbet olsun diyede konuşmuyorum .Ben tam 30 yılımı verdim oyun ve müziklerine yıllarca alan araştırmlaraına katıldıldım halada devam ediyorum.Bneim dewrdim bizden sonraki kuşaklara doğru ve temiz bir kültür bırakmak ben onun derdin deyim kimin ne yaptığı değil nasıl yaptığı benim için önemli olan.o yüzden bu serzenişlerim.