site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Devlet Hastanesi Çalışanları Aşılarını Oldu

Selçuk Devlet Hastanesi Çalışanları Aşılarını Oldu
16.01.2021
A+
A-

İzmir’in Selçuk ilçesinde sağlık çalışanlarına koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı. İlk aşı Hastane Başhekimi Murat Samsa’ya vuruldu. Sağlık Bakanlığının Çin’den sipariş ettiği Covid-19 aşılarının 3 milyon dozluk ilk partisi, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarında incelendikten sonra testleri başarı ile geçerek acil kullanım onayı almıştı. Ülkemizde ilk aşılar Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kurul üyelerine uygulanmıştı.

Korona virüse karşı ülke genelinde başlatılan Kovid 19 aşı çalışmalarına Selçuk Devlet Hastanesi‘nde de başlandı. Selçuk Devlet Hastanesi çalışanları ilk gelen aşılarla aşılanmaya başlandı.
Bütün dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs pandemisi yaklaşık bir yıldır etkisini devam ettirmektedir. Bu bir yıllık süre içerisinde gerek dünyada gerekse ülkemizde büyük sosyal, ekonomik ve kültürel değişimler yaşanmıştır. Koronavirüs virüsünden korunmak için insanlığın yüzyıllar boyunca alışageldiği yaşam düzeni değişmiş, insanlar yeni normal olarak nitelenen maske ve mesafeyi içeren yeni bir sosyal hayata uyum sağlamaya çalışmıştır. Zorlu geçen bu süreç sonunda birçok insan virüse yakalanmış, bazıları hayatını kaybetmiş; nihayetinde bilim insanlarının gayreti ile virüse karşı etkin aşılar geliştirilerek insanlığın hizmetine sunulmuştur. Sağlık Bakanlığı tarafından yılbaşından önce yurtdışından getirilen aşıların testleri Bakanlığımızın uluslararası akreditasyona sahip laboratuvarları tarafından yapılmıştır. Yapılan testlerin olumlu sonuçlanması neticesinde aşılara Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından acil kullanım onayı verilmiştir. Acil kullanım onayı alan aşılar, 13 Ocak tarihinde Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulu üyelerine Ankara Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmış ve pandemiye karşı aşılama kampanyamız böylece başlamıştır.

‘İLK AŞAMADA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AŞI OLACAK’
Koronavirüs aşı kampanyasının ilk aşamasında pandemi ile mücadelede ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarının aşılanacak. Aşılar ilk etapta sağlık çalışanları ve 65 yaş üzerinden başlamak üzere risk gruplarına göre peyderpey uygulanmaya devam edecek.
İlk aşılarının ardından 28 gün sonra ikinci doz aşıların vurulmaya başlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.