site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Devlet Hastanesinde Yangın ve Kurtarma Tatbikatı

Selçuk Devlet Hastanesinde Yangın ve Kurtarma Tatbikatı
01.04.2013
A+
A-

selcukdevlethastanesi-kurtarma-tatbikati (1)
Hastane personeline olabilecek olası bir afet ve tehlike anında, olaya müdahale karşısında, bilgi ve tecrübe kazandırılması konusunda temel eğitim verildi.

Eğitim sonrası hastane bahçesinde uygulamalı olarak yangın tüpünün nasıl kullanılacağı, olası bir yangında yangına ne şekilde müdahale edileceği ve yangının nasıl söndürüleceği gösterildi. Eğitimin ardından, oluşturulan yangın senaryosu uygulanarak, yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği, hastanenin idari binasında yangın başladı. Yangını gören personel tarafından Kırmızı Kod verildi. Koruma, kurtarma, söndürme ve ilk yardım ekipleri olay yerine ulaşarak yangına müdahale etti. Kurtarma ekibi tarafından yangında mahsur kalanlar ve ilk kurtarılacak malzemeler kurtarılarak, söndürme ekibi tarafından yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Dumandan etkilenen ve üst katta bulunan iki hasta itfaiye merdiveni yardımıyla güvenli bir şekilde kurtarıldıktan sonra, yaralı olan hastalar tatbikat gereği gitmesi gereken hastaneye yönlendirildi.

Hastane personelinin tamamına uygulamalı olarak verilen eğitim ve tatbikatta, kuru tozla yangın söndürme ve yangın tüpü kullanımı konusunda gerekli bilgiler verildikten sonra yangın merdiveni, yangın tüpleri ve bakımlarının standartlara uygunluğu belgelendi. Su tesisat şebeke ve yangın hortumları kontrol edildi. Yangın dolabı hava ve su basınçları olabilecek herhangi bir olaya karşı yeterli olup olmadığı test edildi. Alarm sistemi, duman ve alev detektörleri kontrolleri yapıldı. Hastane başhekimi Cengiz Yanık kurtarma operasyonu ve yangın söndürme esnasında yapılan tatbikatın amacına ulaştığını söyledi.

HABER: Mehmet UYAROĞLU

selcukdevlethastanesi-kurtarma-tatbikati (2)

selcukdevlethastanesi-kurtarma-tatbikati (3)

selcukdevlethastanesi-kurtarma-tatbikati (4)

selcukdevlethastanesi-kurtarma-tatbikati (5)

esenerban

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.