site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Develerin Kırkpınarına Ev Sahipliği Yaptı

Selçuk Develerin Kırkpınarına Ev Sahipliği Yaptı
20.01.2013
A+
A-

selcuk-efes-deve-guresleri (3)Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde geleneksel hale gelen ve her yıl 60 değişik yerde düzenlenen deve güreşlerinin “ En Popüler ve En İyi Organizasyonu” olarak öne çıkan Selçuk- Efes Deve Güreşleri Festivalinin 31.si bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.65 çift devenin kıran kırana güreştiği arenayı güreş severler sabah saatlerinde tıklım tıklım doldurdu.

Yazdan kalma güneşli bir günde gerçekleştirilen 31. Selçuk – Efes deve güreşlerine bu yıl ilgi büyüktü. 130 devenin güreştiği 31. Selçuk – Efes Deve güreşlerini yaklaşık 20 bin kişi tarafından izlendi. Selçuk Belediyesinin katkılarıyla Selçuk –Efes Kültür ve Turizm tarafından organize edilen 31. Selçuk Efes Deve Güreşlerine İzmir Milletvekili Musa Çam, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, Selçuk Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

31. Selçuk – Efes Deve Güreşlerinin ev sahipliğini yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Bugün burada kadınıyla, erkeğiyle, genciyle,yaşlısıyla binlerce kişi hem pikniğini yaptı. Hem güreşleri izledi. Kış turizmini canlandırmak ve ülkemizdeki deve varlığını sürdürmek adına her yıl geliştirerek gerçekleştirdiğimiz 31. Selçuk- Efes deve güreşlerimiz yerli ve yabancı basının yoğun ilgisi nedeniyle Selçuk’umuzun tanıtımına da büyük katkı sunuyor.Kış günü bu kadar büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ege, Akdeniz ve Marmara’da düzenlenen 60 deve güreşinin en popüler organizasyonunu düzenlemenin gururunu yaşıyoruz”dedi.

Selçuk Kültür ve Turizm Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı’nın konuşması ile başlayan Güreşler deve güreşlerinin ünlü cazgırı Halil Coşkun’un manileri ile renklenen sunumu ile devam etti. Güreş severler maniler ve davul zurna eşliğinde coşarak bir yandan da piknik yaptı. Birbirinden ünlü pehlivan develerin büyük mücadelesinin yaşandığı 31. Selçuk- Efes Deve Güreşleri sürpriz sonuçlara da sahne oldu. En çok merak edilen ve favoriler arasında yer alan Bodrum’dan Goca Bodrumlu rakibi Ayvalık’tan Canbey’e ve Ulucak’tan Çatlı  rakibi Saraycık’tan Balkış’a yenilerek favori develerin nefes kesen mücadeleleri güne damgasını vurdu. Tüm güreşlerin sonunda galip gelen develerin sahiplerine halı ve kupa hediye edildi.

116 devenin kıran kırana güreştiği arenayı güreş severler sabah saatlerinde tıklım tıklım doldurdu. Güreş severler Cazgır Halil Coşkun’un birbirinden güzel manileri ve davul zurna eşliğinde coşarak piknik yaptı.

Güreşlerin başlaması ile birlikte alanda büyük bir coşku yaşanarak güreş severler favori gördükleri develerin galibiyetini bekledi. En çok merak edilen ve favoriler arasında yer alan 5 yıldır güreşlerde galip gelen Ulucak’tan Çılgın Özer ile rakibi Burhaniye’den Borahan adlı develerin bağ bağa gelerek nefes kesen mücadeleleri güne damgasını vurdu. Güreş sonunda Çılgın Özer bu sene de galip geldi. Yenipazar’dan Yıldırım ile Buldan’dan Buldan Beyi ve Ortaklardan Akın Bey ile Burhaniye’den Borahan adlı develerinde güreşleri göz doldurdu. Güreş severler tarafından heyecanla beklenen 5 yıldır üst üste galip gelen Ulucak’tan Çılgın Özer rakibi karşısında bu sene de galibiyeti elden bırakmadı.

Tüm güreşlerin sonunda galip gelen develerin sahiplerine halı ve kupa hediye edildi.
selcuk-efes-deve-guresleri (1)

selcuk-efes-deve-guresleri (2)

selcuk-efes-deve-guresleri (4)

 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    herşey çok güzeldide, selçuklu bir devecinin güreş sahasında yapmış oldugu taşkınlık malesef tüm günün heyecanını bir anda yok etti. selçuklular bu güreşte ev sahibi pozisyonunda olmak zorundalar. olası olayları engellemek için çaba göstermeliler. ancak görünen oydu ki. biz misafir perver olamadık. yakışmayan bir davranıştı. ama herşeye ragmen emegi geçen herkeze sonsuz teşekkürler.