Selçuk Haber

Selçuk CHP Suç Duyurusunda Bulundu

CHPSELCUK

Selçuk Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü https://twitter.com/AkitGazetem hesabından yayınlanan Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı üzerinde yapılan çirkin saldırı için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisinden yapılan açıklamada ;

“ Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 de vefatının ardından her yıl 10- 16 Kasım haftası Atatürk Haftası olarak kabul edilir, yurt ve dünya genelinde saygı çerçevesinde anma törenleri ile anılır ve manevi huzurunda Ülkenin Kurucusu olması sıfat ile vefa duyguları dile getirilir.

Akit Gazetesinin twitter hesabında 15.11.2013 günü Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün fotoğrafı; sol gözü morarmış, sağ ağız kenarından kan akmış, sol alın köşesinde yaralar bantlanmış, sağ alın köşesine dikiş atılmış, sol yanakta oluşan yara kurumuş, sağ göz altı şişmiş ve göz kenarı yaralı bir duruma sokularak adeta Cumhuriyetimizin Kurucusu ile dalga geçilmiş, aşağılama ve küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Atatürk’ün fotoğrafının üzerinde yapılan akıl almaz cüretkarlıktaki değişikliklerle Atatürk’ü sözde hırpalanış göstermeye çalışarak hem Türk Milletinin manevi değerlerine hakaret edilmiş, hem de Ülkemizin Kurucusuna alenen saygısızlık yapılmıştır.   https://twitter.com/AkitGazetem twitter hesabında fotoğraf sunulu bu haliyle yayınlanmış ve Atatürk ün manevi hatırasına açıkça hakaret edilmiştir.

Atatürk’ün fotoğrafının yukarıda belirtildiği şekilde düzenlenmesi, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun  “Madde 1 – Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.

Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.”

Maddesi uyarınca suç teşkil etmekte olup; “ Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re’sen takibat yapılır” gereğince Cumhuriyet savcılıklarınca re’sen takibat yapılması da gerekmektedir.”

SİTE YÖNETİMİNDEN: YÜCE TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLEYEREK AKİT GAZETESİNİN SAYFASINDA YAYINLANAN O FOTOĞRAFI SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ…ATAMIZIN BÖYLE BİR FOTOĞRAFINI YAYINLAMAK İSTEMEZDİK AMA HALKIMIZIN KİMİN NE YAPTIĞINI GÖRMESİ GEREKİYOR.

İŞTE SKANDAL YARATAN O FOTOĞRAF:

 

Exit mobile version