site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk CHP’den genel merkeze dosya

Selçuk CHP’den genel merkeze dosya
30.10.2018
A+
A-

İzmir’de CHP Selçuk İlçe Örgütü, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde aday gösterilecek belediye başkan adayları ile meclis üyesi adaylarının, eğilim yoklaması veya ön seçim ile belirlenmesi için genel merkeze dosya gönderdi.

2014 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını AK Parti’nin kazandığı Selçuk’ta CHP ilçe örgütü, seçim öncesi önemli bir hamlede bulundu.

CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, yerel seçimlerde belediye başkan adayı ile meclis üyesi adaylarının eğilim yoklaması veya ön seçim ile belirlenmesi için harekete geçti.

Çalışkan, ilçede örgütün taleplerini içeren bir dosyayı, genel merkeze ulaştırmaları talebiyle CHP’nin İzmir milletvekillerine gönderdi. Örgüt tarafından hazırlanan dosyada, örgütün taleplerini içeren raporlar da yer aldı.

Hazırlanan dosyanın sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi;

“Mahalle ve parti organlarıyla yapılan çalışmalar sonucunda katılımcıların yüzde 80’i eğilim yoklaması talebinde bulunmuştur. Toplamda 337 olan delege sayımız, 10 kişinin çeşitli nedenlerle delege sıfatını kaybetmesinden dolayı 327 olarak belirlenmiştir. 327 kongre, ön seçim ve doğal delegemizden 262 delegenin ve 13 danışma kurulu üyesi ile kadın kolları ile gençlik kolları yönetimlerinin toplantılara katılarak üyeler ile eğilim yoklaması yapılması konusunda telefon numaraları ile imzalarını vermiştir”

Selçuk’ta Sevcan Yörük, Filiz Ceritoğlu Sengel, Vefa Ülgür, Emir Cömert, Hasan Uysal, Mehmet Kuzu, Metin Çıtak belediye başkan aday adayılığı başvurusunda bulunurken, 24 kişi de meclis üyeliği için dosya verdi.

SERTEL’DEN TEŞEKKÜR

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Selçuk İlçe Örgütü‘nden gelen aday belirleme yöntemleriyle ilgili talep dosyasını inceledikten sonra sosyal medya hesabından ilçe örgütüne teşekkür etti.

Sertel, “CHP İzmir Selçuk örgütümüz, üyelerimizin önseçim ve eğilim yoklaması İle aday belirleme taleplerini ilettiler. Kendileri için torpil aramak yerine sandıktan aday olarak çıkmak istemeleri demokrasiye verdikleri önemin gereğidir. Selçuk Örgütüne teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
EGEPOSTASI-/DHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.