Selçuk Haber

Selçuk CHP de Bir Aday Daha, Hem de Bayan

chpselcuk-aday-nuriye-cigdem

Selçuk CHP de ilk kez kadın aday adayı çıktı. CHP eski kadın kolları başkanlığını yapan ve daha sonra CHP Yönetim kurulunda görev alan alan Nuriye Çiğdem, kısa bir süre önce mevcut görevinden istifa ederek, yerel seçimler için aday adayı olduğunu açıkladı. Çiğdem,”Tek amacımız var; Selçuk’ta, CHP’nin ve dolayısı ile Selçuk’un kazanmasıdır” dedi.

ADAYLIK BAŞVURU DOSYASINI İLÇE BAŞKANLIĞI’NA SUNDU

CHP’de Aday Adaylık başvurusunu Selçuk CHP ilçe örgütüne teslim eden Nuriye ÇİĞDEM, “Selçuk’a emekçinin yanında, halkla iç içe yaşayan bir kadın lider yakışır” dedi.

Adaylık konusunda açıklama yapan Nuriye Çiğdem şunları söyledi:

YAŞANABİLİR SELÇUK İÇİN

“Selçuk’ta yine bir sabah yüzlerce insan işe ve çocuklar okula gidecek. Bugün yine 5 aile ev satın alacak. 5 genç çift evlenecek. 100 kişi iş arayacak. Son 10 yılın getirdiği ekonomik çıkmazlar içinde birçok kadın ve birçok erkek sofrasına koyacağı ekmeğin mücadelesini verecek. Dünyanın coğrafik ve tarihsel açısından en şanslı ilçesi olan Selçuk’ta, daha iyiyi, evrensel bakışla yönetebilecek bir kadın Belediye Başkanına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Gerek iş tecrübemde edindiğim bilgi ve beceri gerekse parti içi çalışmalarımla Mahalli İdareleri yönetme bilgi ve becerisine sahip bir kişi olarak yaşanabilir Selçuk için ter dökmeye hazırım.”

TEK AMACIMIZ SELÇUK’UN KAZANMASIDIR!

Halkın gücü, halkın sesi, umudu ve geleceği olarak yola çıktıklarını, partisinin Belediye Başkan Aday adayları arasındaki demokratik rekabetin yalnızca projeler üzerinden yapılabileceğini ve hak edenin Aday olacağına inandığını kaydeden Çiğdem, Selçuk CHP’nin ilk kadın belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı. Çiğdem, daha sonra kısa ve uzun vadede yapmayı taahhüt ettiği proje ve çalışma başlıklarını basın aracılığıyla halkla paylaşacağını söyledi. Partisine adaylık başvurusu yapan ve yapacak olan tüm aday adayı arkadaşlarına başarılar dileyen Çiğdem; “Tek amacımız var; Selçuk’ta, CHP’nin ve dolayısı ile Selçuk’un kazanmasıdır.”

Nuriye ÇİĞDEM Kimdir?

1958 yılında Selçuk’ta doğmuş ve eğitimini Selçuk, Bergama ve İnegöl gibi Anadolu’nun farklı ilçelerinde tamamlamıştır. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Vergi Dairelerinde 1978–1998 yılları arasında çalışarak emekli olmuştur. Vergi Dairesinde Özel Yoklama Yetkisine sahip ekip şefi olarak çalışan Çiğdem, çalıştığı süre içinde meslek içi eğitimlerini de alarak vergi kanunları hakkında kendini geliştirmiştir.

Emekli olduktan sonra iki dönem Selçuk Kızılay Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıp, ihtiyaç sahiplerine yönelik çalıştı. Halen birçok S.T.K. nın üye ve gönüllüsüdür.

2011 Genel Seçimlerinde CHP İlçe Kadın Kolu Başkanlığı yapmaktaydı. CHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi seçilmesi nedeniyle bu görevinden istifa etti. Partisinin İl Kadın Kolları Yönetimi tarafından başarılı çalışmaları nedeniyle Teşekkür Belgesi aldı. CHP Genel Merkezinin yürüttüğü “Parti Okulu” çalışmaları içinde yer aldı. Halen kendisi Parti Okulu İzmir Bölgesi Eğitmenidir. Parti Okulu projelerinde danışmanlık yaptı. CHP Tire PO Eğitimlerinde Danışmanlığını yaptığı “Kitap Takas Şenliği” projesi, halen başarı ile sürmektedir.

CHP İlçe Örgütünde Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinden, Partisinin Aday Adaylığı takvimi gereğince 12 Temmuz 2013 tarihinde istifa etti.

Sanatçı kimliği de olan Nuriye Çiğdem, Resim, Tiyatro ve şiirle ilgileniyor. Yaptığı çalışmaların tümü toplumsal içerikli olan sanatçının 2013’de şiir kitabı yayınlanmıştır. İki Karma Resim Sergisinde resimleri sergilenmiştir. Ayrıca Yaşam Tarzı Danışmanı olan Çiğdem’in 2008’den beri çevre ve sağlık üzerine yazdığı araştırma yazıları, hem basılı ve hem de internet gazetelerinde yayınlanmaktadır.

Halkın gücü, halkın sesi, umudu ve geleceği olarak yola çıktıklarını, partisinin Belediye Başkan Aday adayları arasındaki demokratik rekabetin yalnızca projeler üzerinden yapılabileceğini ve hak edenin Aday olacağına inandığını kaydeden Çiğdem, Selçuk CHP’nin ilk kadın belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı. Çiğdem, daha sonra kısa ve uzun vadede yapmayı taahhüt ettiği proje ve çalışma başlıklarını basın aracılığıyla halkla paylaşacağını söyledi. Partisine adaylık başvurusu yapan ve yapacak olan tüm aday adayı arkadaşlarına başarılar dileyen Çiğdem; “Tek amacımız var; Selçuk’ta, CHP’nin ve dolayısı ile Selçuk’un kazanmasıdır”

 

Exit mobile version