site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk CHP de Bir Aday Daha, Hem de Bayan

Selçuk CHP de Bir Aday Daha, Hem de Bayan
25.07.2013
A+
A-

chpselcuk-aday-nuriye-cigdem

Selçuk CHP de ilk kez kadın aday adayı çıktı. CHP eski kadın kolları başkanlığını yapan ve daha sonra CHP Yönetim kurulunda görev alan alan Nuriye Çiğdem, kısa bir süre önce mevcut görevinden istifa ederek, yerel seçimler için aday adayı olduğunu açıkladı. Çiğdem,”Tek amacımız var; Selçuk’ta, CHP’nin ve dolayısı ile Selçuk’un kazanmasıdır” dedi.

ADAYLIK BAŞVURU DOSYASINI İLÇE BAŞKANLIĞI’NA SUNDU

CHP’de Aday Adaylık başvurusunu Selçuk CHP ilçe örgütüne teslim eden Nuriye ÇİĞDEM, “Selçuk’a emekçinin yanında, halkla iç içe yaşayan bir kadın lider yakışır” dedi.

Adaylık konusunda açıklama yapan Nuriye Çiğdem şunları söyledi:

YAŞANABİLİR SELÇUK İÇİN

“Selçuk’ta yine bir sabah yüzlerce insan işe ve çocuklar okula gidecek. Bugün yine 5 aile ev satın alacak. 5 genç çift evlenecek. 100 kişi iş arayacak. Son 10 yılın getirdiği ekonomik çıkmazlar içinde birçok kadın ve birçok erkek sofrasına koyacağı ekmeğin mücadelesini verecek. Dünyanın coğrafik ve tarihsel açısından en şanslı ilçesi olan Selçuk’ta, daha iyiyi, evrensel bakışla yönetebilecek bir kadın Belediye Başkanına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Gerek iş tecrübemde edindiğim bilgi ve beceri gerekse parti içi çalışmalarımla Mahalli İdareleri yönetme bilgi ve becerisine sahip bir kişi olarak yaşanabilir Selçuk için ter dökmeye hazırım.”

TEK AMACIMIZ SELÇUK’UN KAZANMASIDIR!

Halkın gücü, halkın sesi, umudu ve geleceği olarak yola çıktıklarını, partisinin Belediye Başkan Aday adayları arasındaki demokratik rekabetin yalnızca projeler üzerinden yapılabileceğini ve hak edenin Aday olacağına inandığını kaydeden Çiğdem, Selçuk CHP’nin ilk kadın belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı. Çiğdem, daha sonra kısa ve uzun vadede yapmayı taahhüt ettiği proje ve çalışma başlıklarını basın aracılığıyla halkla paylaşacağını söyledi. Partisine adaylık başvurusu yapan ve yapacak olan tüm aday adayı arkadaşlarına başarılar dileyen Çiğdem; “Tek amacımız var; Selçuk’ta, CHP’nin ve dolayısı ile Selçuk’un kazanmasıdır.”

Nuriye ÇİĞDEM Kimdir?

1958 yılında Selçuk’ta doğmuş ve eğitimini Selçuk, Bergama ve İnegöl gibi Anadolu’nun farklı ilçelerinde tamamlamıştır. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Vergi Dairelerinde 1978–1998 yılları arasında çalışarak emekli olmuştur. Vergi Dairesinde Özel Yoklama Yetkisine sahip ekip şefi olarak çalışan Çiğdem, çalıştığı süre içinde meslek içi eğitimlerini de alarak vergi kanunları hakkında kendini geliştirmiştir.

Emekli olduktan sonra iki dönem Selçuk Kızılay Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıp, ihtiyaç sahiplerine yönelik çalıştı. Halen birçok S.T.K. nın üye ve gönüllüsüdür.

2011 Genel Seçimlerinde CHP İlçe Kadın Kolu Başkanlığı yapmaktaydı. CHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi seçilmesi nedeniyle bu görevinden istifa etti. Partisinin İl Kadın Kolları Yönetimi tarafından başarılı çalışmaları nedeniyle Teşekkür Belgesi aldı. CHP Genel Merkezinin yürüttüğü “Parti Okulu” çalışmaları içinde yer aldı. Halen kendisi Parti Okulu İzmir Bölgesi Eğitmenidir. Parti Okulu projelerinde danışmanlık yaptı. CHP Tire PO Eğitimlerinde Danışmanlığını yaptığı “Kitap Takas Şenliği” projesi, halen başarı ile sürmektedir.

CHP İlçe Örgütünde Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinden, Partisinin Aday Adaylığı takvimi gereğince 12 Temmuz 2013 tarihinde istifa etti.

Sanatçı kimliği de olan Nuriye Çiğdem, Resim, Tiyatro ve şiirle ilgileniyor. Yaptığı çalışmaların tümü toplumsal içerikli olan sanatçının 2013’de şiir kitabı yayınlanmıştır. İki Karma Resim Sergisinde resimleri sergilenmiştir. Ayrıca Yaşam Tarzı Danışmanı olan Çiğdem’in 2008’den beri çevre ve sağlık üzerine yazdığı araştırma yazıları, hem basılı ve hem de internet gazetelerinde yayınlanmaktadır.

Halkın gücü, halkın sesi, umudu ve geleceği olarak yola çıktıklarını, partisinin Belediye Başkan Aday adayları arasındaki demokratik rekabetin yalnızca projeler üzerinden yapılabileceğini ve hak edenin Aday olacağına inandığını kaydeden Çiğdem, Selçuk CHP’nin ilk kadın belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı. Çiğdem, daha sonra kısa ve uzun vadede yapmayı taahhüt ettiği proje ve çalışma başlıklarını basın aracılığıyla halkla paylaşacağını söyledi. Partisine adaylık başvurusu yapan ve yapacak olan tüm aday adayı arkadaşlarına başarılar dileyen Çiğdem; “Tek amacımız var; Selçuk’ta, CHP’nin ve dolayısı ile Selçuk’un kazanmasıdır”

nuriyecigdem

 

YORUMLAR
  1. Yılmaz Yılmaz dedi ki:

    Bu zamana kadarki yetkililer Selçuk’un gelişmemesi için ellerinden geleni yaptılar. Umarım siz ya da yeni başkanımız görevini layıkıyla yaparlar da biraz gelişiriz artık biz de. En azından gençlerimiz iş aramak için farklı yerlere göç etmek zorunda kalmazlar.

  2. RÜZGAR dedi ki:

    İktidarın yarattığı sorun olan işsizlik nasıl olurda Belediyenin sorunu olur anlamıyorum. Birazda Tayyibe hesap sorsanızda bütün sorunlardan toptan kurtulsak nasıl olur.

  3. anonim dedi ki:

    Selçuk’un gelişmesi acaba belediyenin mi sorunu? her yerde bangır bangır efes altın yumurtlayan tavuk diye haberler çıkıyor. o Efes’in kazandırdığı 4 milyon tl(‘nin 4 trilyon) 1 milyonunu hükümet Selçuk’a aktarsa neler olur neler? Mesela belediye arsa versin de yapalım diye bekledikleri hastaneyi dünden dikerler. SGK yok, askerlik şubesi yok, hükümet binası eski diyenlerin talepleri bu görevin gerçek sahibi olan hükümet tarafından çözülmüş olur. Ya anlamadım ben bu belediye üniversite yapmış, tarımsal sanayi alanı yapmış, park yapmış, yol yapmış, ilaçlama yapmış, festival yapmış, kent belleği yapmış, her gece halk gecesi düzenleyip milleti eğlendirmiş. daha ne yapsın? ya da şöyle sorayım eleştirenler ne yapmış? sadece şunu söyleyeyim herkes belediye kadar çalışsa ya da herkes Selçuk’u vefa başkan kadar sevse Selçuk uçar uçar…

  4. Anonim dedi ki:

    Başkan kendini sevmekten başka birşey yapsa selçuk uçar uçar.

  5. yilmaz soylu dedi ki:

    Hayırlisi olsun ama senaryo belli parti kayyuma götürülecek kongrede oluşturulan yönetim vefa beysiz yapamayız diyecek aracilarla genelmerkle bağlantı sağlanacak ikna çalışmaları tipik ışler selcukluya soran olucakmi.Inşallah soran olur…

  6. Anonim dedi ki:

    aha vefacılar tutuşmuş 🙂

  7. Anonim dedi ki:

    Öncelikle artık değişimin CHP’nin kendi içinde dahi şart olduğunun görülmesi sevinci.Adaylığı hayırlı olsun.
    Ancak görüyorum ki bazıları hala artık hayal dünyalarında yaşamaya devam ediyorlar. Siz belki de çıkarlarınıza paralel olduğu için belediye hizmetlerinden memnun olabilir veya her şeyi hükümete atarak Selçuk Belediye’sinin çok iyi çalıştığını iddia edebilirsiniz, ama gerçek şudur ki, suçu başkalarına atarak Selçuk’un yerinde saymasını kimseye açıklayamazsınız artık.

  8. Anonim dedi ki:

    ilçe başkanı adıgüzel ve yönetim kurulunda bir kaç kişi istifa edip aday adayı olmuş. Acaba bu aday adaylıkları sıkıntılı bir belediye başkalığı seçim sürecindeki sorunlardan kaçmak için bir bahanemi…

  9. Anonim dedi ki:

    Yolda yürürken selam vermeyi bilmezler, birde bunlar belediye başkanlığı yapacaklar. Belediye Başkanlığı bukadar kolay olmamalı . Sayın Başkanım siz yinede düşünün aday olmayı. Selçuk H.Vefa ÜLGÜR’süz olmaz. Yazık bu kadar emeğinize, o beğenilmeyen, köy denilerek dillendirdikleri Selçuk talan edilir. Başarılarınızın devamını diliyorum.

  10. Anonim dedi ki:

    Selçuk,H.Vefa ÜLGÜR’süz gayet de güzel bir ilçe olur. Bu değişim ve gelişime karşı korkularınızdan dolayı güzelim ilçe her geçen gün geriye gidiyor.

  11. pala remzi dedi ki:

    Yürekli bir topuklu efe çıkmış bu partiden helal Olsun

  12. Anonim dedi ki:

    Selam vermezler diyorsunuz genel secımlerde Vefa başkan değil Adıgüzel ve yönetimi dolaştı CHP nin iktidar olması için, arkadaslar bu insanlar Chp den adaylar baska yerden değil.yorumlarınızı ona göre yapın.Artık Vefa başkanla ne yazikki seçim kazanamayız.

  13. akil dedi ki:

    Değişim Şart….

  14. İSİM SOYiSİM dedi ki:

    vefa başkansız seçimi kazansanız bile selçuğu yönetemezsiniz…

  15. ÇINAR dedi ki:

    Ne Adı güzel ne yönetim 15 20 tane kadın olmasaydı görürdüm ben seçim almayı

  16. :) dedi ki:

    allah ın aşkına sen hngi akla hizmet kime uydun da aday olmaya kalktın eee nuriye çiğdem…

  17. Anonim dedi ki:

    vefa bey Ne zaman çıkıp diyecek acaba bunların hepsi oyundu. ben bırakmam. vefanın şakşakçıları sarmış yine ortalığı. ayıptır be.

  18. :) ye dedi ki:

    eee İ.A ya da M.Ü. siz hangi halktan uzak akıllarla yürüyorsunuz. Nereye kadar sürer yolculuğunuz? Biz Ankara’da işi bağladık diye düşünüyorsanız. Göreceğiz… Hiç yalaka korkaklarla, ezilmiş halkın yanında koskoca yüreği ile var olan… Bir olur mu?

    1. SAYGI dedi ki:

      Çok doğru kim halkın yanında görüyoruz hepimiz, Ankara’daki abisinden tepki alan belli ama korkma sen belediyedeki işinden olmazsın o ismini bile yazmaya korktuğun insanlar kimsenin ekmek parasıyla oynuyacak kadar kinci değil o işleri yapanları bütün selçuk bilir o yüzdende güzel ilçemizde AKP’nin oy patlaması yapmasına neden olan kişi ve ekibide bellidir…