site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Bisiklet Turuna Hazır

Selçuk Bisiklet Turuna Hazır
24.04.2013
A+
A-

selcuk-bisiklet-turuBu yıl 49.su yapılan ve Selçuk’un yeni etap olarak dâhil edildiği Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile ilgili Selçuk Belediyesi gerekli hazırlıkları tamamladı. Yaklaşık 3 haftadır hazırlık çalışmalarını yürüten Selçuk Belediyesi ekibi yarışların Selçuk, İzmir ve Türkiye için de bir tanıtım fırsatına dönüşmesi için büyük çaba harcadı. Bisikletlerin geçiş güzergâhına konulmak üzere Selçuk’un kültür varlıklarını gösteren yelken bayraklar hazırlatan Selçuk Belediyesi ayrıca uluslararası görünürlüğü sağlamak için İngilizce “Selçuk – Efes’e Hoş geldiniz” yazan dev pankartlar bastırdı. Ayrıca 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6. Etabı olan Selçuk’ta görev yapacak bisiklet federasyonu görevlilerinin yarış esnasında giymesi için federasyonun hazırladığı logoları taşıyan tişörtler bastıran Selçuk Belediyesi ulusal ve uluslararası kanallarda canlı yayınlanarak 1 milyardan fazla kişi tarafından izlenmesi öngörülen yarışların havadan çekimleri için İstasyon Meydanı’ndan Pamucak’a Selçuk’un en önemli noktalarının koordinatlarını belirleyerek bisiklet federasyonu yetkililerine iletti.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Ulusal ve Uluslararası arenada büyük ses getiren bu önemli organizasyonun bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Şimdiden yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar, yarışları izleyecek sporseverlere de iyi seyirler dileriz” dedi.

TURKUAZ REKABET 26 NİSAN’DA SELÇUK’TA
Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında 49.’su düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6.etabına Selçuk ev sahipliği yapacak.

2013 Yılında “Turkuaz Rekabet” sloganıyla düzenlenen “TUR”un 26 Nisan’da Bodrum’dan 11:40’da start alacak 182 kilometrelik etabın Selçuk’ta tahmini varış saati 15:00 olacak. Etabın finiş saati ise   16:30 olacak. 2013 Yılında “TUR”un yeni etabı olarak rotaya dahil edilen Bodrum-Selçuk etabı sonunda bisikletçiler Meryem Ana Tepesi’ne tırmanacak.

8 etapta, 25 takımdan 8’er sporcunun mücadele edeceği 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu – “TUR 2013”, Alanya’dan İstanbul’a toplam 1.204 km boyunca nefes kesen bir mücadeleye sahne olacak. “TUR 2013”e;  Alanya, Antalya, Elmalı, Göcek, Marmaris, Bodrum, Selçuk, Kuşadası, İzmir ve İstanbul ev sahipliği yapacak.

Asya’dan Avrupa’ya dünyanın yegane “” olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 49. yılında “Turkuaz Rekabet” sloganı ile yapılıyor. Tur, Akdeniz ve Ege sahilleri boyunca ilerleyerek, görkemli finişe ev sahipliği yapacak olan İstanbul’un tarihi yarımadasına uzanacak.

Dünyaca ünlü takım ve bisikletçilerin yer aldığı 200 profesyonel pedalın Alanya’dan İstanbul’a rekabetine 250 araçlık ve 1.200 kişilik konvoy eşlik edecek. TRT ve Eurosport başta olmak üzere dünyanın birçok önemli kanalında 8 gün boyunca toplamda 90 saatin üzerinde canlı ve banttan yayın gerçekleşecek. 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile aynı zamanda Türkiye’nin doğal ve tarihi güzellikleri dünyaya tanıtılacak.

selcuk-bisiklet-turuna-hazir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.