site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk bir kez daha EMITT Fuarı’nda

Selçuk bir kez daha EMITT Fuarı’nda
26.01.2018
A+
A-

Turizm fuarlarına her zaman önem veren Selçuk Belediyesi bir kez daha EMITT Fuarı’nda yerini aldı. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı olarak bilinen ve dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT 22. Kez kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde Selçuk Belediyesi standı özellikle basın mensupları tarafından yoğun ilgi gördü.

25- 28 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Konferans Merkezi’nde düzenlenen fuar seyahat acenteleri ve tur operatörleri başta olmak üzere turizm sektörüyle tüm kurumların katılımıyla bir kez daha kapılarını dünyaya açtı. Tüm dünyadan turizm profesyonellerinin katıldığı fuara bu yıl rekor ziyaretçi bekleniyor.

Selçuk bu platformlarda yer almalı

İZKA çatısı altında fuara katılan Selçuk Belediyesi’nin Doğu Akdeniz ve Avrasya Bölgesinin en büyük turizm fuarında bir kez daha yer almasının büyük önem taşıdığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Turizm sektörü küresel gelişmelerden en çok etkilenen sektörlerin başında yer aldığı gibi, turizmin sektörünün sorunlarını da yine küresel bazda çözmek mümkün. Bu yüzden Selçuk’un EMITT gibi bir fuarda yer alması gerektiğine inanıyoruz. 2016 yılında turizm gelirlerimizde bir düşme olmuştu. Bunun etkileri 2017 yılında da görüldü. Fakat ben 2018- 2019 yıllarından umutluyum. Anadolu başlı başına bir açık hava müzesi. Selçuk bu açık hava müzesi içerisinde tarihiyle ayrı bir öneme sahip. Selçuk medeniyetlerin, kültürlerin iç içe geçtiği bir yer. Biz de bu güzel mozaiği bu fuarda turizm sektörünün önemli temsilcilerine ve tüm dünyaya tanıtacağız” dedi. İzmir’in özellikle de Selçuk’un saymakla bitmeyen çok önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Bakıcı; “ Efes Antik Kenti, Meryem Ana, Şirince sadece bunlardan bir kaçı. Doğa güzelliklerimizde İzmir ayrı bir öneme sahip. Arzumuz bu güzelliklerin yerli ve yabancı turistlerimizce de fark edilmesini, ilgi duyulmasını sağlamak. Bu amaçla Selçuk’un dolayısıyla İzmir’imizin tanıtımının yapılacağı her platform da yer alma arzusundayız” diye konuştu.

Sektör temsilcileri bu fuarda

TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki 28 Ocak’a kadar devam edecek olan 22. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) UNESCO Kenti Selçuk’un da yer aldığı İzmir standı yine büyük ilgi görüyor. Turizm seyahat acenteleri ve tur operatörleri başta olmak üzere sektörün temsilcilerine UNESCO Kentlerinin tanıtımı yapılıyor. EMITT fuarının açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı. Dünyanın beşinci ve bölgemizin en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) bu yıl 106 ülkeden 600 tur operatörü ve binlerce ziyaretçi katılacak.

Selçuk Belediyesi fuar boyunca 3. Salon 3532 Nolu Stantta yer alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.