site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi’nden bir istifa daha

Selçuk Belediyesi’nden bir istifa daha
16.02.2016
A+
A-

Dr. Bülent Cinel’in Selçuk Belediyesi’nde ki görevinden istifa etmesi bomba gibi düştü.
İşte Dr. Bülent Cinel’in o açıklaması;

Değerli Basın Mensupları,

Selçuk Belediyesi’ndeki görevimden istifa etmem nedeniyle, 30 Mart 2014 yerel seçim öncesi ve sonrasındaki görev sürecimi de kapsayan gelişmelerle ilgili olarak her hangi bir spekülatif söylemlere meydan vermemek adına siz değerli basın mensuplarının aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duydum.

2014 yılında yapılan yerel seçim öncesinde bende binlerce Selçuklu gibi artık dönemin belediye başkanın değişmesi gerektiği düşüncesi ile Ak Parti’yi dışarıdan destekleme kararı aldım. Aldığım bu karar sonrasında şimdiki Belediye Başkanımız Sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcı konuyla ilgili görüşme isteğinde bulunarak, aktif olarak siyasete girmem ve en azından belirli bir süreliğine de olsa Selçuk’a birlikte hizmet etme arzusunu tarafıma iletmişti. Bunun üzerine bende ailem ve arkadaşlarımla gerekli değerlendirmeyi yaparak bildiğiniz gibi AK Parti’den Belediye Meclis üyeliğine aday oldum. Kontenjan adayı olarak yeterli oyu alamadığımız içinde meclise giremedim.

Bunun üzerine yine Belediye Başkanımız Sayın Dr. Zeynel Bakıcı’nın talebiyle Sağlık Bakanlığındaki görevimden ayrılarak belirli bir süreliğine (ki bu sureyi 2015 yıl sonu ya da 2016 yılının ilk ayları olarak belirtmiştim) Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini kabul ederek yaklaşık 22 ay bu görevi sürdürdüm.

Neden Kabul Ettim ?

Ege Bölgesi’ndeki sağlık turizmi alanındaki başarılı çalışmalarımdan dolayı Sağlık Bakanlığı beni Ankara’ya bürokrat olarak istemesine rağmen, havasını solumaktan, suyunu içmekten şeref duyduğum ilçeme katkı sağlamak, Selçuk’u dünya konjonktüründe hakettiği yere taşımak, özelliklede inanç ve sağlık turizmi ile kentimizin önünü açmak beni heyecanlandırmıştı.

Projelerden sorumlu Başkan Yardımcılığı görev sürem boyunca Selçuk’u marka kent yapma ısrarım dışında, belediyenin kısa-orta ve uzun vadeli projelerinin hayata geçirilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarını yaparak özellikle sosyal projelerden önemli bir bölümünün gerçekleşmesine katkı sundum.

Sosyal Projelerin birçoğunu gerçekleştirdik

“Selçuk Kent Konseyi”nin oluşumu, İZKA’ya sunmuş olduğumuz bilişim içerikli projenin kabulü, yerel dinamikleri bir araya getiren ve kısa adı “SETKA” olan kooperatifin kurulması, “Kadın Danışma Merkezi”, “İŞKUR” ,“Sosyal Market” ile “Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti”, projelerinin kısa zamanda hayata geçirilmesi ve aktif olarak faaliyetlerine devam etmesi yaptığım başlıca çalışmalarım arasında yer almaktadır.

Özellikle orta ve uzun vadeli (Dutlu Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Pamucak Arıtma Sistemi, Gençlik ve Kültür Merkezi, Yeraltı Otoparkı, SETKA, İnanç ve Sağlık Turizmi,Engelsiz Kent, vs) projelerin ise belli bir konsensüsle gerçekleştirilebileceği bilinen bir gerçektir. Fakat iç dinamiklerin vizyonel bakış açısını yakalayamamış olması ve Selçuk’umuzun gelişmesi için gerekli olan sinerjinin oluşturulamaması nedeniyle bahsetmiş olduğum projelerin hayata geçirilmesinde maalesef yavaşlamalar yaşanmaktadır.

“Elimden Gelen Tüm Çabayı Gösterdim”

Görev sürem içerisinde karşılaştığım tüm olumsuzluklara rağmen yerel seçim öncesinde verdiğimiz sözleri yerine getirmek için elimden gelen tüm çabayı gösterdim. Turizm kenti olan Selçuk’umuzun bu alanında daha yüksek kaliteye ulaşması ve bu konuda Selçuk esnafımızın da daha çok kazanç sağlaması için çaba harcadım. Fakat bu süreçte gözlemlediklerimi üzülerek belirtmeliyim ki birlik ve beraberlik içerisinde olmayı başaramadığımız sürece ve yasal inisiyatiflerini kullanamayan idarecilerin karar almakta zorlanmaları devam ettiği müddetçe kaybeden Selçuk esnafı dolayısı ile Selçuk halkı olmaya devam edecektir.

Selçuk için başlatılan önemli projelerin takibini ve hayata geçirilmesini çalışma arkadaşlarım devam ettirmektedir. Bu projelerin içinde 5 proje var ki benim için ayrı bir önemi var.

1-Kent Konseyi: Hayata geçirildi. Sahip çıkılırsa çok iyi noktalara gelerek, önemli bir itici güç olacağına inanıyorum. Birlik ve beraberliğin ekip ve takım çalışmasına dönüştürülme alanı; İlçenin en önemli STK birliği, Halkın her düzeyde temsil yeridir.Selçuk halkından isteğim, bu konseye sahip çıkılması, siyasetten arındırılmış, sadece Selçuk için çalışan ve üreten ve de sözünü dinlettiren bir oluşum için herkesin elinden geleni yapmasıdır.

2-Pamucak Bölgesinin Turizme açılması: Selçuk’un denizle buluşmasının tek yolu. Bölgenin 10 bin yatak kapasitesine ulaşmasıyla 5000 e yakın Selçukluya istihdam sağlanması. İlçe için hayırlı olacağına inandığım projenin hayata geçmesi için çalışmalar devam ediyor.

3-Engelsiz şehir: Tarihi, turizmi ve tarımıyla öne çıkan yaşamaktan keyif aldığım ilçemde engelli vatandaşların yaşam kalitelerini artıracağı alanların fazlalaştırabilmek için şehri ona göre dizayn ederek, temiz, sakin ve düzenli bir ilçe yaratmak.

4-İnanç ve Sağlık Turizmi: Turizmin 12 aya çıkarılması , ilçe merkezinin hareketliliğinin sağlanması, hem ekonomik hem de eğitimsel katkı sağlayarak Selçuk’a yeni katma değerlerin sağlanması

5-SETKA :Selçuk’un önemli STK’larının birlikteliğiyle kuruldu. Bu bir kooperatif. Başta turizm alanında ilçenin tüm turizm paydaşlarıyla tek bir vücut halinde dünyaya tanıtımı olmak üzere ,küçük üreticilerin özellikle yeni mahalle olan köylerimizde tarım ve hediyelik eşya üretim birimlerini açarak alım garantisi veren bir kooperatif olması amaçlanmıştır. Kısacası ilçenin tüm değerlerinin Torku Konya modeli gibi marka yapılıp dünyaya tanıtımı ve pazarlanması ilçenin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.

Bu projelerin kısa zamanda hayata geçirilmesini diliyorum.

Kıymetli basın mensubu arkadaşlarım,

İlçemle ilgili olarak çok önemli bir konunun özellikle altını çizmek ve kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum.

Dezenformasyon yaparak ilçenin gelişimini yavaşlatan, ilçenin gidişatı hakkında olumsuz algı oluşturan odaklara sesleniyorum.

Dezenformasyon yani doğruluğu bulunmayan, kasıtlı olarak yayılan ve belli bir kastı amaçlayan yalan yanlış bilgilerle hiç kimsenin bu güzelim ilçenin önünü tıkamasına kimsenin hakkı yoktur. İnsanların yaşadığı kent için kafa yorması yerine hasmı! rencide etmeyi, hukuksal boyutu olmayan basitliklerle kişileri aşağılayıp küçük düşürmeyi amaçlamak olsa olsa sadece bireysel memnuniyet içindir. Oysa bu güzel ilçemiz basit kısır çekişmelere kurban edilemeyecek kadar değerlidir. Çocuklarımızın geleceği için ise çok önemlidir.
Bu gibi faaliyetlerin ne kişisel bazda nede toplumsal bazda hiç kimseye faydası olmadığı gibi bu mükemmel ilçenin gelişimine büyük sekte vurmaktadır. İlçem adına sizlerden rica ediyorum. Kişisel çıkar ve egoları bir kenara bırakıp, Selçuk’umuzu geliştirelim. Yoksa tarih sizleri de yargılayacaktır.

“Hiç Kimseye Kırgın Değilim”

Selçuk Belediyesi’nde kısa bir dönem görev almış olsam da hayatıma bir yerel yönetim tecrübesi katmış olduğumu düşünüyorum. Görev sürem boyunca belediyemde hiç kimseye ne kırgınlığım ne de kızgınlığım oldu. Tam aksine görev sürem boyunca tüm çalışma arkadaşlarımla gayet uyumlu ve seviyeli bir çalışma süreci geçirdiğime inanıyorum. Hiç kimseyi de üzdüğümü ya da kırdığımı düşünmüyorum. Ancak bilinçsiz, istem dışı bir söylemim ya da davranışım olmuşsa da sizler aracılığıyla kendilerinden özür dilerim. Haklarını helal etsinler.

Başta Sayın belediye başkanına, başkan yardımcılarına ve belediye personeline, Selçuk’a fayda sağlamak için çalışan tüm siyasi partilere, her birine ayrı ayrı değer verdiğim meclis üyelerine başarı dileklerimi iletiyorum. Özellikle de Selçuk halkına desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ediyorum.

Dün olduğu gibi bugünde Selçuk’uma ve İzmir’e hizmet etmeye devam edeceğim. Dün olduğundan daha çok azim ve kararlılıkla…

Sevgi ve saygılarımla

Dr. Bülent CİNEL
16.02.2016

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    en son belediye başkanımız sayın zeynel bakıcı tek başına kalacak orada gözüken o.

  2. anonim dedi ki:

    Dışarıdan gelen ve diğer başkan yardımcılarından daha iyi bir görev yapacağını düşünen ve Selçuk halkını yakından tanıyan biri meslek adamıydı.Diğerleri belki bu dönem belediye binası dışında Selçuk’u tanır gelecek dönem ne olur?Bakılır…Yine teşekkürler Bülent CİNEL ayağın uğurlu gelir diğerlerine sıra gelir…

  3. Anonim dedi ki:

    TURİZM HEKİMLİĞİ İÇİN PLANLADIKLARINI HAYATA GEÇİREMEMİŞ YADA GEÇİREMEYECEK OLMASI ASIL SEBEPTİR..BUNUN DIŞINDAKİ İFADELER DEMOGOJİDİR..

  4. Anonim dedi ki:

    Sayın Cinel Turizm Hekimliğini alamadıkları için Vefa Ülgür’e küserek üç kuruşluk menfaat için babasını yok yerine koyarak kendini AKP ye pazarladı. Yazık ettin Cinel. Hayatının bu bölümünü çocuklarına ve torunlarına anlatamayacaksın.

  5. Can Akkuş dedi ki:

    Vefa Ülgür despot karakteri ile kendi menfaatine uyan yakınları haricindekilere üvey evlat muamelesi yaparak egolarını tatmin etmek üzere mesleğini ifa etti. Bunu yaparken farklı görüşte olan insanları düşman görüp ötekileştirdi. (Tayyip gibi) Halbuki mütevazi bir yaklaşım gösterip genele inebilme yetisine sahip olabilseydi Selçuk kazanırdı. ben bilirim havasıyla Selçuk insanına gençlerine çocuklarına ihanet etmiştir. Bülent Bey ve onun gibi insanlara karşı gösteriği egoist tavırlar yüzünden kaybetmiştir. Başkan olan kişi halkı dinlemek zorundadır. İnsanlara düşmanca tavırla yaklaşırsan o insanları kaybedersin. Tabi koltuğunuda. Koltuğu kaybettikten sonra insanlara sahte gülüşler yaparsan o insanlar sana inanmayacaktır Vefa Bey.

    1. Anonim dedi ki:

      Bülent Cinel’in hayallerine Zeynel Hocanın gülücükleri yetmedi. Demek ki öpücük gülücük ile bu işler olmuyormuş. Şu an belediye kilitlenmiş, personel birbirinin gözünü oyuyor, AKP ilçe başkanlığı her köfteye maydanoz olarak ego tatmini yapıyor. BORÇ gırtlağı geçmiş, belediye mallarına haciz konmuş, esnaf belediyeye mendil bile vermez duruma gelmiş,AKP meclis üyeleri mecliste küstüm oynamam diyor.
      Beğenmediğin Vefa Ülgür 15 yıllık başkanlık döneminde belediyeye bir tek haciz getirmeden üstelik dev yatırımlar ile bu işleri gerçekleştirdi. Ötekileştirme görmek istiyorsan AKP li Selçuk belediyesini bir daha incelemeni tavsiye ederim. Zeynel sırf seçim diyetini ödemek için adli adi suçluları bile belediyeye aldı. Sırf seçim diyetini ödemek için bankamatik işçileri belediyeye doldurdu. Hırsızlık yapan çalışanları ise ya görmüyor ya da görmezden geliyor. Bence görmüyor. Çünkü Zeynel öpücük vermekle gülücük atmakla meşgul. Tıpkı sizin istediğiniz gibi.