site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Türkiye’de Bir İlk’e İmza Attı

Selçuk Belediyesi Türkiye’de Bir İlk’e İmza Attı
25.10.2012
A+
A-

Akıllı belediyecilik uygulaması için çalışmaların sonuna yaklaşan ve Selçuk Kentsel Otomasyon Sistemi (SELKOS) ile vatandaşların problemlerini anında ve her yerden çözüme kavuşturacak olan Selçuk Belediyesi proje kapsamında İzmir İl Kadastro Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve İzmir İl Tapu Kadastro Müdürü Hakan Ayberk arasında imzalanan protokolün en dikkat çeken kısmı ise uygulamanın Türkiye’de bir ilk olmasıydı. Yerel yönetimler içerisinde ilk defa Selçuk Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştirecek olan İzmir İl Tapu Kadastro Müdürlüğü,yapılan protokol gereğince ortak bilgi paylaşımında bulunabilecek. Selçuk Belediyesi Emlak Bölümünde yapılan işlemler Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından görülebilecek aynı zamanda Kadastro Müdürlüğü’nde yapılan herhangi bir değişiklik ve bilgi girişimi belediyenin sisteminde anında görüntülenebilecek.

Selçuk Belediyesi ile İzmir İl Tapu Kadastro Müdürlüğü ile arasında Selçuk Kentsel Otomasyon Sisteminde Ortak Veri Üretim, Paylaşım ve Kullanım amacıyla ortak hizmet projesi yürütülmesi için imzalanan protokol gereğince; Tapu ve kadastro verileri bilgisayar ortamında güncelleniyor, Alım – satım harcına esas asgari emlak beyan değerleri bilgisayar üzerinden öğrenile biliniyor, Güncel verilere kolayca ulaşılması sayesinde imar planları ve haritalar sağlıklı hazırlanıyor, İmara aykırı yapılaşmaların önlenmesi için yapılan işlemlerde güncel tapu verileri kullanılıyor, Emlak, çevre temizlik ve benzer vergilerin takibi sağlanıyor. Ayrıca Kamu mallarının değerlendirilmesi gibi konularda işbirliği yapılarak Selçuk halkına daha hızlı ve daha çağdaş hizmet sunulması sağlanıyor.

İmza protokolünde konuyla ilgili konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa  Ülgür Türkiye’de yerel yönetimler içerisinde ilk defa bu şekilde bir proje gerçekleştiğini ve  böyle önemli bir uygulamanın protokolüne imza atmaktan dolayı onur duyduğunu dile getirerek “ İzmir İl Tapu Kadastro Müdürlüğü ile aramızda ortak bir veri tabanımız oluştu. Ciddi bir eksikliği gidermek üzere iki kurum yola çıktık. Bu uygulamanın önümüzdeki süreçlerde diğer yerel yönetimlere de örnek olacağını düşünüyorum” dedi.İzmir il Tapu Kadastro Müdürü Hakan Ayberk ise “ Selçuk Belediyesi akıllı belediyecilik projesi kapsamında kurumumuz ile bilgi alışverişinde bulunmak istedi.Bizlerde bu projenin çok önemli olduğunu düşündük. İki kurum arasındaki sayısal verilerle ve bilgi güncellemeleri sayesinde Selçuklu tüm vatandaşlar çok daha kaliteli ve hızlı bir hizmete tanık olacak” dedi.

YORUMLAR
  1. ENİŞTE dedi ki:

    İNDİRİN BAKALIM NEREYE KADAR. AMAÇ SELÇUK DEĞİL YANDAŞLAR ZENGİN ETME PROJESİDİR. İYİ UYKULAR AYASULUK.

  2. enişteye cevabennn dedi ki:

    koçum işkembeden sallamayacaksın. varsa bi sıkıntın yazarsın bakanlıga iki satır yazı göndersin 2 müfettişe inceletirsin hesapları. zaten vefa ülgürü yemek için 10 senedir ugraşıyorlar bişey bulamıyorlar her seferinde akp hükümetinin müfettişleri teşekkür edip gidiyorlar. senin gibi üç beş kendini bilmezin gazlamasıyla polimik ortamı yaratmak istemleri her seferinde sizin mort olmanızla sonuçlanmıştır. istesende istemesen de vefa ülgür 13 yıldır selçuk belediye başkanı bir 5 yıl daha belediye başkanı olarak bu bayragı gögüsleyecek. taki senin gibi adamları adam edene kadar bu selçukta vefa ülgür bu işi bırakmayacak. biz bundan eminiz sende bundan emin olabilirsin. biliyorum şimdi agzın köpürerek bu yazıyı okuyorsun. cevap yazmak için sabırsızlanıyorsun. cevap yazsanda sana olan tek cevabımı peşinen yazayım. …..ürür, kervan yürür. siz bakın işinize çünkü bizim “”””işimiz selçuk gücümüz selçuk” “”””””

    1. ENİŞTE dedi ki:

      ANLAŞILDI SEN EKMEĞİN KAYMAKLI TARAFINI AKMIŞSIN ÇOK HIRLADIN. SENİN GİBİ ..LERE ÇOK TASMAK VURDUK BİZ BELKİDE SENİN ACIN ONDANDIR.

  3. selçuklu. dedi ki:

    amma da eniste varmis beaaaaa??? (hep sallamak mi bunlarin isleri acaba!!!) eniste diyen zatta cevap veren arkadasi tebrik etmek gerekir.

  4. Anonim dedi ki:

    3 dönemde selçuğu köhne bir köye çevirdiler seçimler yaklaştı ya oy kaygısıyla pek bir atılımcı oldular.bencede iyi uykular ayasuluk

  5. nuri dedi ki:

    selcuk lu vefa ya oy vermiyorki bulubilin chp ye veriyor selcuk halki halkci vefa ci degil bulu ayiralim vefa degil baska biri olsada bu partiden kazanir selamlar

  6. nuri dedi ki:

    oylari yuzde seksen artar