Selçuk Haber

Selçuk Belediyesi Kendi Enerjisini Üretmeye Hazırlanıyor

selcuk-kendi-enerjisini-uretecek

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik amacıyla Tarımsal Sanayi Alanında  “Güneş Enerji Santrali” kuracak olan Selçuk Belediyesi, kendi elektrik ihtiyacının bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden karşılayacak.

Enerjinin verimli kullanımına ilişkin “Güneş Enerjisi Santrali Projesi”ni hazırlayan Selçuk Belediyesi, bu proje kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan Tarımsal Sanayi Alanında 2150 metrekarelik alanda kurulacak olan Güneş Enerjisi Santrali sayesinde 150 kWh ‘lik enerji üretimini gerçekleştirecek.

Güneş Enerji Santrali Projesi’nin fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını ve projeye finans desteği için İZKA’ya başvuracaklarını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Güneş Enerji Santrali Projesinde belediyeye ait hal binasının üzerine güneş panellerinin montajı yapılacak.  Böylelikle belediyenin enerji ihtiyacının bir bölümü yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden sağlanacak. Bu denli enerjiye bağımlı olarak yaşadığımız dünyada güneş, rüzgar ve jeotermal enerji gibi çevreye daha az zarar veren, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı bizim için çok önemli. Bildiğiniz gibi belediyemizin çevreye yönelik duyarlı politikaları her geçen gün artıyor. İlk olarak küçük çapta başlattığımız çevreye uyumlu bu projeyi ilerleyen zamanlarda belediyenin tüm elektrik enerji talebini karşılayacak şekilde yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Exit mobile version