site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi Kendi Enerjisini Üretmeye Hazırlanıyor

Selçuk Belediyesi Kendi Enerjisini Üretmeye Hazırlanıyor
08.03.2013
A+
A-

selcuk-kendi-enerjisini-uretecek

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik amacıyla Tarımsal Sanayi Alanında  “Güneş Enerji Santrali” kuracak olan Selçuk Belediyesi, kendi elektrik ihtiyacının bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden karşılayacak.

Enerjinin verimli kullanımına ilişkin “Güneş Enerjisi Santrali Projesi”ni hazırlayan Selçuk Belediyesi, bu proje kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan Tarımsal Sanayi Alanında 2150 metrekarelik alanda kurulacak olan Güneş Enerjisi Santrali sayesinde 150 kWh ‘lik enerji üretimini gerçekleştirecek.

Güneş Enerji Santrali Projesi’nin fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını ve projeye finans desteği için İZKA’ya başvuracaklarını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Güneş Enerji Santrali Projesinde belediyeye ait hal binasının üzerine güneş panellerinin montajı yapılacak.  Böylelikle belediyenin enerji ihtiyacının bir bölümü yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden sağlanacak. Bu denli enerjiye bağımlı olarak yaşadığımız dünyada güneş, rüzgar ve jeotermal enerji gibi çevreye daha az zarar veren, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı bizim için çok önemli. Bildiğiniz gibi belediyemizin çevreye yönelik duyarlı politikaları her geçen gün artıyor. İlk olarak küçük çapta başlattığımız çevreye uyumlu bu projeyi ilerleyen zamanlarda belediyenin tüm elektrik enerji talebini karşılayacak şekilde yapmayı hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR
  1. HASAN dedi ki:

    Kutlarım başkanım bu çok önemli bir hizmet

  2. MathR dedi ki:

    150 kWh degil, 150 kW kurulum kapasitesi olmasin.

  3. Cafer dedi ki:

    Bırakın uzayda gezmeyide, Selçuk merkeze bişeyler yap artık. Hep tarıma yatırım. Kendisinin bahçeleri oldugu içinmi? Yürüyecek kaldırım yok, araç park yeri yok. Yeşil alan yok. Çocuk parkları yoooook. Bunlar en önemli şeyler insanların rahat yaşaması adına. Yazıklar olsun

  4. Anonim dedi ki:

    her yerimiz proje oldu süperiz icrat gören var mı uyuyun siz daha bunlar la not:seneye seçimden önce anıtkabir yolcusu kalmasın en büyük icratımız bu

  5. arif dedi ki:

    insanların rahat yaşaması adına çocuk parkı, yeşil alan yok mu?!!!!peesssss acaba nereyle kıyaslayarak bu kanıya vardınız?!!!!!

  6. eren dedi ki:

    ey cafer arkadaş selçuğun girişinden çıkışına kadarki teretuar nerde var??selçuğun merkezi garajın olduğu yerdeki yeşil alan nerde var?? bu zamana kadar yapılan parklar hangi ilçede var?bide yeşil alan yok diyorsunuz önemli olan yapmak değil yapılanı vatandaş olarak korumak!sen bugüne kadar yapılan hangi parka gittin oturdunda böyle yorum yazıyorsun? bazı şeylere objektif bakmak lazım atgözlüğüyle değil.

  7. AYDIN dedi ki:

    KOSKOCA PARKLARI GÖZÜNÜZ GÖRMÜYORSA SİZ BİR DOKTORA GİDİN.BELEDİYE SADECE 2012 YILINDA 6 ADET DEV PARKI İLÇEMİZE KAZANDIRDI.KENDİ ÖLÇEĞİNDE HİÇ BİR İLÇEDE BU KADAR PARK VE YEŞİL ALAN YOKTUR.BELEDİYE BÜLTENİNİ LÜTFEN BİRAZ TAKİP EDİN VE YAPILAN HİZMETLERİ GÖRÜN

  8. yurttaş kane dedi ki:

    Belediye yeni parklar da yapıyor yollar da ama bakmak başka, görmek başka. Selçuk’un her yeri yeşil alan. böyle güzel korunan başka ilçe var mı? çocuklar sporla ilgileniyor, belediyenin sahalarında fotbol, basketbol oynuyor, yüzüyor. daha neler neler. ilçede metropol konforu yaşayıp farkında olmayanlar selçuk’un ve belediyenin kıymetini anlamak için biraz selçuk dışına çıksın. kendini selçuk’a zor atacağına eminim.

  9. Bld.Basın Bürosu dedi ki:

    Belediye Başkanımızın göreve seçildiği 1999 yılında ilçemizdeki park ve yeşil alanlarının büyüklüğü 63.000 metre karedir.Şu an ise ilçemizde 222.534 metre kare parkve yeşil alan mevcuttur.Bilgilerinize saygılarımızla

  10. kemal dedi ki:

    İlçemiz İzmirin en güzel ilçelerinden biridir. Bu kadar engellemeye rağmen. Örn. Efesin gelirlerine dükkanlar dahil, bakanlığın el koyması gibi..Nankör olmasın kimse, kimseyide kandıramassın, samimi olacaksın önce.. Rantın ön planda olmaması yani, Belediyenin akp li olmaması bu İlçede yaşayanlar için çok büyük şans.. Yinede şikayetler var, ama boş bence.. İyi düşünürlerse.. Bu sayede, yine söylüyorum, İlçemiz sadece İzmirin değil, Türkiyenin en güzel ilçelerinden biridir.. Eksiklere rağmen.. Geçen biri burada Torbalı İlçesini övüyor, git yerleş çok beğeniyorsan orayı! desen gitmez. Tabiki ekmek nerede ise gider insan o başka… at gözlüklerini çıkarın, biraz. olumlu önerisi olan varsa katkı koysun, bu ilçe hepimizin.

  11. Anonim dedi ki:

    türkiyede ayak basmadıgı toprakkalmayan şahsım. 365 günün 300 gününü sürekli olarak selçuk dışında geçirmekteyim. karstan izmire kadar kaçtane il kaçtane ilçe varsa herbirin içinden ayda 5 sefer geçerim. hele bi gidin de görün. yürüyecek bir kaldırım, şehiri şehir yapan ana yol güzargahında bir düzenleme, görebilirseniz gelin ben kimliğimi açıklayacagım suratıma tükürün. siz neden bahsediyorsunuz be. bu şehirin 15 yıl önceki halinide biliyoruz biz. bu şehir son 10 yılda gördüğünü bu belediye kuruldugundan beri hiç görmemiştir. siz bi çıkarın kafanızı selçugun dışınada o zaman görün selçugun güzelliğini. turizim merkezi dediğiniz kuşadasının ortasından geçmeyen yoktur aranızda. köpek salsan sokaga ayagına batan dikenden yürüyemez. ister seversiniz ister sevmezsiniz ama bu konuda başkanın hakkını asla yemeyin. helal olsun yapabildiğini elinden geldiğince yapmaya çalışıyor. siz çalıştırmayanlara bakın. sema yeşilçimen oturdugu yerde belediyenin projelerini nasıl engellerim diye çırpınıp duruyor. bunlara bakın siz. iş yapanı değil yaptırmayanı çamurlayın. ellerinden gelse onların başkanın belediyeye gidiş gelişlerini bile engelliyecekler.

    1. Anonim dedi ki:

      engellesinler zaten

  12. jess dedi ki:

    belediyemiz çok güzel işler yapıyor bence ve elinden geldigi kadarda halkının hakkını koruyor. ama bana göre insanların istegi kışın veya yaz aylarında çocuklarıyla zaman geçirebilecekleri biryerlere gitmek orada yemek yiyebilmek sinema seyredebilmek vesayre umarım yakın zamanda bu eksikligide gidereceklerdir…

  13. halk dedi ki:

    başkanımızdan bir çok esnafında istegi olan bişey istiyoruz yol kenarında dükkan açmak isteyenlere ruhsat vermesin artık lütfen bunun sonu yok ne olur dursun artık saygılar…

  14. Vedat TİMUR dedi ki:

    Bu projeyi büyüterek hayata geçirebilir vatandaşa yarı-fiyatına da eletrik verip Türkiye’de bir ilk olursa başkan ölene kadar başkan kalır ! Ve de bu ona anasının ak sütü kadar helal olur !

  15. Cafer dedi ki:

    Ne kadar mutlu insan varmış bu Selçukta,
    6 adet dev Park NERDE? Yazarmısınız lütfen ?
    Bana dogru düzgün ”sehir merkezinde” bir yaya kaldırımı ve arac park yeri gösterin.
    Neden bir kerede ya dogru daha iyisini hakediyoruz biz denmiyor. Efes yoluna neden hiçbirşey yapılmıyor 15 senedir ?? Bütün Selcuk orada yürüyüşe gitmiyor mu? Selçukta neden sürekli dükkanlar kapanıyor, çogu esnafın yüzü gülmüyor? Gençler için ne var Selçukta ? Çocuklar için ne var ? Kışın hava kirliliği hepinizin hoşuna gidiyor ? Olumsuzlukları söylemek suç mu? Merak etmeyin AKP li değilim. Sıradan Atatürkçü bir vatandaşım. At gözlüklerini çıkarın.

  16. Misafir dedi ki:

    Belediye Basın Bürosu yetkilisi bir de , niçin İzmir’in en pahalı katı atık ve bertaraf faturasını ödemeye Selçuk’luları layık gördüler,onu da açıklasaydı daha mutlu olurdum. Bir de şubat ayından itibaren yüzde on zam yapmışlar bu tutara. Nasıl olsa halk memnun, kimse üçün beşin hesabını yapmaz,di mi?. Her ay hiç kullanmasak da 11 tl ile İzmir ilçelerindeki en pahalı su faturasını ödüyoruz ve kimsenin gıkı çıkmıyor. Gelecek sene bu ücrete yüzde iki yüz zam yapmanızı bekliyorum. Size de bu yakışır.