site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Belediyesi katliam anmasına soruşturma açtı

Selçuk Belediyesi katliam anmasına soruşturma açtı
25.10.2015
A+
A-

Selçuk Belediyesi, Tüm Bel Sen Temsilcisi ve belediye emlak Şefi Bilgi Keskin’e, Ankara katliamı sonrası yaptığı açıklamada ‘hükümeti suçlayıcı ifadeler kullandığı ve cumhurbaşkanına hakaret ettiği ‘ gerekçesiyle soruşturma açtı.

Türkiye 10 Ekim’e Ankara’daki katliamda bir çok üyesini kaybeden Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), örgütlü bulunduğu işyerlerine bir metin göndererek, hazırlanan metnin bu işyerlerinde okunmasını istedi. Gönderilen metin İzmir’de Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri (Tüm Bel-Sen) Sendikası’nın işyeri temsilcileri tarafından düzenlenen anma etkinliklerinde okundu. Aynı metin, Selçuk Belediyesi’nde de Tüm Bel-Sen İşyeri Temsilcisi Bilgi Keskin tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Ancak Türkiye genelinde okunan basın bildirisi, Selçuk’ta soruşturma konusu oldu. AKP’li İlçe Belediyesi, Emlak Şefi Bilgi Keskin hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümeti suçlayıcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

GEREKÇE SUÇLAYICI İFADE

Selçuk Belediyesi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, muhakkik (disiplin amirleri tarafından inceleme ve soruşturma yapmak amacıyla görevlendirilen memur) Özlem Dal İnce imzasıyla Bilgi Keskin’e gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Selçuk Belediyesi Başkanlığı, Başkanlık makamının 22.10.2015 gün 201508894 görev onay emri uyarınca tarafımdan yürütülen ön inceleme esas olmak üzere, okumuş olduğunuz bildiride; Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve hükümeti hedef alan suçlayıcı ifadelerin söylendiği tespit edilmiştir. Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 147. maddesi ve diğer ilgili maddelerinde belirtilen yasal haklarınız ile bir avukatın hukuki yardımından yararlanabileceğiniz hususları göz önünde bulundurmak suretiyle yukarıda belirtilen iddia konusuna ilişkin olarak yazılı ifadenizin 30.10.2015 tarihinde mesai bitimine kadar aşağıda yazılı adrese gönderilmesini, aksi halde yazılı ifade vermemiş sayılacağınızın bilinmesini rica ederim.”

SAVUNMA İSTEYENLERİ KINIYORUM

Bilgi Keskin, korkmadıklarını sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı. Keskin; “Sendikanın gönderdiği açıklamayı okudum ve soruşturma başlatıldı. Korkmuyoruz, yılmıyoruz. Mücadeleye devam ediyoruz. Basın metni benim hazırladığım bir metin değil. KESK’in Türkiye çapında yaptığı basın açıklaması metni. Alınan bu karar normal bir karar değil. Selçuk Belediyesi AKP’li bir belediye. Belki onlara da baskı yapıldı. Ben bununla ilgili ifade tutanağımı hazırlayıp vereceğim. Korkmuyorum ama böyle bir savunma istedikleri için onları kınıyorum” dedi.

BUNU KABUL ETMİYORUZ

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, açılan bu soruşturmanın kendilerini baskı altına alma amacı taşıdığını söyledi. Bozkır; “Ankara katliamında üyelerimizi kaybettik. Türkiye genelinde yas ilan ettik. Kayıplarımız için ülke genelinde anma etkinlikleri gerçekleştirdik. Örgütlü olduğumuz tüm belediyelerde, İzmir’de de büyükşehir belediyesi ile örgütlü olduğumuz ilçe belediyelerinde anma etkinlikleri yaptık. Bu anmalar sırasında konfederasyonumuz KESK tarafından hazırlanan basın açıklamları bütün belediyelerde okundu. Selçuk’ta da işyeri temsilcimiz bu açıklamayı okudu. Belediyenin avukatı tarafından ardaşımız hakkında soruşturma açıldı. Bu daha çok baskı oluşturmak amacıyla yapılan bir soruşturma. Hazırlanan metin Türkiye’nin her tarafında okundu ve hiçbir yerde böyle bir soruşturma açılmadı. Sadece Selçuk Belediyesi bu misyonu üstlendi” dedi. Sendika, önümüzdeki hafta pazartesi günü saat 12.00’de Selçuk Belediyesi’nin önünde açıklama yaparak durumu protesto edecek.

Bilgi Keskin (1)

1445601076

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.