Selçuk Haber

Selçuk Belediyesi İlk Kadın Başbakanı Unuttu mu?

ilk-kadin-baskanlar (3)Selçuk Belediyesi Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarına Erken Başladı. Belediye Kadınlar Günü nedeni ile bir ilke imza atarak sürpriz yaptı.

Selçuk Belediyesi 8 Mart dünya kadınlar günü etkinliklerine erken başladı. On gün önceden, ilçe merkezindeki en yoğun üç caddeye Cumhuriyet döneminde görev alan 30 kadına ait resimleri astı. Cengiz Topel caddesindeki ilk resim, Atatürk’ün kadınlarla olan bir toplu resmini astı. Son resim olarakta ilk kadın pilot ile Atatürk’ün resmi asıldı.

Başkan Vefa Ülgür; ‘‘Kadınlarımız bizim her şeyimiz, anamız, bacımız, evladımız, Atatürk Cumhuriyeti kurar kurmaz kadınlarımıza haklarını veren tek lider olmuştur. En güzel şeyi yapmıştır. Bir toplum kadınları İle ayakta durabilir. Biz de bu kadınlar gününde bir ilke imza atalım dedik. Cumhuriyet döneminde ilk kadın muhtarımızdan başlayarak resmini bulabildiğimiz 30 görev yapmış kadınlarımızın resmini caddelerimize astık” dedi.

AKP ilçe başkanı Sema YEŞİLÇİMEN ise, bu kadar masraf edilerek bu yapılmış ama nedense ilk kadın başbakan’ın resmi asılmamış. Unutuldu mu, kasıtlımı asılmadı diye sordu.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Exit mobile version