site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi İlk Kadın Başbakanı Unuttu mu?

Selçuk Belediyesi İlk Kadın Başbakanı Unuttu mu?
02.03.2013
A+
A-

ilk-kadin-baskanlar (3)Selçuk Belediyesi Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarına Erken Başladı. Belediye Kadınlar Günü nedeni ile bir ilke imza atarak sürpriz yaptı.

Selçuk Belediyesi 8 Mart dünya kadınlar günü etkinliklerine erken başladı. On gün önceden, ilçe merkezindeki en yoğun üç caddeye Cumhuriyet döneminde görev alan 30 kadına ait resimleri astı. Cengiz Topel caddesindeki ilk resim, Atatürk’ün kadınlarla olan bir toplu resmini astı. Son resim olarakta ilk kadın pilot ile Atatürk’ün resmi asıldı.

Başkan Vefa Ülgür; ‘‘Kadınlarımız bizim her şeyimiz, anamız, bacımız, evladımız, Atatürk Cumhuriyeti kurar kurmaz kadınlarımıza haklarını veren tek lider olmuştur. En güzel şeyi yapmıştır. Bir toplum kadınları İle ayakta durabilir. Biz de bu kadınlar gününde bir ilke imza atalım dedik. Cumhuriyet döneminde ilk kadın muhtarımızdan başlayarak resmini bulabildiğimiz 30 görev yapmış kadınlarımızın resmini caddelerimize astık” dedi.

AKP ilçe başkanı Sema YEŞİLÇİMEN ise, bu kadar masraf edilerek bu yapılmış ama nedense ilk kadın başbakan’ın resmi asılmamış. Unutuldu mu, kasıtlımı asılmadı diye sordu.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK
ilk-kadin-baskanlar (1)

ilk-kadin-baskanlar (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Sema hanım ayıp ayıp; bir kadın parti başkanı olarak Selçuk’ta sizin hükümetini zamanında bu kadar kadın cinayeti ve kadına yönelik haksızlık yapılırken siz sessiz kalırken yapılan güzelliklere çamur atıp gündeme oturma çabanıza ayıp… Kadın olarak gurur duymanız gerekirken!!!

  2. Esnaf dedi ki:

    Yeşilçimen’in işi gücü yok Tansu Çiller’in avukatlığını mı yapıyor? Amerika’nın iktidara getirdikleri arasında duygusal bir bağ var herhalde?. Amerikancı dayanışması mı demek gerek? Kendileri ilçe binalarını samimiyetsiz tabelalarla doldururken masraf olmuyorda belediye kadınlar gününü hatırlayıncamı masraf oluyor. Altı üstü fotoğraf asıldı ve onlar her zaman kullanılabilir. Sizin keyiflenince havaya attığınız fişekleri unutmadık. Dinime laf eden Müslüman olsa. Bizler unutulana anlayışlıyız olur böyle şeyler, hatta unutulan gereksiz biri ise hiç sorun olmaz. Bu millet ihanetçileri unutmaz ama fotoğraflarınıda asmaz. Veysel Erol bu haberi neden yapmış onuda anlamadım. Daha ciddi eleştiriler beklenirdi böyle ipe sapa gelmez işler ile uğraşılmamalı.

  3. Esnaf dedi ki:

    Ayıp ayıp…. Sema hanım siz ki birde bir partinin kadın ilçe başkanı olacaksınız; kendi partinizin iktidarında kadın cinayetlerinin bu kadar artmış olması, kadınların yatak odalarına kadar girilmesine karşı hiç ses çıkarmayın; 8 Mart dünya kadınlar gününde üzerinize düşeni yapıp bu güzel işleri destwkleyeceğinize köstek olurcasına hareket etmenize ayıp… O caddeden geçip kafanızı kaldırıp bakmakla geçmeyin irdeleyin bu kadınlar ne yaptı nasıl yaptı diye düşünün… Sizin yaptığınıza ben çamur at izi kaksın derim; hiç birşeyine yapmayanın söyleyecek sözünde olamaz!!! Ayıp kadın olduğumuz için ili kat ayıpppp…. Oraya asılan onca ilklere imza atan kadınlara da ayıp…

  4. selçuk.s dedi ki:

    Seversiniz sevmezsiniz ben sevmem ama tansu çiller orda olmalıydı yoksa nasıl demokrasiden söz edeceksiniz

  5. ali v. dedi ki:

    Unutulmadı kasten yapıldı unutulcak kişimi çiller büyük ayıp

  6. Esnaf dedi ki:

    Yazık size ya oturduğunuz yerden kıpırdamadan elinizi taşın altına koymadan yorum yapıyorsunuz…oradaki kadınların hepsi mücadelelerle emeklerle mevkii sahibi oldu Tansu çiller gibi Amerikan emperyalistlerinde getirilmedi! Yorum yapanlar bakın orda siyasi kadın kimliği varmı emekçi Kadınları da siyasi emellerinize alet etmeyin!

  7. Esnafa dedi ki:

    İlk kadın muhtar, ilk kadın belediye başkanı, ilk kadın bakan seçilerek gelmiş kişiler. Tansuh hanımda seçilerek gelmiş bir başbakan. Bu hanımefendiye saygın yoksa bile onu seçen milletine saygın olsun. Sizin gibi kör zihniyetliler bu memlekette her zaman kaybetmeye mahkumdur.

  8. SEMA HANIMA dedi ki:

    sema hanım, senin bana göre selçukta soru sormaya hakkın yok. çünkü sen sorulan sorulara daha cevap vermedin. her hafta bir iki haber altıında bu soruyu size sordum ama bir kez daha sorayım. ECE KÖYÜNDEKİ ARAZİLER NASIL HANGİ YOLLA VE KİMLERİN ARACILIGI İLE TARAFINIZA TAHSİS EDİLDİ. BATIK BİR GEMİ KAYIPLAR YAŞAMADAN NASIL YÜZEYE ÇOK DAHA İYİ BİR DURUMDA ÇIKTI. siz önce bu soruların cevabını verin ondan sonra tansu çiller gibi bu ülkedeki misyonerlerin avukatlığını yapın.

  9. BAYAN SEMAYA dedi ki:

    bu kısıtlı çalışmayı eleştirmeye kalkarken niçin ilkleri yaratan sayısız başka başarılı kadınlarımızı dile getirmeyip de işbirlikçi tansu çillerin eteğine sarılarak gündem yaratmaya çalıştığınızı anlamak zor değil! Zira insan çok yön değiştirince başı dönüyor, sağını solunu şaşırıyor.

  10. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    YAV YAZMAYACAKTIM BENİ MECBUR EDİYONUZ NE OLMUŞ YANİ UNUTULABİLİR BİR KEREDE ŞU İYİ BU İYİ OLMUŞ DEYİN VEFA BAŞKANI TEBRİK EDİN BENCE SÜPER OLMUŞ TEBRİK EDERİM SAYIN BAŞKANIM HER ZAMAN HER YERDE SÖYLÜYORUM BAŞKANA KÖSTEK OLAN AKP YE SELÇUKTAN SU YOK SUUUUUUUU AYRICA VEFA BAŞKANIN YALAKASI DEĞİLİM YAPILAN DORU VEDE GÜZELLİKLERİN ARKASINDAYIM EY MİLLET DOĞRUDAN YANAYIM AMA AKP Lİ HİÇ DEĞİLİMMMMMMMMMM ASLADA OLMAM HERŞEYE YALNIZ İSMİNİ AÇIKLA YORUMUNU ONA GÖRE YAP ANONİM SENİ BULDUM KİM OLDUĞUNU BİLİYORUM SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜTME EMİ BEN ŞAZİYESEM BULURUM ELİMLE KOYMUŞ GİBİ SENİ BOŞA KÜREK SALLAMAM BUNU UNUTMAAAAAA

  11. Anonim dedi ki:

    yürü be şaziye kim tutar seni. şerefsizim erman toroğlu gibisin. günün gelişen olaylarının tüm yorumları egrisiyle dogrusuyla şaziye de……yeni bir gazete lazım selçuga “ŞAZİYEDEN HABERLER.COM””” 🙂

  12. Canan Çayır dedi ki:

    Çok değil yaklaşık iki ay önce yaşadım. Şimdiye kadar pek dillendirmedim, yaygara da koparmadım. Benimle birlikte aynı durumu yaşayan arkadaşlarım da oldu.Belki de en kolay atlatanıyım bilmiyorum… Gerekçesiz bir şekilde işimize son verildi. Üslup çirkindi. Şimdi şantiyede, baretimle, yeleğimle, iskelelerdeyim. Bunları görünce artık dayanamadım gerçekten. Emekçi kadınlar günü !!!! Bu organizasyonu yapanlar da eski mesai arkadaşlarım… Söylenecek çok şey var aslında… “Herkese selamlar!!! Saygılar!!!” demekten başka….

  13. canana dedi ki:

    Sen bu kafaylaaaa gitmeye devam et canan.

  14. Sayın Canan Hanımm dedi ki:

    Valla Canan hanım hiç aynaya bakmiyorsunuz sanirim…kimse kimseyi durduk yere işinden etmez.
    Emekten bahsedecek bu belediyedeki en son kişisiniz.canınızın istediğinde işe gelmediniz.akşamdan kaldığınızda hep hastayım diye yine işe gelmediniz.başınız agrıdığında,psikolojiniz bozulduğunda
    En az haftada 1 yada üç gün rapor aldiniz.aman sakın ha burda emek filan diyip insanlari yalnış yerlere yönlendirmeyin..yoksa valla emekçilere hakaret etmiş olursunuz…biz sizin öyle çoook raporlar alıp belediyenin yan tarafindaki …….. hani o sizin eski mesai arkadaşlariniz mesai saatindeyken eğlendiğinizi çok gördük…bizeneee ne yaparsaniz yapın ama heleki bizlere emek demeyin.adınıza sevindim, başlamışsınız bir yerlerde aman diyim kıymetini bilin işinizin, diğer yerlerdeki gibi attırmayın kendinizi, giyin baretinizi, yeleğinizi, çıkın iskeye dikkat edin yalnız düşmeyin.hep kendini kontrol hep kontrol …unutmayın…başarılar…

  15. Canan Çayır dedi ki:

    Yorumunuz gerçekten çok manidar geldi. Teşekkürler.

  16. Canan Çayır dedi ki:

    Bu üslubun kime ait olduğunu tahmin etmek hiç zor değil sayın …. Hanım. İsminizi de yazsaydınız o burjuva feminist söyleminizi daha görünür kılsaydınız. Biraz daha düzgün cümleler kursaydınız da entellektüel birikiminizin önünde şapka çıkartsaydık. Emeğin ve üretmenin keyfidir belediyenin yan sokağındaki eylemim.
    İnsanları işleriyle tehdit ederek ne zor durumlara soktuğunuzu da dillendirseydiniz. Kapalı kapılar ardında neler olup bittiğini en az sizin kadar iyi biliyorum. Yağmurlu havalarda kendinize dikkat edin. Selçuktaki minarelerin yıkık olmasının sebebi hep budur.

  17. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    “TÜRK KADINLARININ İLKLERE İMZASI” AÇIK HAVA SERGİSİNDE 32 KADINIMIZIN RESMİ YER ALDI. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK ULAŞABİLDİĞİMİZ İLK KADINLAR LİSTESİNDE YAKLAŞIK 85 KADINIMIZ VAR. YANİ TANSU ÇİLLER İLE BİRLİKTE HATIRLAYACAĞIMIZ 53 KADINIMIZ DAHA VAR. İLK FIRSATTA DİĞERLERİNİ DE SERGİLEYECEĞİZ. ŞİMDİYE KADAR BU, BAŞARILI İLK TÜRK KADINLARININ VARLIĞINDAN HABERSİZ OLAN BİR TAKIM İNSANLARIN BİLGİLENDİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETMELERİ GEREKİRKEN TANSU ÇİLLER’E TAKILMALARI ANLAMSIZ OLDUĞU KADAR ART NİYETLİ BİR YAKLAŞIMDIR. ANCAK ELEŞTİREN ARKADAŞLARIMIZ İLK TÜRK KADINLARI BU KADAR AZ MI ? DİYE SORSALARDI GERÇEKTEN ÇOK MEMNUN OLURDUK.

  18. Canan Çayır dedi ki:

    Öznur Abla, yukarıdaki yorumlara tekrar gözden geçirip, kendi ekibinde birlikte çalıştığın insanların kendi hemcinsine olan saygısını görerek tekrar değerlendir bence. -ki kim olduğunu sen de biliyorsun.başkalarının emeğini çiğnemeyi düstur edinmiş olanlardan bahsediyorum- Kadın ve kadın olmayı bir çelişki haline getirmeden, sahada emeği geçen herkesin yüreğine sağlık.

  19. misafir dedi ki:

    emeğe saygıdan bahsederken emekçi kadınlar gününden bahsederken emeğiyle ekmeğini kazanan ve saygıya hakeden insanlara yorum yazan herkezi bu gunu kutlamalarına gerek yok diye dusunuyorum .çok emek sarfedip kadınlar gününü kutlarken emek sarfeden çalışan insanlara saygısızlık yapan mantık olayın özünü hiç te kavrıyamamış demekki…

  20. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Üzerinden zaman geçse de yukarıda çirkince yorum yapan çok sevgili arkadaşımın ismini bildiğimi ve çirkinliğinin özrü olmasa da helen burada olduğumu iletmiş olayım… Ayrıca budan sonraki “pek çikin” eylemleri karşısında ismini afişe etmekten hiç çekinmeyeceğimi; bu kentte yaşayan biri olarak, kişisel duyarlılıklarım ve uzmanlığımla alakalı yapılanların da takipçisi olduğumu; bu kentin de çok küçük olduğunu tekrar hatırlatayım…