site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Belediyesi 2016 Faaliyet raporu kabul edilmedi

Selçuk Belediyesi 2016 Faaliyet raporu kabul edilmedi
11.04.2017
A+
A-

Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu yapıldı. Olağan gündem maddelerinin görüşülmesinin yanı sıra Selçuk Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporu’nun da okunduğu toplantıda meclis üyeleri Selçuk ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini de dile getirdiler.

Selçuk Belediyesi 2016 Yılı Faaliyet Raporunun okunması ve grup sözcülerinin rapor hakkındaki görüşlerini bildirmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Bakıcı, mali disiplinin öncelikle belediye başkanından başlaması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Azad Fazla’ya rahmet, muhalefete gönderme

Başkan Bakıcı Selçuk Belediyesi’nin 2016 yılında da özel kalem harcamalarının 30 ilçe belediyesi içerisinde en düşük özel kalem harcaması olduğunu iddia etti. Geçen yıl Nisan ayında 54 yaşında hayata veda eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla’yı da rahmetle andı. Fazla’nın özel kalem harcamalarıyla ilgili büyükşehir meclisinde yaptığı konuşmayı hatırlatan Başkan Bakıcı; Mecliste 2015 yılı için 30 belediyenin özel kalem gideri bütçesinin toplamda 125 milyon TL’yi aştığını altını çizmişti. Ve rahmetle andığımız Sayın Fazla’nın buradaki konuşmasında iki belediyeyi örnek göstermişti. Özel kalem bütçelerini kısıtlayan Bornova ve Selçuk Belediyesi’nin örnek olması gerektiğini söylemişti. Bu çok önemsenmesi gereken bir işarettir” dedi.

Kimseye eziyet etmedik

Selçuk Belediyesi’nin gelirlerinde %65’lik bir azalmaya rağmen tahsilatta artma, belediye giderlerinde de azalma sağlandığını belirten Başkan Bakıcı; “68 Milyonluk bir bütçe yaptık. Bunun 58 Milyona kadar tahakkukunu gerçekleştirdik. Bu 58 Milyonun 48 Milyonunu tahsil etmişiz. Tahsilatın tahakkuka oranı %82. Kimsenin boğazını sıkmadan, kimseye eziyet etmeden mali disiplini gerçekleştirdik” dedi.  Otopark gelirlerinde muazzam bir düşme oldu” dedi.

İddia ediyorum: En düşük özel kalem harcaması…

“Bir belediye başkanının niyetine bakmak lazım”  diyerek sözlerine devam eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bir belediye başkanının niyetini ortaya koyacak en önemli hususun özel kalem harcamaları olduğunu dile getirdi. Başka Bakıcı “ Belediye başkanına bir ödenek verilir, o ödeneği belediye başkanı kullanır, isterse arttırabilir. Özel kalem harcamalarında belediye başkanı ne yapmış bir bakalım. 2014’te özel kalem harcamaları 1 Milyon 977 bin TL ’imiş.  2015’te özel kalem harcamalarımızı 424 bin 636 TL’ye düşürmüşüz. Mali disiplin belediye başkanından başlar. 2016 faaliyet raporunda bu rakam 310 bin 444 TL’dir. Ben iddia ediyorum; 30 tane ilçe belediyesi var. 30 tane ilçe belediyesi içerisinde en düşük özel kalem harcaması Selçuk Belediyesi’nin çıkmazsa ne derseniz deyin” dedi.

Başkan Bakıcı özel kalem harcamalarının yanı sıra temsil ve ağırlama giderleri, akaryakıt giderleriyle de ilgili karşılaştırmalı rakamlar verdi.

CHP li Meclis üyesi Veli Keskin’in başkanlığında görüşülen 2016 Faaliyet Raporu için yapılan oylama; 5 AK Parti ve 2 MHP ‘li meclis üyelerinin kabul, 8 CHP’ li meclis üyelerinin red oyuyla, rapor kabul edilmemiş oldu. Faaliyet Raporunun oylanmasının ardından diğer gündem maddelerinin görüşülmesi devam ederek karara bağlandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.