Selçuk Haber

Selçuk AK Parti’de ikinci liste krizi

akp-aday-kongre

Kongre süreci devam eden AK Parti’de ilçelerdeki seçimler büyük oranda tamamlanırken sona gelinen süreçte kriz çıktı. Genel merkezin ‘tek aday’ kararına rağmen Buca ve Selçuk’ta alternatif listeler hazırlandı. Gaziemir’de ise uzun süredir aktif çalışan muhalefet genel merkezin kararına uyacağını açıkladı.

Genel seçim öncesinde ilçe kongrelerini tamamlamak üzere yola çıkan AK Parti 30 ilçenin büyük bölümünde süreci tamamladı. Partide Bornova ile birlikte başlayan ikinci liste krizi diğer ilçelere de sıçradı. Hafta sonu kongresi yapılacak olan Buca ve Selçuk’ta genel merkezin aday olarak açıkladığı isimlerin karşısına yeni isimler çıktı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katılacağı kongreler öncesinde il yönetimi acil önlem aldı.

KARARIMDAN DÖNMEYECEĞİM
Partinin Pazar günü kongre yapacağı Selçuk’ta ise mevcut İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’in karşısına Bayram Bozdemir çıktı. Bozdemir’i ikna etme çabaları da sonuçsuz kaldı. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın “siyaset benim dışımda” diyerek tavır koyduğu süreçte Yeşilçimen’in karşısına çıkan Bozdemir, birçok ismin desteğini aldı.

Bozdemir yaptığı açıklamada, “Partimizin oyları düşüyor. Şu anda bile belediye meclisinde yeterli sayımız yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarımız yüzde 30’a kadar düştü. Biz bu yönetimi başarılı bulmuyoruz. Kesinlikle adayım ve kararımdan dönmeyeceğim” dedi. Bozdemir geri çekilmesini ise bir şarta bağladı. Bazdemir, “Ben de ilçe başkanı da bu yarıştan çekilirse, üçüncü bir aday çıkarsa ‘tamam’ derim. Aksi halde Yeşilçimen’in karşısında adayım” diye konuştu.

JET MÜDAHALE
Parti son kongrelerin yapıldığı İzmir’de sorunun daha da derinleşmemesi için acil önlem aldı. İl Başkanı Bülent Delican ve Koordinatör Milletvekili Mehmet Yüksel, iki ilçede toplantı yaptı. Toplantıda alternatif liste hazırlayanlarla görüşen iki isim genel merkezin kararını ifade etti. Yüksel ve Delican, “Kongrede aday olmanızda bir sıkıntı yok. Olabilirsiniz ama genel merkezin tek liste kararı var. Seçilseniz bile görevden alınırsınız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: www.egedesonsoz.com

Exit mobile version