site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk AK Parti’de ikinci liste krizi

Selçuk AK Parti’de ikinci liste krizi
26.12.2014
A+
A-

akp-aday-kongre

Kongre süreci devam eden AK Parti’de ilçelerdeki seçimler büyük oranda tamamlanırken sona gelinen süreçte kriz çıktı. Genel merkezin ‘tek aday’ kararına rağmen Buca ve Selçuk’ta alternatif listeler hazırlandı. Gaziemir’de ise uzun süredir aktif çalışan muhalefet genel merkezin kararına uyacağını açıkladı.

Genel seçim öncesinde ilçe kongrelerini tamamlamak üzere yola çıkan AK Parti 30 ilçenin büyük bölümünde süreci tamamladı. Partide Bornova ile birlikte başlayan ikinci liste krizi diğer ilçelere de sıçradı. Hafta sonu kongresi yapılacak olan Buca ve Selçuk’ta genel merkezin aday olarak açıkladığı isimlerin karşısına yeni isimler çıktı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katılacağı kongreler öncesinde il yönetimi acil önlem aldı.

KARARIMDAN DÖNMEYECEĞİM
Partinin Pazar günü kongre yapacağı Selçuk’ta ise mevcut İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’in karşısına Bayram Bozdemir çıktı. Bozdemir’i ikna etme çabaları da sonuçsuz kaldı. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın “siyaset benim dışımda” diyerek tavır koyduğu süreçte Yeşilçimen’in karşısına çıkan Bozdemir, birçok ismin desteğini aldı.

Bozdemir yaptığı açıklamada, “Partimizin oyları düşüyor. Şu anda bile belediye meclisinde yeterli sayımız yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarımız yüzde 30’a kadar düştü. Biz bu yönetimi başarılı bulmuyoruz. Kesinlikle adayım ve kararımdan dönmeyeceğim” dedi. Bozdemir geri çekilmesini ise bir şarta bağladı. Bazdemir, “Ben de ilçe başkanı da bu yarıştan çekilirse, üçüncü bir aday çıkarsa ‘tamam’ derim. Aksi halde Yeşilçimen’in karşısında adayım” diye konuştu.

JET MÜDAHALE
Parti son kongrelerin yapıldığı İzmir’de sorunun daha da derinleşmemesi için acil önlem aldı. İl Başkanı Bülent Delican ve Koordinatör Milletvekili Mehmet Yüksel, iki ilçede toplantı yaptı. Toplantıda alternatif liste hazırlayanlarla görüşen iki isim genel merkezin kararını ifade etti. Yüksel ve Delican, “Kongrede aday olmanızda bir sıkıntı yok. Olabilirsiniz ama genel merkezin tek liste kararı var. Seçilseniz bile görevden alınırsınız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: www.egedesonsoz.com

bayram-bozdemir

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Zeynel Başkanın adayı Bozdemir , ancak seçimi kazanamaz korkusuyla beraber genel merkezin tavrından çekinen Zeynel başkan kaçak güreşiyor. Deve güreşlerinde taraf olan başkan ilçe başkanlığında mı taraf olmayacak ?

  2. AAAAA dedi ki:

    seçime ne gerek var boşuna zaman ve para israfı

  3. oduncu dedi ki:

    zeynel yine kaçak güreşiyorsun ama bu sefer benim bildiğim sema seni yola getirecek

  4. Anonim dedi ki:

    kendi seçtiği delegelermi sema başkanı seçmicekmiş güldürmeyin beni. sema yeşilçimen başkandır bu böle biline 🙂

  5. Anonim dedi ki:

    bayram zıplama otur yerine

  6. AK GENÇLİK dedi ki:

    Sema başkan gerisi tırışka Sema söker alır yarın Sema başkanımızın yanındayız

  7. cengiz dedi ki:

    Zeynel bey seni oraya getiren gecesini gündüzün katan sema başkandir bunu unutma..

  8. kral dedi ki:

    Sema başkan ezer geçer. Bayrami da zeynelide

  9. mustafa arslan dedi ki:

    hani sizin demokrasiniz isteyen herkes aday olur üyeler seçer.diktatörlüğe gerek yok isteyen aday olsun üyeler seçsin.kazanan başkan olsun.

  10. yağmur dedi ki:

    kusura bakmayın da zeynel hoca gibi birisi olmasaydı ak partinin selçukta seçimi alması imkansızdı.bunu herkes biliyor.sema yeşilçimen kim.

  11. SUFİ Diyorki dedi ki:

    Bu gün pazar sabahleyin hazırlandım ,İzmir Selçukta AK PARTİ mizin kongıresine gidecegim telefonumagelen mesajaı okudum tek liste kararı alınmış hayırlı olsun dedim yola koyuldum hesabımı yaptım kararımı verdim.sema yeşilçimeni yakinen tanırım oyumda ona idi , Bayram Bozdemirle tanışmışlıgım yokktur ama haksızlık oldugunu hesap ederek oy kullanmaktan vaz geçtim buda böyle biline.ters bir şeylerin arkasında durmak vebal almaktır unutmayalım. CHP NEDEN KAYBEDİYOR BİLİYORMUSUNUZ ÇALIYI TERSİNE TUTUP asıldıgı için dikkat edin bizede bulaşmasın.İnşallahyedi hazirada seçimlerde Selçuktaki oylarımız düşmezde belediyemizin gelecegi ipotek altına alın ma mış olur Dr Dahi ZEYNEL Bakıcıya ve çalışanlarına kolaylık versin.