site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

SELÇUK ADAYI ZEYNEL BAKICI KİMDİR?

SELÇUK ADAYI ZEYNEL BAKICI KİMDİR?
28.01.2024
A+
A-

Zeynel Bakıcı, 1956 yılında İzmir-Selçuk’ta doğdu. İlköğrenimine Selçuk İsabey İlkokulu’nda başlayan Bakıcı, ortaokul eğitimini de Selçuk’ta tamamladı. Ancak Selçuk ilçesinde o dönemde lise bulunmadığı için lise öğrenimini İzmir’de sürdürdü. Yükseköğrenimine adım atan Bakıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu’nda Mahalli İdareler Programı Ön Lisans eğitimini aldı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kamu Yönetimi Lisans eğitimini tamamladı. Akademik yolculuğuna devam eden Bakıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Maliye Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini “Türkiye’de Yerel Yönetim Harcamalarının Ekonomiye Etkileri” konulu teziyle tamamladı. Aynı ana bilim dalında doktorasını ise “Türkiye’de Yerel Yönetim Hizmetlerinin Finansman Yapıları ve Bir Model Önerisi” başlıklı teziyle tamamladı.

Bakıcı’nın profesyonel kariyeri ise 1978 yılında İzmir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nde başladı. Kasım 1990’dan Mayıs 1994’e kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nde Mali İşler Değerlendirme Şube Müdürü olarak görev yaptı. Aynı kurumda Mayıs 1994 – Şubat 1995 döneminde Karşıyaka Şube Müdürü olarak görev aldı.

1995 yılında, eğitim alanındaki deneyimini artırmak için Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak geçiş yaptı. Bu dönemde, öğretim görevliliği görevine ek olarak belirli dönemlerde müdür yardımcılığı, yönetim kurulu üyeliği ve yüksekokul kurul üyeliği gibi önemli görevleri üstlendi. Ayrıca, 2002-2007 yılları arasında Mesleki ve Teknik Eğitim Bölge Koordinatörlüğü (METEB) ve aynı tarihler arasında İzmir Mesleki ve Teknik Eğitim Bölge İl Koordinasyon Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu.

2009 yılında gerçekleşen mahalli idareler seçimlerinde İzmir İli Selçuk İlçesi’nden belediye başkan adayı olan Zeynel Bakıcı, üniversitedeki akademik kariyerine Yrd. Doç. Dr. unvanıyla devam etmektedir. İngilizce dilini de başarıyla kullanabilen Bakıcı, evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.