site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

SEL-EN-DER’e Yeni Yönetim

SEL-EN-DER’e Yeni Yönetim
31.12.2012
A+
A-

SELENDER YON_KURKurucular Kurulu başkanlığını Hayri Güller’ in yaptığı daha sonra kısa süre Mehmet Salih Ayna ve Yaşar Turgut Burunsuz tarafından başkanlık görevleri üstlenilen kısa adı SELENDER olan Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği kuruluşunu Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirmişti.

Vefat eden İbrahim Genç’in katkılarıyla kurulan ancak çeşitli gerekçelerle ilçede aktif dernek çalışmalarını istenilen düzeyde gerçekleştiremeyen SELENDER geçtiğimiz hafta 2. olağan genel kurulunu yaptı. Üyelerin açık oylamayla göreve getirdiği yeni yönetim kendi aralarında toplanarak görev bölümünü gerçekleştirdi. Yapılan görev dağılımında başkanlığa Mehmet Durmuş getirilirken başkan yardımcılığına Mehtap Cengiz, saymanlığa Hanife Gürbüz, sekreterliğe Hediye Kirman getirildi. Yönetim Kurulu üyeliğini ise Belevi’den  Esat Küçükzeybek üstlendi.

“Selçuk’ta hayatı paylaşmak için, gelin engelleri birlikte kaldıralım” diyen başkan Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

“Selçuk halkını, ilçemizdeki engellilerine destek vermeye,  onlarla bütünleşmeye davet ediyorum. SELENDER bir anlamda tasfiye konumuna gelmişti. Üyelerden Hüseyin Gül’ün genel kurulda yaptığı konuşmada derneğin kapanmaması gerektiği, sahip çıkılması için birlikte katkı koyulması hususunu dile getirdi. Engelli ailelerinde bu talebe kayıtsız kalmayarak yeni bir yönetim oluşturulması sağlandı. Üyelerimiz de bizlerden bu ulvi görevi üstlenmemizi istedi. Bizlerde bu sese kulak verip üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Tüm üyelerimize ve gönüllülere yerel basınımız aracılığıyla seslenmek istiyorum. Gelin el ele verelim. Engellilerin yaşam standartlarını genişletebilmek için, onların önünde oluşturulan engelleri birlikte kaldıralım. Biz yönetim olarak duygusal sömürülerin önüne geçip, yasal statülerden yararlanarak engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak için mücadele vereceğiz.

El açan değil, hakkını elde eden bir anlayışla çalışacağız. Derneğimize üye olmak isteyen gönüllüleri de bekliyoruz. Yapılacak etkinliklerimizde Selçukluları da yanımızda göreceğimizi umut ediyoruz”.

Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği yeni web sayfasıyla yakında çalışmalarını sergilemeye başlayacak.

Derneğin web adresi:   www.selender.org
YONETIM

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.