site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Şehitlerimizin adı Selçuk’ta yaşayacak

Şehitlerimizin adı Selçuk’ta yaşayacak
17.07.2017
A+
A-

Temmuz ayında olağan gündem maddelerinin yanı sıra önerge ile oluşan maddeleri görüşmek üzere toplanan Selçuk Belediye Meclisi üç yeni parka şehitlerimizin adının verilmesini kararlaştırdı.

Meclis toplantısından çıkan kararlar sonucunda daha önce yıkımı gerçekleştirilen eski Vergi Dairesi yerine yapılan parka “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı” adının verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Bunun yanı sıra yapımı devam eden Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphane ve Etüt Merkezi’nin yanında, Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında yeni yapılan parka Şehit Polis Fethi Sekin’in adının verilmesini kararlaştırdı. Meclis, Cumhuriyet Mahallesi 5104 Nolu Sokakta Selçuk Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan parka da MHP Meclis Üyesi İbrahim Soğutmaz’ın daha önce dile getirdiği Fırat Yılmaz Çakıroğlu adının verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

“Kahramanlarımıza vefa borcumuzdur”

Selçuk Belediye Meclisi Eylül ayında yapılan toplantısında da Tören Alanı olarak kullanılan ve spor karşılaşmaların yapıldığı yere  “Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı” olarak değiştirilmesine karar verilmişti. Ülke genelinde farklı zaman dilimlerinde yaşanan üzücü olaylarda hayatını kaybeden kişilerin adının parklara verilmesinin bir vefa borcu olduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Son yıllarda ülkemizde yaşanan üzücü olaylarda hayatını kaybeden, şehit düşen kahramanlarımızın isimlerini ilçemizin çeşitli yerlerindeki parklara vererek; bir nevi onlara olan vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. İstiyoruz ki; ülkemizin, hepimizin barışı ve huzuru için hayatını ortaya koyan bu kahramanlarımızın isimleri tüm Türkiye’de olduğu gibi kentimizde de yaşasın. Gelecek nesiller bu isimleri yad ederek tarihimizi öğrensin” dedi.

Başkan Bakıcı ayrıca Selçuk Belediyesi tarafından 2017 yılında Atatürk, Cumhuriyet, Zafer ve 14 Mayıs mahalleleri başta olmak üzere ilçede yeni parkların yapılacağı müjdesini de verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.