site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

“Şeftalinin Hası” Belevi’de tatlanacak

“Şeftalinin Hası” Belevi’de tatlanacak
20.07.2015
A+
A-

şeftali festivali a3 afiş 2015

Belevi Şeftali Festivali ile renklenecek

Her yıl geleneksel hale dönüştürülen ve bu yıl 25 Temmuz Cumartesi günü 7.sinin yapılacağı Belevi Şeftali Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı. Selçuk Belediyesi’nin düzenleyeceği 7.Geleneksel Belevi Şeftali Festivalinde Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Erdal Güral TRT Saz sanatçılarıyla birlikte sahne alacak.

Doyumsuz tatlardan reçel yarışması

Bölgenin en iyi şeftalisinin yetiştirildiği Belevi Mahallesi, bu yılki festival için tüm hazırlıklarını tamamladı. Yerli halkın yetiştirdiği şeftalilerin yer alacağı “En iyi Şeftali” yarışmasının da düzenleneceği festival, 25 Temmuz Cumartesi günü saat 11:00’deYöresel ve el emeği ürün satış stantlarının açılması ile başlayacak. Saat 14:00’te tüm katılımcılara Köy Yemeği İkramı (Tavuklu Pilav-Şeftali) ile devam edecek olan festival, saat 20:00 Belevi Cumhuriyet Meydanında “En İyi Şeftali” Yarışması’nın sonuçları açıklanacak ve ardından ödül töreni yapılacak.

Erdal Güral’ dan eşsiz parçalar

Zeybek gösterisi ile devam edecek olan 7.Geleneksel Belevi Şeftali Festivaline seslendireceği birbirinden güzel türküleri ile renk katacak olanEge Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Erdal Güral, TRT Saz sanatçılarıyla birlikte sahne alacak.

Belevi’de geleneksel olarak her yıl düzenlenen Şeftali Festivalini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Selçuk Belediyesi olarak düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, tüm yöre halkını 25 Temmuz’da Belevi mahallesine davet etti.

Bereketli topraklarda festival

Turizme önem verdikleri kadar tarıma da büyük önem ve destek verdiklerini kaydeden Başkan Bakıcı, “Belediye olarak; şeftalinin en güzelinin yetiştiği bu bereketli topraklarda tüm üreticilerimizin yanındayız. Dolayısıyla onlara sahip çıkmak ve desteklemek bizim görevimizdir. Ben bu anlamda tüm üreticilerimizi de festivalimize bekliyorum” dedi.

şeftali festivali a3 afiş 2015

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.