site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Seçmen listeleri askıda

Seçmen listeleri askıda
15.03.2015
A+
A-

secmen-listeleri

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı seçim takvimi kapsamında yurt içi ve yurt dışı seçmen listeleri askıya çıkarken, seçmen kütüğü sorgulama işlemine de başlandı. Vatandaşlar, muhtarlıklarda askıya çıkan bilgilerini “ysk.gov.tr” üzerinden TC numarası ile sorgulama yaparak öğrenebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı seçim takvimi kapsamında yurt içi ve yurt dışı seçmen listeleri dün saat 8.00’den itibaren askıya çıktı. Muhtarlık bölgesi asli listeleriyle tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri 27 Mart’ta askıdan indirilecek. Ayrıca siyasi partiler, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını da dün YSK’ya bildirdi. Yurt dışı seçmen kütüğü “www.ysk.gov.tr” adresinde ilan edildi ve itirazlar başladı. 29 Mart’ta listelere yapılan itirazlar karara bağlanacak. Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri ise 3 Nisan’da belli olacak. Siyasi parti temsilcileri, YSK’da birleşik oy pusulasındaki yerleri için kura çekemi yapacak. 7 Nisan’da siyasi partiler, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini saat 17.00’ye kadar YSK’ya verecek. 7 Nisan ayrıca bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurunun son günü olacak. 8 Nisan’da yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleşecek. 15 Nisan’da milletvekili geçici aday listeleri radyo, televizyon ve Resmi Gazete’de yayınlanacak.

Geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK’ya yapılacak itirazlar başlayacak ve incelenecek. 21 Nisan’da birleşik oy pusulasında yer alacak bağımsız aday sıralaması için tüm il seçim kurullarında aynı anda olmak üzere saat 11.00’de kura çekilecek. YSK, 24 Nisan’da siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleriyle bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek. Gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi 8 Mayıs Cuma günü başlayacak. 23 Mayıs 2015 tarihinde ise radyo ve televizyonlara yayın için başvuran siyasi partilerin yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek. 31 Mayıs’ta da yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek. 1 Haziran’da seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması tamamlanacak. 6 Haziran Saat 18.00’de ise seçim propagandası sona erecek ve seçim yasakları başlayacak. 7 Haziran Pazar günü ise Türkiye 25. dönem milletvekillerini belirlemek için sandık başına gidecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.