site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Samanyolu Altın Havanın İkinci Kez Sahibi

Samanyolu Altın Havanın İkinci Kez Sahibi
18.01.2014
A+
A-

altinhavan-ensuslu-deve-yarismasi (7)

Selçuk Belediyesi’nin desteği ile Selçuk Efes Turizm Vakfı tarafından organize edilen 32. Selçuk-Efes Deve Güreşleri Festivali ilk gününde “Altın Havan En Süslü Deve Yarışması” yapıldı. Çanakkale’den İsmail Saman’ın devesi “Samanyolu”  ikinci defa altın havanın sahibi oldu.

“Altın Havan En Süslü Deve Yarışması” Selçuk İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirildi.Develerini süsleyerek, yarışmaya hazırlayan deve sahipleri, develerini kortej eşliğinde jüri üyelerine tanıttı. Jüri üyelerinin puanlamayla belirledikleri yarışmada, özenle süslenmiş develer tarihi su kemerlerinin altında jüri karşısına çıkartıldı.
Toplam 18 devenin bulunduğu yarışmada jüri üyeleri, develerin temizliğinden giyimine kadar tüm özelliklerini değerlendirdi.Yarışmanın jüri üyeliğini yapan Burhaniye’den İbrahim Gör, Bodrum’dan Ahmet Sarsılmaz, Ulucak’tan Yılmaz Karakor, Germencik’ten  Ahmet Özkan  geçen yıl da birinci olan Çanakkale Merkez’den Samanyolu adlı deveyi bu yılda en süslü deve olarak seçti. Ödül olarak birinci olan deveye altın havan takıldı.

Altın Havan ödülünü veren Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; ‘‘ Bu güzel geleneğimize sahip çıkıp yaşatan herkesi kutluyorum. Bu örf ve adetimizi yaşatan herkesden Allah razı olsun ’’ dedi.

Selçuk Efes Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, desteklerinden dolayı Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’e ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederken 19 Ocak Pazar günü saat 10:00 ‘da Pamucak Arena’da 130 devenin yarışacağı güreşlere vatandaşları davet etti.

HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDADIR:

altinhavan-ensuslu-deve-yarismasi (1)

altinhavan-ensuslu-deve-yarismasi (2)

altinhavan-ensuslu-deve-yarismasi (3)

altinhavan-ensuslu-deve-yarismasi (4)

altinhavan-ensuslu-deve-yarismasi (5)

altinhavan-ensuslu-deve-yarismasi (8)

altinhavan-ensuslu-deve-yarismasi (6)

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDADIR:

YORUMLAR
  1. eski selcuklu dedi ki:

    Gercekten durusuyla bile hakkini veriyor samanyolu