site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sadun Alp: Pamucak Ege’nin Belek’i Olabilir

Sadun Alp: Pamucak Ege’nin Belek’i Olabilir
24.02.2014
A+
A-

pamucak-sahili (13)

Selçuk Pamucak’ta ki Sürmeli Otel’in Müdürü ve Patuyab Yönetim Kurulu Başkanı Sadun ALP sezon yaklaşırken Pamucak’ta ki turizm potansiyelini arttırmak ve bir belek haline getirmek için yapılabileceklerle ilgili şu açıklamayı yaptı.

“Sadun Alp: “Pamucak, Ege’nin Belek’i olabilir”

Pamucak Turizm Yatırımcılar Birliği (PATUYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Alp, Pamucak’ın Ege Bölgesi’nin Belek’i haline gelebileceğini söyledi. Sadun Alp, “Bölgedeki tahsislerin bir an önce yatırıma dönüşmesi gerekiyor. Bunun için öncelikle alt yapı çalışmaları yapılmalı” dedi.

Büyükşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan Selçuk sınırları içinde yer alan Pamucak, eşsiz kumsalı ve bölgedeki 5 konaklama tesisi ile dikkat çekiyor. Pamucak Turizm Yatırımcılar Birliği (PATUYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Alp, bölgenin çok güzel sahil ve otellere sahip olduğunu belirterek, “Bölgedeki tahsislerin bir an önce hayata geçirilmeli” dedi.
 
Tahsisler yapıldı

Pamucak’ın dünyanın en güzel sahiline sahip olduğunu ifade eden Sadun Alp, “Bölgemizde 5 tane 5 yıldızlı tesis ile Türk turizmine katkı sağlıyoruz. Ancak bölgede 6 otel tahsisi daha bulunuyor. Ama bu tahsisler bir türlü yatırıma dönüşmedi. Ayrıca bölgemize 3 tane de golf sahası yapılacak. Bakanlıktan her türlü izin alındı. Belediye’nin yapmış PAMUCAKTAKÝ SÜRMELÝ OTELÝ GENEL MÜDÜRÜ VE PATUYAB YÖNETÝM KURULUolduğu imar değişikliği Tapu Müdürlüğü’nde. Tapu’dan geri dönüş bekleniyor. Bölgedeki tahsisler yatırıma dönüştüğü Bölgedeki tahsisler yatırıma dönüştüğü anda bölge daha farklı bir yapıya bürünecek” dedi.

“Alt yapı sorunları giderilmeli”

“Bölgeyi cazip hale getirmek için öncelikle yatırımcının ayağına kırmızı halı sermemiz harekete geçirmek için bölgenin ilk olarak alt yapı sorunlarının giderilmesi lazım. Şu an için arıtma tesisimiz yok, yollarımızın asfaltlanarak ışıklandırılması lazım, çevrede peyzaj düzenlemesi mevcut değil. Bu olumsuz durumlar otel ve misafirler için büyük sıkıntı. Otelin içi cennet gibiyken otellerin dışı pejmürde. Bu durum bölgenin imajına olumsuz bir şekilde yansıyor. Bunların yanında Selçuk, Büyükşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. Önceden bölgedeki tesislerin su ücretleri 1.6 TL’den 8.5 TL’ye çıktı. Bölgemizdeki oteller şu an Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyor. Dolayısı ile bu bölgeye gelen yatırımcılar bu tür şeylere dikkat ediyor. Özellikle golf yatırımları için bilindiği gibi su çok önemlidir. Golf yatırımı yapan yatırımcılar suyu daha ucuza almak isteyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bölge otellerine bu konuda destek olması da lazım.”

Kuşadası’nı destekleyecek

Sadun Alp, Pamucak’taki mevcut otellerin ve yeni yapılacak otellerin Kuşadası’nda yeni açılan Efes Kongre Merkezi’ne büyük bir destek vereceğini söyledi. Alp, “Kongre Merkezi’nin beslenmesi için Pamucak’taki otel sayısının arttırılması lazım. Yeni oteller için en uygun bölge Pamucak. Buraya yapılacak tesisler kongre merkezine kan pompalar. Pamucak kesinlikle Ege’nin Belek’i olabilir. Ama Pamucak’ın gerekiyor. Bu bölge özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ele alınması lazım. İngiltere’deki WTM fuarında Bakanımız Ömer Çelik ile görüştük. Kendisi ‘Ben sorunları biliyorum ve bunlar hakkında yardımcı olacağım’ dedi. Kendisinden söz aldık. Bu bölge atıl vaziyette duran ve canlandırılması gereken bir yer” diye konuştu.

Personel sıkıntısı

Bölgedeki otellerin en büyük sıkıntılarından biri de personel olduğunu söyleyen Sadun Alp, sözlerine şöyle devam etti: “Personel sektörü terk ediyor. Bu sadece bizim bölgemizin sıkıntısı değil tüm Türkiye’nin sorunu. Uzun mesailer, düşük ücretler, zamanında terfi alınamaması, mesleki kariyerin oluşturulmaması, yükselme trendinin olmayışı ve bunların çok zaman gerektirmesi sektörün personel açığını tetikliyor.”

Yatırıma dönüştüğü anda bölge daha farklı bir yapıya bürünecek” dedi.
DHA VEYSEL EROL SELÇUK

pamucak-sahili (11)

pamucak-sahili (12)

pamucak-sahili (3)

YORUMLAR
  1. Onur dedi ki:

    Daha eski resim bulamadınız mı?
    SİTE YÖNETİMİNDEN:
    BU RESİMLER NASIL ONUR BEY, OCAK AYINDA ÇEKMİŞTİK O BÖLGENİN FOTOĞRAFLARINI EN SON… YENİLERİ YAYINDA SAYGILAR.

  2. erkan dedi ki:

    Bu kafayla olmaz. yöredeki yatırımcılarda dayanışma ruhu yok,tesis müdürleri de bencil hareket ediyor. Haberdeki resim 14 yıl öncesine ait. Maksat belli ,Sürmeli otel ismini Sadun Bey ön plana çıkarmak istemiş. Olmadı. Fotoğrafın çekildiği noktayla Sürmeli otel arasında Avrupa’nın ve dünyanın en büyük konaklama ve eğlence tesislerinden biri var. İşin içinde ya egositlik var yada amatör habercilik.