Selçuk Haber

Sabahattin İzcioğlu’ndan Basın Açıklaması

sabahattin-izcioglu

CHP SELÇUK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI SABAHATTİN İZCİOĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI…

Çok değerli Selçuklular, bildiğiniz üzere 2014 de yapılacak yerel seçimler için, 2013 yılının temmuz ayından beri ilçemizde aday adaylığı süreci başlamıştır. Bende 22 yıldır Selçuk’ta yaşayan bir hemşehriniz olarak aday adayı oldum. Bu tarihten, aday belirleme tarihine kadar, CHP genel merkezinin defalarca ifade ettiği, ‘’gezi ruhuna uygun düşen, yenilikçi, değişimci’’ anlayışla sizlerin sorunlarınızı, isteklerinizi dinleyerek, birlikte projeler üreterek sıcak, samimi ilişkiler kurduk.

Bu aday belirleme sürecinde, partimiz her vesilede aday belirleme de eski alışkanlık ve yöntemlerin uygulanmayacağı ‘’Bir oy fazla kiminle alacaksak adayımız o olacaktır ve mutlaka seçmen kitlesinin görüşü alınacaktır, halk arasında eğilim yoklaması yapılacaktır’’ denmesine rağmen gelinen bu noktada gerçek anlamda ön seçim veya eğilim yoklaması yapılmamıştır. Bunlar yeterince yapılmadığı gibi, Mevcut Belediye Başkanı aynı zaman da dördüncü defa aday adayı olan Vefa Ülgür başkanlık gücünü kullanıp ilçe yönetimini denetimi altına alarak ilkesel olarak Selçuk halkının ve partinin çıkarları için birlikte hareket etme kararı alan diğer aday adaylarına ‘’onlara ihtiyacım yok ben tek başıma seçimi alırım gitsinler AKP de politika yapsınlar’’ gibi sözler ederek öteleyici, ayrıştırıcı tavır içine girmiştir. Hatta daha da ileri giderek, mevcut Belediye Başkanı ‘’hiç kimseye nefes aldırmayacağım, herkesten fitil fitil her şeyin hesabını soracağım diyerek tehditlerini arttırmıştır.

CHP Genel Merkezin de Aday belirleme toplantısında Belediye Başkanı Vefa Ülgür’in tekrar adaylık isteğine karşı çıkan İzmir Millet Vekili Sayın Oğuz Oyan’ın bu adaylığa karşı çıkmasıyla dosyaları Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kendi tasarrufuna alarak Selçuk adayını kamuoyuna açıklayacağı bilgisi basında yer almasına rağmen, Selçuk CHP ilçe yönetimi yangından mal kaçırır gibi adayımız Vefa Ülgür açıklaması yapmıştır.

Eşitlik, adalet, özgürlük gibi sosyal demokrat ilkeleri benimsemiş bulunan partimizde bu tür yanlı, ayak oyunları ve çıkarcı yaklaşımlar ülkemiz ve Selçuk için üzücüdür. Kendi partililerinin ‘‘nefeslerini kesecek, fitil fitil her şeyin hesabını soracak’’ bir Belediye Başkanın artık halkına vereceği ne olabilir? Günümüz dünyasında bırakın kendi yoldaş ve partililerine bu lafları etmesi muhalefete, hatta düşmana bile söylenmez. Darbeci Mısır generali Sisi, Suriye devlet başkanı Esad’ın bile muhaliflerine böyle söylediğini duymadığımız bu tür ifadeler endişe vericidir, nefret politikasıdır. 

Bazı vatandaşlarımızın kendimin aday olarak seçilmediğim için bu tür açıklamalar yaptığımı düşünenler olacaktır. Tüm içtenliğimle ve samimiyetimle ifade ederim ki, kesinlikle bu düşünceyle hareket etmiyorum. Daha da açık ifade etmek gerekirse, diğer adaylar da şahittir ki Selçuk’umuzun çıkarına mevcut başkanın atanmaması uğruna gerekirse diğer adaylar lehine adaylıktan çekilebileceğimi çeşitli vesilelerle dile getirdim hala da getiriyorum.

Bu durumu kamuoyuna bildirir, saygılarımı sunarken, bugüne kadar bu çalışmalarımı ve bundan sonraki çalışmalarımı destekleyenlere de çok teşekkür ederim.

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version