site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sabahattin İzcioğlu’ndan Basın Açıklaması

Sabahattin İzcioğlu’ndan Basın Açıklaması
20.01.2014
A+
A-

sabahattin-izcioglu

CHP SELÇUK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI SABAHATTİN İZCİOĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI…

Çok değerli Selçuklular, bildiğiniz üzere 2014 de yapılacak yerel seçimler için, 2013 yılının temmuz ayından beri ilçemizde aday adaylığı süreci başlamıştır. Bende 22 yıldır Selçuk’ta yaşayan bir hemşehriniz olarak aday adayı oldum. Bu tarihten, aday belirleme tarihine kadar, CHP genel merkezinin defalarca ifade ettiği, ‘’gezi ruhuna uygun düşen, yenilikçi, değişimci’’ anlayışla sizlerin sorunlarınızı, isteklerinizi dinleyerek, birlikte projeler üreterek sıcak, samimi ilişkiler kurduk.

Bu aday belirleme sürecinde, partimiz her vesilede aday belirleme de eski alışkanlık ve yöntemlerin uygulanmayacağı ‘’Bir oy fazla kiminle alacaksak adayımız o olacaktır ve mutlaka seçmen kitlesinin görüşü alınacaktır, halk arasında eğilim yoklaması yapılacaktır’’ denmesine rağmen gelinen bu noktada gerçek anlamda ön seçim veya eğilim yoklaması yapılmamıştır. Bunlar yeterince yapılmadığı gibi, Mevcut Belediye Başkanı aynı zaman da dördüncü defa aday adayı olan Vefa Ülgür başkanlık gücünü kullanıp ilçe yönetimini denetimi altına alarak ilkesel olarak Selçuk halkının ve partinin çıkarları için birlikte hareket etme kararı alan diğer aday adaylarına ‘’onlara ihtiyacım yok ben tek başıma seçimi alırım gitsinler AKP de politika yapsınlar’’ gibi sözler ederek öteleyici, ayrıştırıcı tavır içine girmiştir. Hatta daha da ileri giderek, mevcut Belediye Başkanı ‘’hiç kimseye nefes aldırmayacağım, herkesten fitil fitil her şeyin hesabını soracağım diyerek tehditlerini arttırmıştır.

CHP Genel Merkezin de Aday belirleme toplantısında Belediye Başkanı Vefa Ülgür’in tekrar adaylık isteğine karşı çıkan İzmir Millet Vekili Sayın Oğuz Oyan’ın bu adaylığa karşı çıkmasıyla dosyaları Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kendi tasarrufuna alarak Selçuk adayını kamuoyuna açıklayacağı bilgisi basında yer almasına rağmen, Selçuk CHP ilçe yönetimi yangından mal kaçırır gibi adayımız Vefa Ülgür açıklaması yapmıştır.

Eşitlik, adalet, özgürlük gibi sosyal demokrat ilkeleri benimsemiş bulunan partimizde bu tür yanlı, ayak oyunları ve çıkarcı yaklaşımlar ülkemiz ve Selçuk için üzücüdür. Kendi partililerinin ‘‘nefeslerini kesecek, fitil fitil her şeyin hesabını soracak’’ bir Belediye Başkanın artık halkına vereceği ne olabilir? Günümüz dünyasında bırakın kendi yoldaş ve partililerine bu lafları etmesi muhalefete, hatta düşmana bile söylenmez. Darbeci Mısır generali Sisi, Suriye devlet başkanı Esad’ın bile muhaliflerine böyle söylediğini duymadığımız bu tür ifadeler endişe vericidir, nefret politikasıdır. 

Bazı vatandaşlarımızın kendimin aday olarak seçilmediğim için bu tür açıklamalar yaptığımı düşünenler olacaktır. Tüm içtenliğimle ve samimiyetimle ifade ederim ki, kesinlikle bu düşünceyle hareket etmiyorum. Daha da açık ifade etmek gerekirse, diğer adaylar da şahittir ki Selçuk’umuzun çıkarına mevcut başkanın atanmaması uğruna gerekirse diğer adaylar lehine adaylıktan çekilebileceğimi çeşitli vesilelerle dile getirdim hala da getiriyorum.

Bu durumu kamuoyuna bildirir, saygılarımı sunarken, bugüne kadar bu çalışmalarımı ve bundan sonraki çalışmalarımı destekleyenlere de çok teşekkür ederim.

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    hocam vefa dan başka kimseyi aday yapmaz onlar hiç boşa uğraşma bence

  2. Anonim dedi ki:

    Hoca adami aday yapiyorlar chp de.

  3. selcuklu dedi ki:

    çünkü selçuk ilçe örgütünün adayı vefa ülgürdür, siyaseti belirleyen,adayı belirleyen kurumda örgüttür, sekiz eylül gazetesi, ticaret odası,selçuk gönüllüleri derneği değildir onların ekmeğine yağ sürüp partiyi akepelilere şikayet ediceksiniz bide aday olamadık diyeceksiniz siyasete dair öğrenceğiniz daha çok şey var

    1. Anonim dedi ki:

      Tebrik ederim sizi. çok güzel anlatmışsınız .

      olay budur anlayana.

      1. Anonim dedi ki:

        Sayın Hocam kırıcı olmadan güzel bir yazı yazmışsınız. “ANLAYANA”…..?

    2. Anonim dedi ki:

      Adayı belirleyen demokratik yarıştır demek istiyor. İstersen bir daha oku, birde başkanına sor bakalım delegeleri tehdit etmekle nasıl kongre alınır sana biraz ders versin.

  4. Anonim dedi ki:

    Ağzınıza sağlık Sabahattin bey. Gerçekten de tüm gerçekleri cesurca dile getirmişsiniz. Sizi tebrik ederim.

  5. selçuk lu dedi ki:

    Siz hangi gazetede köşe yazarlığı yağıyorsunuz önce ona cevap verin başkanın o sizin anlamak istemediğiniz konuşmayı yaptığı zaman siz yoktunuz partililerine sizin söylediğiniz gibi ifade kullanmadı.Başkan o kadar doğru tespitler yapmış ki yaşadıkça hepbirlikte görüyoruz

    1. Cevap dedi ki:

      Ay ne gördüğünü açıkla ya boş boş konuşma

    2. Anonim dedi ki:

      Bazen insanlar bakarken göremezler, başkanına sende sor bakalım belediye çalışanlarına kongrede delege olanlara özellikle nasıl tehditler savurduğunu ondan öğren bulabilirsen eğer, seçim varken şimdi yakalarsın seçimden sonra zor görürsün.

  6. Vatan seven dedi ki:

    Hocam sağlık olsun üzülmeyin en azından taşın altına elinizi koydunuz , işkembeden konuşanlar grubunda olmadınız . Bakın bunların daha Nisan 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan DOĞALGAZ ile ilgili kanundan bile haberleri yok , neden mi şu ana kadar hiç bir çalışmaları yokta ondan.. Kanun ne diyor ”’:Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olupta nüfusu 10.000 i geçen ilçelerde eğer elektrik abone sayısının 1/3 kadar sayıda vatandaş başvurusra Doğalgaz altyapı çalışmalarını BOTAŞ yapmak zorundadır ”’diyor.Yani Selçuk Belediyesi yatırım yapmak zorunda değil … Peki 9 aydır kim ne yaptı bu konuda ? kimsenin haberi var mı ? nerde sivil toplum kuruluşları ? Gitsinler Ödemiş Belediyesine sorsunlar orada megafonla ilan edip duruyorlar ne olur. başvurunda ilçemize doğalgaz gelsin diye… BİZ UYUMAYA DEVAM EDELİM…

    1. vatan severe cevap dedi ki:

      onu mevcut belediye başkanını seçmeyin diyerek tepkini koyacaksın

  7. ALİ dedi ki:

    Sölediklerinize sonuna kadar katılıyorum. İlçe Başkanı ve yönetimi Genel Başkanı hiçe sayarak vefa beyin kesinleşmemiş olan adaylığını nasıl açıklar????

  8. selçuklu dedi ki:

    haklısın hocam ama kral bu herşeyi yapar

  9. selçuklu dedi ki:

    71 gün sonra vatandaş kral çıplak diye bağıracak

  10. anonim dedi ki:

    http://www.chp.org.tr/wp-content/uploads/2014/01/CHP-Tum-Adaylar-16-01-2014.pdf

    Saygıdeğer hocam yukarıdaki linke bakarsanız CHP’nin resmi sitesinde parti İzmir’in Selçuk adayı olarak H. Vefa Ülgür’ü resmen açıkladığını görürsünüz. Sizin ve tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız.

  11. rumelili dedi ki:

    SELÇUKLU HALKIMIZ ŞUNU İYİ DÜŞÜNMELİ…..neden TORBALIDAN SELÇUĞA İŞ ARAMAK İÇİN GELEN YOK… neden KUŞADASINDAN SELÇUĞA İŞ ARAMAK İÇİN GELEN YOK… neden TİREDEN SELÇUĞA İŞ ARAMAK İÇİN GELEN YOK…..AMA SELÇUK GENÇLERİ SESEM TAVUK GİBİ KAPI KAPI BU İLÇERDEN İŞ DİLENİYORLAR….BUNUN SEBEBİ SİSTEMLİ OLARAK SELÇUĞU KÜÇÜLTENLERDİR…..

  12. chp yerel seçim '14 dedi ki:

    Degerli Selçuklular,

    Partimizin Selçuk adayi ile ilgili aldigi karar basinda da bildirildigi gibi adaylar yeniden gozden geçirilecektir.Mevcut belediye baskanimiz ve diger adaylar arasindan seçim yapacak kadar tanimiyoruz.Buna Selçuk halki karar verecektir.Chp nin sadece Selçuk için belirledigi bir politika degildir.Selçukta hangi aday daha çok oy toplama potansiyeline sahipse chp onda karar kilacaktir.Birlik ve beraberlik disindaki tum parti içi çekismesine donusturulecek olaylari onaylamiyoruz.Selçuklular chp ilçeniz için gerekli olan titizligi gosterecektir.Tum selçuk halkina oylarina ve chp adayina sahip çikmaya davet ediyorum.Selçuk ve Selçuklular chp için muhimdir ve vazgeçilmezdir.

  13. Anonim dedi ki:

    Yine mi vefa ….
    Yeter arkadaş yeter ya…
    Vicdanı olan birdaha vefaya oy vermez.1. Ve 2. Dönem verdim.yeter artık 50 senede olsa vefa hizmet etmez selçuğa…benim oyum levent başkana..

  14. genclik dedi ki:

    acaba partinizden izin aldınızmı konusma yapmak için çünkü yaptıgınız hıc bır ısı partınıze bıldırmezsenız hıc bıseyden bılgı alamazsınız

  15. Anonim dedi ki:

    Kanımca,CHP’nin resmi sitesinde Ülgür’ün ismi belirtildiyse bu iş bitmiştir. Geçmiş olsun. Ben değişimin olması gerektiğini düşünüyordum ve genel merkezin bunu görmesi gerektiğini düşünüyordum ama bence genel merkez genel eğilimi dikkate almamıştır.

  16. Anonim dedi ki:

    çok doğru demişsiniz hocam. ama çok doğru yapmadınız. yıllar önce seçtest binasını körfeze satıp onların burda yıllardır binlerce öğrencinin evi gibi olan binayı alarak selçuğa tutunmasına da katkı sağlamıştınız. hatırlatırım.. hayatta verdiğimiz kararlar önceliklerimizi gösterir. saygılar.