site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sabahattin İzcioğlu Muhtarlarla Buluştu

Sabahattin İzcioğlu Muhtarlarla Buluştu
29.08.2013
A+
A-

izcioglu-muhtarlar

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday adayı Sabahattin İzcioğlu Mahalle Muhtarlarıyla ilçe sorunları ile ilgili görüşme yaptı. Bu toplantıya, 14 Mayıs mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı, Atatürk Mahallesi Muhtarı Süleyman Çökmezoğlu, Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Mustafa Kara, Zafer mahallesi muhtarı Derviş Dede ve İsabey mahallesi Muhtarı Hüseyin Avni Bölge katıldı.

Zaman ayırdıkları için muhtarlara teşekkür eden S. İzcioğlu, Yerel Yönetimin temel taşları için en önemli kuruluşlardan biri muhtarlıklar olduğunu, yerelde ki en uzak hane insanlarını tanıdıklarını, muhtarların her birinin halkın sorunları ile her gün yüz yüze olduklarını, demokrasinin halka inmesinde en büyük aracı kurum olduklarını düşündüğünü söyleyen İzcioğlu, Yerel yöneticilerin muhtarlarla iletişim kurmadan başarılı çalışmalar yapılamayacağı açıkladı.

Aslında, mahalle yönetiminin tarihi, belediyeler yönetimi tarihinden eski olduğunu, ilk muhtarlık örgütünün 1829 da kurulduğunu, görevleri arasında güvenliğin sağlanması bile bulunduğunu anlatan İzcioğlu 1864 yılında yasal düzenleme ile muhtar ve ihtiyar heyetinin seçimi ve görevleri belirlendiğini açıklamıştır. 1933 tarihinde mahalle Muhtarlıkların ve ihtiyar heyetlerinin kapatıldığını, ancak kapatılan bu kuruluşların eksiklikleri hiçbir kurum gideremediği için 1945 de yeniden yasal düzenlemeler yapılıp muhtarlıkların tekrar kurulduğunu anlatan İzcioğlu, bugünlerde yine bu konuda bir karmaşa yaşanmakta bazı yetkililer muhtarlıkları yerel yönetici statüsünde görmemekte,  bazıları da merkezi yönetim statüsünde görmediklerini ifade ettikten sonra Muhtarlarımızın yerel Yönetimlerden beklentilerini sordu.

Toplantıya katılan muhtarlarımızın hepsi, merkezi iktidarın muhtarların, hemen, hemen tüm yetkilerini ellerinden aldıklarını, yerel yönetim arasında da iletişim kopukluğu olduğunu sayısız örneklerle anlatan muhtarlarımız, ancak merkezi iktidarında, yerel yönetiminde zor durumda kaldıklarında daha açıkçası bulamadıkları veya ulaşamadıkları vatandaşların bulunmasında kendilerine başvurduklarını, söyleyen muhtarların birçok konuda sitemlerini dile getirdiler. Muhtarlarımız yerel yönetimlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını yerel yönetiminde en azından ayda bir kendileriyle görüşme yapılmasını halkın sorunlarını çözmede yerel yönetimlere yardımcı olmak istediklerini belirttiler.

Bunun karşısında tekrar söz alan İzcioğlu, her ne kadar yasal olarak bazı yetkileri elinden alınsa dahi Belediye yönetimleri ile ilişkilerin kesilmemesi gerektiğini, hatta  yerel yönetim, merkezi yönetim ve halkla kesişme noktasının yeri muhtarlıklar olduğunu açıklayan S.İzcioğlu, halkın nabzının tutulduğu yerlerin en başında muhtarlıkların geldiğini, yerel yönetimlerin muhtarlıklara sahip çıkması gerektiği üzerinde vurgu yaptı.

Selçuk’un alt yapı, trafik, işsizlik, projeler, yatırımlar konusunda ayrıntılı bilgi sahibi oldukları görülen muhtarların ayrıntılı olmasa da tüm konulara değinerek sorunları dile getirdiler. Ama en büyük sorunun yerel yönetimle iletişimsizlik olduğunu belirtiler. Fakat bunun yanında Büyük Şehir Belediyesinin, muhtarlar masası yoluyla ilettikleri tüm sorunlarına karşılık verildiğini açılayarak teşekkür ettiler.

Son olarak CHP Selçuk Belediye Başkan Aday adayı Sabahattin İzcioğlu, eğer görev verildiği takdirde bırakın ayda bir muhtarları yanına çağırmayı 10-15 günde bir kendisinin muhtarların ayağına gideceğini, halkın hamallığını yapmak içinde kendilerinin yani muhtarların aracı olmasını istediğini belirterek toplantıya katılan muhtar ve basına teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.