site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

‘Rüşvet ve Yolsuzluk’ Sorularına Verilen Yanıtlar

‘Rüşvet ve Yolsuzluk’ Sorularına Verilen Yanıtlar
22.12.2013
A+
A-

Rüşvet ve yolsuzluk-operasyonu

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan, Rıza Sarraf ve Süleyman Arslan’ın mahkemedeki ifadeleri ortaya çıktı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan işadamı Rıza Sarraf, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan’ın mahkemedeki ifadelerinde suçlamaları reddettikleri öğrenildi.

İşte gün gün ’17 Aralık Operasyonu’

Sözcü gazetesinin sitesinde yayımlanan ifadeler özetle şöyle:

İŞADAMI RIZA SARRAF: “Amerikan ambargosu nedeniyle bu ticareti (altın) Halkbank yoluyla yapamaz duruma geldik. Biz de gıda ticareti yoluyla yaptık. Tüm işlerimizi hukuka uygun bir şekilde yaptık. Ağabeyimin Türk vatandaşlığına geçmesi için yol yordamı Muammer Bey’den (İçişleri Bakanı Muammer Güler) sordum. Yasal yolları izah etti. Ağabeyim normal prosedürle Türk vatandaşlığına geçti. Herhangi bir menfaat söz konusu değildir. Muammer Güler Bey’e veya oğlu Barış Güler’e, Egemen Bağış’a, Zafer Çağlayan’a herhangi şekilde rüşvet vermedim. Biz sadece Halk Bankası’nın resmi komisyonlarını ödüyorduk. Süleyman Aslan isimli sayın genel müdürüme okul yaptırmak istediğimi söyledim. Kendisinin okuduğu Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi’ni yaptırabileceğimi söyledi. Gerekli girişimlerde bulundu. Neredeyse bütün kabineye kişi başı 500 bin verdiğimi iddia edecekler. Ben bir emniyet müdür yardımcısından tehdit aldım. Bu kişi O.İ.’dir. 1 milyon dolar para talep ediyordu. Yeni Şafak gazetesinden beni aradılar. İran’a 87 milyar Euro ihracat yaptığım ve karapara akladığımı sordular. Avukatlarımın cevap vereceğini söyledim. Avukat H.K. isimli kişi bana bu haberin metnini getirdi ve de Yeni Şafak gazetesinde ekonomi yazarı olduğunu söyledi. Eğer 1 milyon doları vermezsem bu haberi yayımlayacaklarını söylediler. Buna dair elimde ses kayıtları da mevcuttur. (Bu iddia üzerine Yeni Şafak gazetesi dün Ekonomi Şefi Yakup Kocaman’ın Rıza Sarraf’la yaptığı telefon konuşmasının kaydını yayınladı ve iddiaya yalanladı. Kocaman yaptığı açıklamada “13 Ekim’de gazete manşetinde ‘Turkleaks’ başlığıyla yayınlanan haberimin araştırma süreci kapsamında, Reza Zerrab ile 11 Ekim Cuma günü saat 17.27’de, 4 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptım” dedi.) Böbrek üstümde tümör var. Kanser teşhisi konuldu. Bu 4 günlük süreç içerisinde Haseki’ye sevk edildim. 4 gün içinde bunun 1 cm büyüdüğü anlaşıldı. Acilen kemoterapi sürecine başlamam gerekiyor.

BARIŞ GÜLER: “Rıza Bey’i hayırsever ve saygılı biri olarak tanırız. Para karşılığı iş yapmam söz konusu değildir. Hiçbir emniyet mensubunun görev yeri değişikliği için aracı olmadım. 11 senedir korumam bulunması nedeniyle attığım her adım emniyetçe takip edilmiştir. Örgüt üyesi olmam, ve o tür işler içine girmem mantık dışıdır. 40 senedir devlete hizmet eden birinin oğlu olarak yüz kızartıcı böyle bir olaya karışmayacağım herkesçe malumdur. Tutuklanmam halinde yıllardır bir dengede tuttuğum işler bozulacak, itibarım zedelenecek ve bu yüzden zarar göreceğim. ”

HALK BANKASI GENEL MÜDÜRÜ SÜLEYMAN ARSLAN: Genel müdür olarak birçok şirket ile görüşmelerim olmuştur. Buna Rıza Sarraf’ın şirketi de dahildir. Bankamız İran ile olan işleri tek başına yapan bir bankadır. Sarraf hayırsever olduğunu ve hayırlara vesile olmak istediğini söyleyince aklıma mezun olduğum Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi geldi. İhtiyaçları aktarınca masrafları ödemeye hazırım dedi. Teknik nedenlerle proje başlamadı. Hayır amaçlı olarak verilen paraları kendi nezdimde tuttum. Hatta Çorum Milletvekilimiz Cavit Bağcı’ya 7 milyon TL’nin hayır amaçlı biriktiğini ve hazır olduğunu söyledim. Bir de bunun yanında Makedonya’da bir üniversite yapma söz konusudur. Makedonya yerel hukuku bağış kabulünde çok zorluk çıkartıyor. Bu süreç içerisinde bu para da bende evde kaldı. Çünkü bankaya herhangi bir kasaya koyduğumuz zaman kimin adına ve niçin konulması gerektiğini tutanakla belirtmemiz lazım. Bu paralar da evde duruyordu.

SALİH KAAN ÇAĞLAYAN: Burada bulunan şüphelilerden sadece özel kalem müdürü olan O.K. ile Reza Zarrab (Rıza Sarraf) ile ikili dostluğumuz vardır. Daha doğrusu aile dostluğumuz vardır. Bundan sekiz ay önce düğünümde sağ olsun, eşi gelip sahne almasına rağmen sadece sahne masrafını talep ettiler. Onun dışında herhangi bir ücret talep etmediler. Aile dostluğumuz dışında kendisinden hiçbir şey almadık veya vermedik. Kendisi sadece dostluğunun gereği bana bir takım elbise almıştı ve bir de beğendiğim bir valizi hediye etmişti. Rüşvet almak ve vermek söz konusu değildir. Örgüt diye bir şey yok. Babamın işlerine asla karışmıyorum. Benim kaçak altın olayıyla da ilgili hiçbir görüşmem ya da bilgim yoktur.
EGENİN SESİ

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    haramzadeler