site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

PKK’nın Sözde Asayişi Polis Yaraladı

PKK’nın Sözde Asayişi Polis Yaraladı
27.06.2013
A+
A-

sozde-asayis-birimi

PKK’nın sözde asayiş birimine düzenlenen operasyonda, polise taş, molotofkokteyli ve patlayıcı atan gruplar, bir komiser yardımcısını yaraladı.

Cizre’de terör örgütünün kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine düzenlenen operasyonda göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir komiser yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Cizre Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabaha karşı Nur Mahallesi’nde terör örgütünün kurduğu iddia edilen sözde asayiş birimine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında bazı gruplar, izinsiz gösteri yaparak polise taş, molotofkokteyli ve patlayıcı attı. Polis göstericilere biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.

BİR KOMİSER YARALANDI

Operasyon sırasında göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu komiser yardımcısı Hakkı Başkaya yaralandı. Yaralı polis Cizre Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından askeri helikopterle Diyarbakır Eşref Bitlis Helikopter Pisti’ne getirildi. Buradan 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından alınan H.B ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Acil serviste tedavisi süren Başkaya’nın vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

CİZRE’DE YİNE OLAYLI GECE

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün gece İdil yolunu barikatlarla kapatmak isteyen göstericilere polis müdahale etti. Göstericiler polise molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı.

Cizre’de dün saat 21.00 sıralarında İdil yolunu barikatlarla trafiğe kapatan bir grup göstericiye, polis müdahale etti. Polise molotof kokteyli, ses bombası, havai fişek ve taşlarla saldıran bir grup gösterici ile polis arasında çatışma çıktı. Polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Olaylar sırasında silah sesleri duyulurken, göstericiler ara sokaklara kaçıp dağıldı.

PKK: GENÇLER YAPMIŞ OLABİLİR

Cizre’nin Nuh Mahallesi’nde geçen pazar akşamı PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi’nin (YDG-H) oluşturduğu sözde ‘Öz Savunma Gücü’ üyesi olduklarını söyleyen yüzleri poşu ile kapalı yaklaşık 100 kişinin, ‘PKK asayiş’ adı altında araçları durdurup kimlik kontrolü yapmasının ardından polis ilçede güvenlik önlemlerini artırdı.

PKK çizgisinde yurt dışından yayın yapan Nuçe TV’ye açıklama yapan örgütün üst düzey yöneticilerinden Zeki Şangali, Cizre’de pazar günkü olayı ‘gençlerin inisiyatif kullanarak yapmış olabileceğini’ söyledi.

Bu yönde örgütün bir talimatı olmadığını ileri süren Zeki Şangali, “Cizre’deki KCK asayiş ile ilgili alakamız ya da bir talimatımızla yapılan bir şey değil. PKK’nın her hangi bir barikat ve kimlik kontrolü noktası yoktur. Gençler kendi aralarında bir inisiyatif kullanarak bunu yapmış olabilirler, bunu da araştırıyoruz. O kadar abartmaya da gerek yok” dedi.
DHA

YORUMLAR
  1. selcuklu dedi ki:

    daha bırsey yok sevgili akp liler yakında bunların basına mecliste görürseniz sasmayın ayrıca bunlar ucak ta alıp pılotta yetistiriller bakın iste