site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

PKK’nın İstediği Yasa TBMM’de

PKK’nın İstediği Yasa TBMM’de
27.04.2013
A+
A-

YASA-MECLİSTE

Kandil ve İmralı’nın Anayasa ile yasalardaki değişiklik taleplerinin ilk yansıması geldi.

PKK’nın sınır dışına çekilmesi için 8 Mayıs tarihi verilirken, Kandil’in ikinci ve üçüncü aşama olarak Anayasa ile yasalarda ‘‘Demokratikleşme adı altında’’ bazı değişiklik taleplerinin ilk yansıması da geldi. BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata, hem Öcalan’ın hem de Kandil’in dile getirdiği Terörle Mücadele yasasının yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi verdi. Koruculuğun kaldırılması, özel timin bölgeden çekilmesi, özerklik, Anayasal değişiklikler ve ‘’Apo’ya özgürlük’’ adı altında affı gündeme getiren Kandil, terörle mücadele yasasının da kaldırılmasını istemişti, Ayla Akat Ata da, dün bu konudaki kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde ‘’Terörle Mücadele kanunu, toplumun adalet dıuygusunu sarsacak bir düzeyde hukusuzluklara neden olmaktadır.Hukuk devletinde terörle mücadele yasasına gerek yoktur. Bu yasada yer alan tüm hükümler de Anayasa’ya aykırıdır. Terör suçlarına ilişkin yaptırımlar zaten Türk Ceza Kanununda vardır.‘’ denildi.  Yasanın tamamen yürürlükten kaldırılması istendi.
gazeteport

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.