site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Patateste ‘korona’ fırsatçılığı

Patateste ‘korona’ fırsatçılığı
28.03.2020
A+
A-

Korona alışverişi patatese yüzde 100 zam olarak döndü. Tüm dünyada salgın haline gelen korona virüsü ile mücadele tüm hızıyla sürerken, bazı ürünlerin fiyatları da aşırı çıkış gösterdi. Vatandaşlar pazarcılara kızarken, pazarcılar da halcileri zam artışından sorumlu tuttular.
İzmir’de kurulan semt pazarlarında, patatesin kilosu bir haftada arttı. Geçen hafta kilosu 3 TL’ye satılan patates, 5 TL’ye çıktı. Pazar esnafı, sebze ve meyve halinde fiyatların yüksek olduğunu belirterek, yetkililerden fiyatları kontrol etmesini istedi.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde üretilen, tadı ve kalitesiyle mutfakların baş tacı olan ince kabuklu sarı patatesin fiyatı, bir haftada 3 TL’den, 5 TL’ye çıktı. Semt pazarlarında etikete yansıyan rakamlar, tüketiciyi şaşkına çevirirken, pazarcı esnafı fiyat artışından halcileri sorumlu tuttu. Hal esnafını fırsatçılık yapmakla suçlayan pazarcılar, “Fırsatçılık virüsten daha kötü. Yerinde 4 TL’ye aldığımız ürünü, pazarda 5 TL’ye satamıyoruz. Müşteriler de alamıyor. Zarar ediyoruz. Mallarımız elimizde kalıyor. Satamıyoruz” dediler.

‘SALGINDAN DOLAYI MÜŞTERİ DE YOK’
Pazarcı Osman Yalçın da yüksek fiyattan dolayı halcileri suçlayarak, “Fırsatçılıktan başka bir şey değil. Burada tek kazanan halciler. Halden patatesi 4 lira 50 kuruşa aldık. Burada 5 TL’ye satıyoruz. Bu fiyat insanlara yüksek geliyor ki, fiyatlar yüksek gerçekten. İnsanlar virüsten dolayı çalışmıyor. Herkes evinde. Yazık günah. Yetkililerin fiyatları kontrol etmesi gerekiyor” dedi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    O fiyat artışları dışardan esnaf gelmediği için olabilirmi

  2. Anonim dedi ki:

    Çarşamba pazarının iptalinin ardından cumartesi pazarın daralması böyle bi sonuç doğurdu bende gezdim pazari geçen haftadan farklı fiyat uygulayan bi kaç esnaf vardı bu olay bütün Selçuk esnafına mal edilemez.bazi ürünlerde Corona etkileri ile normalde uygulanan zamlar bu hafta pazara yansıdı.bunuda vatandaş Selçuk esnafına bağladı sonuç bu oldu Çarşamba ve cumartesi düzenli olarak kurulursa bu pazar düzene oturur şahsi görüşüm