site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Pananos pislik içerisinde, mikrop yuvası gibi

Pananos pislik içerisinde, mikrop yuvası gibi
09.08.2015
A+
A-

pananos-sahil

Türkiye’nin en uzun sahillerinden birine sahip olan Selçuk ilçemizin sınırları içerisinde yer alan her gün yüzlerce insanın denize girip serinlediği sahil pislik içerisinde. Yaşanan kirlilik Pananos Sahilini içler acısı duruma soktu.

İNSAN SAĞLIĞI TEHLİKE ALTINDA

Pananos bölgesi sahil şeridi ve çevresi çeşitli atıklardan oluşan çöpler nedeniyle çirkin görüntüye sahip. Pananos sahilinde duyarsız insanlar tarafından denize atılan çöpler çevre kirliliğine yol açıyor. Bu çerçevede sahilde yığılan yosunların oluşturduğu kirlilik, vatandaşların da tepkisini çekiyor. Bölgenin unutulduğundan dert yanan vatandaşlar, sahillere sahip çıkılmasını istiyor.

Yaşanan bu durum karşısında tepki gösteren vatandaşlar belediyenin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini ifade ettiler. Her gün yüzlerce çoluk çocuk, genç ve yetişkin insanın bu sıcak günlerde serinlemek için denize girdiği Pananos sahilinde insan sağlığı da tehlike altında. Bu pislik içerisinde insanlar buraya gelecek diye isyan eden vatandaşlar hem yerel yönetimin hem de vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini ifade ettiler.

Sahilde insanların çöplerini denize atmaları sonucu ortaya istenmeyen manzaralar çıkıyor. Duyarsız insanların attığı pet şişeler, poşetler ve yiyecek ambalajları gibi çöpler denizde kirlilik oluşturuyor. Yetkililer, vatandaşları çevreyi kirletmekten kaçınmaları konusunda uyarırken, çöplerin denize değil çöp kutularına atılması gerektiğini ifade ettiler.

HASTALIK SAÇIYOR

Vatandaşlarımızın yaptığı mangal partileri ve pikniklerin ardından bıraktıkları naylon poşetler, pet ve cam şişeler sahilleri adeta çöplüğe çevirirken hem çevre kirliliği oluşturuyor, hem de canlıların yaşamını tehlikeye sokuyor. Sahilde özellikle pet şişeler, bebek bezleri, teneke kutuları, ambalaj kağıtları ve karpuz kabuğu gibi evsel atıklardan oluşan çöp yığınları dikkat çekiyor.

Yönetimlerin bir türlü çözüm bulamadığı kirlilik yüzünden Pananos bölgesinde denizin rengi adeta değişti. Böylece Küçük Menderes’ten denize akan ağır metal fabrika atıkları kötü koku ile birlikte hastalık saçmaya devam ediyor. Sahil şeridinden denize akıtılan ve arıtma işlemi yapılmayan pis suların yarattığı kirlilik deniz canlılarını da olumsuz etkiliyor. Ayrıca birçok olta balıkçısı da sahilden balık tutuyor. Bu balıklar halkın sağlığını da tehdit ettiği. Vatandaşlar ise Selçuk gibi bir ilçenin böylesine kötü bir sahili olmasına isyan ederek yetkilileri göreve çağırıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.