site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Pamukçunun Son Şansı Belevi de Kurulan ELİDAŞ

Pamukçunun Son Şansı Belevi de Kurulan ELİDAŞ
10.11.2012
A+
A-

Ege Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin (ELİDAŞ), İzmir’in Selçuk İlçesi Belevi beldesinde tamamlanan tesisleri basına tanıtıldı.

Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ), İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Belevi beldesinde kurulan lisanslı deposunu basına tanıttı. İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, “Türkiye tarım ürünleri için bir devrim olacak” dedi.

Belevi de ki Elidaş Pamuk Üreticilerini Sevindirecek

ELİDAŞ, tarım ve hayvancılık konusunda büyük yatırımlar yapılabilecek kapasiteye sahip olan Belevi beldesinde kurduğu 16 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve 15 bin ton pamuk depolayabilen lisanslı deposunu basın mensuplarına tanıttı. Belevi girişi Kozpınar mevkisinde inşaatı tamamlanan lisanslı depo hakkında bilgiler veren İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, depolama sistemini en modern şekilde yapmayı planladıklarını ve deponun dünya borsasında aranan tüm standartlara sahip olduğunu söyledi. Bakanlık incelemeleri tamamlandıktan sonra resmi açılışın yapılacağını belirten Kocagöz, deponun özellikle rutubet ve yangın sistemine karşı tam donanımlı olduğunu söyledi. Basın mensuplarına depo alanında bulunan laboratuarı da gezdiren Kocagöz, daha sonra konferans salonunda lisanslı depoculuk konusunda sunum yapıp, soruları yanıtladı.

ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, üreticilerin hasadın ardından depolama sorunları nedeniyle ürünlerini kısa sürede ellerinden çıkarmak zorunda kaldıklarını belirtti. Hasat döneminde çok fazla ürünün piyasaya sunulması sonucunda da arz talep dengesinin bozulduğunu kaydeden Kocagöz, bunun da fiyatların düşmesine neden olduğunu dile getirdi. Bu olumsuzlukların giderilmesi yöntemlerinden birinin de lisanslı depoculuk olduğu düşüncesinden hareket ettiklerini ifade eden Kocagöz, “İzmir Selçuk ilçesi sınırlarında bulunan bir arazi alarak, 16 bin metrekarelik kapalı alanı olan depomuzu yaptık. Bu depomuzda, yetkili sınıflandırıcılık ve lisanslı depoculuk hizmetlerine başladık. Yaklaşık olarak 15 bin ton pamuk depolayabileceğiz. Pamuklar kategorilerine göre, özel ortamlarda saklanacak, bir yıl boyunca, kalitesini kaybetmeden, ticari kazanç maksimizasyonunun sağlanacağı zamana kadar güvencemiz altında olacak” dedi.

ÜRETİCİ PAMUĞUNU BU DEPODA BİR YIL SAKLAYABİLECEK

Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, ELİDAŞ Genel Müdürü Ahmet Özlü ile davetliler ve basın mensuplarının katıldığı sunumda ilk olarak ELİDAŞ İş Süreçleri ve Bilgi İşlem Yöneticisi Ufuk İlter bilgiler verdi. İTB önderliğinde 18 ortakla kurulan ELİDAŞ’ın kurduğu lisanslı deponun pamuğun değer kazanmasını isteyen ve bu kapsamda pamuğunu saklamak isteyen üreticiler için son derece önemli bir depolama olduğuna dikkat çeken İlter, üreticinin bu depoda pamuğunu bir yıl saklama şansı bulacağını, ayrıca karşılığında bir yıllığına ürün senedi verileceğini, üreticinin bu senedi ilgili bankaya teminat göstererek kredi çekebilme şansının olacağını kaydetti.

Türk pamuğunun Hint pamuğundan daha ucuz olduğuna dikkat çeken Kocagöz ise, lisanslı depolama sisteminin üreticinin kendi malına karşılık cazip koşullarda ilgili bankadan kredi alabileceğini kaydetti. Bu deponun kar amaçlı yapılmadığının altını çizen Kocagöz, çırçır fabrikalarının deposundaki maliyetten daha fazla maliyetin olmayacağını ifade etti. Bakanlığın denetlediği bu depodaki ürünlerin sigortalı olduğunu, her türlü yangın vs. durumlarda ürünün hem sigortalı hem de tazmin edildiğini açıkladı. Çok zor bir iş yapıldığına dikkat çeken Kocagöz, bu sistemin yerine oturmasıyla birlikte Türkiye’nin tarım ürünleri için bir devrim olacağının altını çizdi. Kocagöz, hasat dönemi geçtiği için bu yıl pek bir talep beklemediklerini, ancak önümüzdeki yıl bu konuda çok fazla umutlu olduklarını kaydetti. Belevi Belediyesi’ne de teşekkür eden Kocagöz, “Özellikle Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık’a bizleri bu bölgeye getirdiği için, yatırımlarımızı Belevi beldesine yapmamızı önerdiği için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

ELİDAŞ Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş., bakanlık denetimleri tamamlandıktan sonra önümüzdeki günlerde resmi açılış töreniyle hizmete başlayacak.

VEYSEL EROL DHA SELÇUK İZMİR

YORUMLAR
  1. ccc dedi ki:

    balcı kardeşim hayırlı uğurlu olsun

  2. vatandas dedi ki:

    Selçuk girişine tarım organize sanayi bölgesi olarak isim koyarak, soğuk hava deposu kondurduktan sonra, bu tesisin Belevi de yapılmasına seyirci kalan “sayın” belediye büyüklerine tebriklerimi sunarım…

  3. reply dedi ki:

    belevi 10-15 yıl sonra selçuk’u sollamazsa ben de burdayım… tereyağ fabrikasından sonra bu fabrika da kaptırılmış.yazıklar olsun böyle yönetime.ilçemde bir sürü zavallı işsiz genç varken yazıklar olsun bunu seyredenlere….